K. Sukackas: kuris pirmasis pasielgs sąžiningai – atsistatydins?

Čekučių skandalas atskleidė, kokie esame godūs ir kaip kiekvieno pirštai linksta į save. Jeigu patekai į valdžią, tai imk visa sauja, kol yra galimybė.

Mūsų išrinktųjų apsukrumui nėra ribų. Jeigu reikės pateisinti čekių išlaidas kurui, telefonui, kanceliariniams pirkiniams, gausim jų, kiek reikia. Iš Kauno, Vilniaus ir kitų šalies degalinių parveš artimieji, giminės, broliai, seserys, vaikai. Platus gi jų tinklas, kaip ir pažinčių. Ot gerai, susitari, parenka vieni, kiti degalinių darbuotojai čekių – nesvarbu, kad atsiskaityta skirtingomis kortelėmis: merės – 42, tarybos nario A. Vaišnoro – 96. Žodžiu, prisirinko, kiek norėjo ir galėjo.  

Kam ten bėdos, kad čekučių datos sutampa arba tesiskiria keletu minučių ar valandų. Kas ten žiūrės, savivaldybės finansininkės praleis – pabandytų pasakyti tarybos nariams ką, tuoj iš darbo lėktų. Todėl užsimerkusios priėmė čekučius net už ledus, tarsi tarybos narių nesaldus gyvenimas, už sausainius – užkandai prie kavos, už cigaretes – reikia gi dūmą sutraukti, kai susigrąžino pinigus, pateisino išlaidas.     

Nieko naujo – mūsų išrinktieji tokie kaip mes, iš tos pačios visuomenės, iš to pačio molio drėbti ir vaikščiojame ta pačia žeme. Na, gal kiek sutirštinu spalvas, yra išimčių. Atsirado vienas deputatas, kuriam akcijos „Skaidrinam“ organizatorius nieko negalėjo prikabinti. Tik vienas iš 25.

Absoliutinti visus pavadinant „korupcijoje paskendusiais“ gal per drąsu, bet dauguma buvusių tarybos narių pasirodė labai negražiai. Ar jie taip susitepę, bent šiek tiek gėdos jausmo turi, pagarbos, ar jie pagalvoja, ką ir kaip pasakyti rinkėjams, ar išdrįs meluoti vėl, kad dirba ne sau, o rajono gerovei, gyventojams? Kaip turėtų pasiteisinti? Didžiulė dėmė atsirado dėl jų neatsakingo, paviršutiniško, trumparegiško poelgio, kurio jokia skalbimo mašina negalės išskalbti, nors skalbtų dieną naktį.

Kita vertus, ponai, pažeidėte tarybos nario priesaiką, kurią davėte. Prisiekėte sąžiningai tarnauti... Seimo nariams gresia apkalta, kai sulaužo priesaiką, o kas gresia tarybos nariams? Sakysit, išsisuks. Galbūt. Visuomenė, rinkėjai čia turėtų būti aktyvesni ir daugiau reikalauti iš savo išrinktųjų – būti moralesniems, nevogti ir nesukčiauti, prisidengiant čekučiais ir svetimomis banko kortelėmis.  

Na, gerai, kad atsirado tarp tarybos narių, atsiprašiusių dėl to, pripažinusių kaltę, grąžinusių už naują telefoną pinigus, pažadėjusių už tarybos nario veiklą išvis neimti atlyginimo. Taip padarė Audrius Klėjus. Ai, dar kiek pamenu, anksčiau dalį pinigų grąžino Justas Pankauskas, merė Ausma Miškinienė, o kitą pažadėjo grąžinti vėliau, taip pat sustabdė narystę S. Skvernelio partijoj. Palauksim, pažiūrėsim, kaip įvykiai rutuliosis toliau. Kiti tyli, o gal sutriko, gal dar vis parūko „Kent“ ar ledų užvalgo, kuriuos pirko už valdiškus pinigus.  

Nors esame krikščionys, turėtume atleisti. Bet kiek kartų galima? Ar toks atsiprašymas atperka kaltę? Nemanau. Man atrodo, būtų dėsninga eiti iki galo – atsiprašius padėti mandatą ir pasitraukti iš savivaldybės tarybos, užleisti vietą kitiems pagal partijų sąrašus. Būtų sąžiningas gestas, turėtume ką rašyti, o dabar vien tik R. Leščinskas linksniuojamas kaip sąžiningas. Ir jokių priešlaikinių rinkimų nereikėtų, įvyktų sistemos apsivalymas, pailsėtų žmogus kokius ketvertą metų, tada rinkėjai už tokias nuodėmes galbūt pasigailėtų, atleistų.

Nors ir naivu, tačiau laukiu, kas pirmas tam ryšis – pasitrauks iš savivaldybės tarybos. Netikiu, kad ta vieta medumi patepta. Nejaugi kėdė taip prilipo prie užpakalio, kad iš jos negali pakilti nė vienas politikas, nejaugi jie nerastų kito darbo ar užsiėmimo? Tiesa, beveik visi juos turi, badu nemirtų.  

Palauksiu, kantrybės turiu...

Ai, tiesa, skubu pridurti – jeigu kas degalinėse pilsitės kuro, tai būtinai pasiimkite čekį, jokiu būdu nepalikite kasininkei. Maža kas.  

Kęstas Sukackas (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-07-07)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Oi nesulauksim, nesitikėkit. Čia niekas nenulups prilipusių kėdžių, nes laikys jas taip įsistvėrę, kad nėra tokios jėgos. Sąžinė, gėda.... Baikit, jie net nežino sąvokų šių žodžių. Laksto po renginius, įteikinėja apdovanojimus jaunimui, pozuoja greta. Čia yra baisu. Taip, tai visuomenės dalis, jos atspindys. Apmulkino, apgavo atėjusi ponia. Nes esame naivūs ir kvaili. Tik kokia dalis tai jau suprato???

Anonimui, visi dabar suprato kad ne šventieji pas mus valdžioje, bet kur dėtis gyventi reikia. Todėl ir šypsosi dantis rodo pamatę merę , o už akių daugelis tik juokiasi .

Klausimas žurnalistui: ar gauna atlygį už savo parašytus straipsnius? Jei taip, tada kaip mano, ar gali žmogus dirbti neatlygintinai? Ar neatrodo, kad valstybė apgaudinėjo ir apvaginėjo pati save, pinigus tarybų nariams mokėdama kaip kompensacijas už kurą ir t.t. Ar normalu kad tarybos narys dirbtų negaudamas atlygio? Juk būdamas posėdžiuose ar ruošdamasis jiems nedirbo savo darbo, sugaišo laiką, neteko dalies pajamų. Dabar jau Seimas susigriebė, patvirtino apmokėjimo tarybų nariams tvarką. Aišku blogai kai merė, vicemeras, gaudami solidžius atlyginimus, dar dasidūrė su ,,čekučiais".

O man kyla klausimas: jeigu neišrinko Kęsto ir jis čekučių nepristatė, kaip butų, jeigu jis būtų išrinktas, nejaugi vienintelis būtų sąžiningas? Tai gal būkim sąžiningi bent prieš save ir neteiskim straipsniais pirma laiko, tam yra tarnybos, kurio ištirs ir nustatys kiek kas kaltas ne tik Lazdijuose, bet ir visoj Lietuvoj.

Kaip gražu, kai neturi ką daugiau rašyti bandai save parodyti skaistuoliu. Ar tarybos nariai paėmė ne jiems skirtus pinigus? Juk kiek žinau tai buvo jų atlygiui ar kompensacijai, kaip bepavadinsi, skirtos lėšos. Ar paėmė kuris daugiau negu buvo numatyta reglamente? Kad forma bloga - taip. Na, Seimas sudėliojo viską. Pasižiūrėkime kiekvienas į save ir kokių atsakomybių gyvenime imamės.

Savo ėmė, kas priklauso....nu bet nesuprantu, ar tikrai esat tokie durni ar apsimetat? Tiek ėmė, kad savų kortelių neužteko...siaubas. Baisu ir gyvent jau darosi su taip dar mąstančiais ir palaikančiais vagis.

Kas ką vogė? Atsipeikėkite.

Pabandyk patraukt kiaulę nuo lovio!!!

Straipsnio autoriui: Kęstai bűk sąžiningas bent su savimi, Margelio vadovavimo laiku vyko viskas taippat, Margelis vogė iš savivaldybės viską nuo pinigų iki vandens ir tu tylėjai , nes dirbai sargu savivaldybėje, tai ko dabar nušvitai kaip šventuolis...? Jeigu moralė yra perkama, tai ne moralė, o prostitucija, tuo jūs ir užsiiminėjat šitam dievo užmirštam miestelyje...ir tu ir Vilma ir visi kiti lojikai...ir pavadinimas "Lazdijų žvaigždė", teisingiau būtų "Lazdijų paskalos" su porno elementais, nes skiesdami nesąmones iki orgazmo pasitenkinat...Adios amigos!

Čia straipsnis apie "šventuolę ir skaistuolę" dabartinę merę. Parodė savo tikrajį veidą. Taip žadėjo su visokiu blogiu rajone kovoti ... o kokia aš tobula, protinga, sąžininga. Apie grožį jau nekalbu. Nebūtų gražesnių, būtų gražiausia :)))))

no comment - ploju atsistojus, taip taikliai.

Ačiū už plojimus, tačiau aplodismentų verta Ausma, kuri vis dar turi vilties dėl Lazdijų rajono ateities, todėl pagarba jai!

Nagi nors ne aps…….k su savo ,,skaidruole,,.

Turi turi vilties, kad toliau vadovaus kiaulės akis įsistačius....

Na viltis miršta paskutinė, eis į seimą tai tikrai negrįš į Lazdijus...Arturčikas galės su Danauskiene pretenduot...dar Petrauską prikabins ir bus vėl LAIMĖ, Lazdijų padangėje...o didesnių kiaulės akių kaip Margio, kai grįžo iš psichuškės kur slėppėsi nuo STT, kai architektas su Pilviniu pridavė, tai aš nemačiaiu ir grįžo susimokėjęs ir ilgai ir laimingai meravo ir dar meraus ir vargo nematys, nes atkatais praturtėjo ir ne vienu limonu. Amen

Ir Ausmutė tokia poati, va tai tau naujoji politikų karta! Gėda!