B. Rūtelionis: švenčių vagys

Negaliu nutylėti, nes rajono žmonės turi žinoti, kas iš jų nusprendė pavogti šventes – Kalėdas, Ūkininkų šventę, eglutės įžiebimo ceremoniją ir kitas.

Svarstėme savivaldybės biudžeto perskirstymą komitete, tai cirkas be pinigų, o ne konstruktyvus darbas buvo.

Ūkininkų šventei buvo numatyta skirti 28 000 eurų, Margelis su Klėjumi užprotestavo, kad per daug. Tada jau mažinom iki 23 000 eurų – irgi nebalsuoja. Prašėme su Vėsaite bent 18 000 eurų skirti – rėkia, kad per daug. Klėjus net man pareiškė, kad ūkininkai tegu susineša baliui patys. Cinizmas aukščiausiu laipsniu!

Mes tai baliui, kaip sakot, susinešim, tik ar seniai čia patys, valdžioj būdami, tą šventę pasiėmėte kaip pasipiarinimo vėliavą ir ėmėte iš to darytis sau politinius dividendus? O dabar jau, kai ne valdžioje, tai atimkim! Ломать – не строить!!!

Vaikams siūlėme skirti biudžete saldainiams 6 000 eurų – nėra, eglutės papuošimui 12 000 eurų – gaila, traukinukui vaikams pasivažinėti prie eglutės 3 000 eurų – špyga! 

Tai klausiu viešai aš jūsų, ponai, į valdžią įsijautusieji – kiek ir iš ko dar švenčių pavogti šiemet rengiatės? Ar rinkimai ir pavydas jau taip užpylė akis, kad per tą pyktį nesugebate matyti nei rajono vaikučių, nei ūkininkų, nei tų pačių savo rinkėjų? 

Benius Rūtelionis, savivaldybės tarybos Biudžeto, turto ir investicijų komiteto pirmininkės pavaduotojas (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-11-11).

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Ūkininkams tikrai skirti nereikia! Turi kumpių ir dešrų patys pakankamai. Tegul nors neverkia. Amžinos kompensacijos ir taip (lyja tai daug, tai mažai).

Ar pats bent suvoki rašomų sumų reikšmę?! 28 000 eurų vakarėliui, tai beveik 100 000 buvusių litų. Kiek gali dar grot ūkininkų jausmais. Lyg kas tamstos ketinimų dar nežinotų. Jau gana, pamatėm ką sugebat.

Pasak Beniaus, ūkininkų šventei numatyta skirti 28 tūksrančiai eurų. Ponas skaičiuose pasimetęs. Iš kur tokia suma? Nesuvokia ką rašo.

Grobiat kaip žinodami, kad daugiau nesugrįšit į valdžią: 14 milijonų- sporto centro statyba, 500 000 - supynių kompleksas parke, 28 000- vakaruška ūkininkams ir t.t . Gobšumui ribų nėra.

Nieko nesuprantu, klausiau Tarybos posėdį, dabar rašoma, kad Ūkininkų šventei 28 000 eurų. Kas jam rašo šitus straipsnius, nesuprantu?

Na čia tikrai Benius pasimetė antrašteje vadindamas vagiais tuos,kurie neskiria ūkininku baliui 28000,bet patikėk man peršasi mintis,,kas gali paneigt,,…kad ši sumelė buvo numatyta panaudoti kitiems tikslams.Ūkininkus reikia pagerbti,bet ne tokiom sumom,o ir ūkinkai jau ne ,,varguoliai,,paramu gavo Iki soties:džipai,naujausia technika, nauji namai,o technika perka iš žmonū, švogeriu ir gauna dar paramas isigijimui.

Puiku, kad Audrius su Artūru užprotestavo. Pasakykit, ar patys sau vaišių negali ūkininkai susinešti, ar susimesti svečiams. Gėda. Niekas nekaltas, kad vištos Ilona su Ausma prap...o vaikų traukinuką, eglutę ir saldainius, kadangi labiau rūpėjo advokatų paslaugos, kad savo subinę išsukti, švenčių organizatoriai iš vilniaus ar simanyno bei babecko darbo užmokestis už....kiaušinių kasymą. Kaip dirbo, taip turi.

Verkia margas klounas, kad nuogas liko. Beniau, kaip pasiklojai, taip ir miegosi. Taigi viską rajone valdo tavo partietė melagė merė. Jai nusispjaut ant Lazdijų savivaldybės, tokie menkniekiai, kaip ūkininkų šventė, ar kalėdiniai renginiai tai išvis pofig.

Jau tau beniuli, tik tylėt apie pyktį, pavydą ar cinizmą. Juk pats prieš anuos rinkimus bėgiojai po kaimus, per trobas, Ausmą iškišinėjai, meluodamas, pykčio ir pavydo apimtas Artūrui. Čia tavo paskutinis ,"mirštančios gulbės klyksmas". Sėdėk tyliai su savo karūnuota višta. Tuoj, po triejų mėnesių, būsit nupešti.

Turi Benius kiaulės akis. Ale kaip ne gėda.

Straipsnio esmė ne sumos, o naujos daugumos prieštaravimas, bet kokiam iškeltam klausimui. Esmė- mes neleisim, nes mūsų dauguma. O kad prieštarauja neduoti traukinuko vaikams pasivažinėti, ar rajono ūkininką pagerbti, tai vaikų darželis.

O ką Ausma išdarinėjo kai jos buvo dauguma. Jos kadencijai liko vos trys mėnesiai.

Dar vienas melagių melagis ir visos šutvės! Kelių šimtų neduodat rimtam reikalui! Sau norit tūkstančių! Visi gerai žino kas ten vyksta tam "ūkininkų" baliui, taip baliui nes po oficialios dalies būna baisu, na nors ūkininkai nėra ką norėti...Gėda Beniuk, ne Tau kalbėti tikrai ne...

Benių dar prisimena buvę bendražygei ir gėda jam turėtų būti.

Beniau, Beniau jau nusiritai visai. Koks gi iš tavęs politikas. Žema ir sarmata.

Akivaizdu, kad žmogelis jau pametė viską: veidą, sielą ir mintis.

Niekšai, patyliukais baigiat išparceliuot viską.

Kodėl nebuvo konkurso i Verstaminų bibliotekininkės vietą , koks išsilavinimas naujos darbuotojos? Kur žiūri Petrauskas?

Liūdniausia, kad ir Sauliuko apetitas ne mažesnis. Vieno kiemo vaikai gi. Žop.

Apie visus konkursus į laisvas darbo vietas turėtų žinoti Petrauskas, bet...

Beniau, juk pinigėlius valdo tavo podruškė Ausma. Pamiršai, kad taip visiems gyrei. Pokyčiai su iššūkiais pagal naują tvarką, viskas pagal Ausmą. Nebėra pinigų, iššvaistė valdžios ponios. Nebus traukinukų, eglučių, sakdainių ir ūkininkų pagėrimo. Karbauskio paprašykit, Beniau, abu, su Ausma. Juk jis tai finansavo ne tik balius, bet ir " pokyčių su karūna ponios " atėjimą į mūsų rajoną.

Vien margeliados propagandistai savo nuomones rašinėja

Čia turbūt vienas pila, neturi ką veikt tai svaigsta.

Kovo mėnesį rinkimus tikrai laimės Ausma Miškinienė. Ji geriausia kandidatė.

Susikišk tu ……

Kažkaip užmigo kultūros centras , turbūt vadovas išsisimęs.

Jei balsuočiau tai tik už Stankevičių . Margelis jau buvo tegul pasiieško darbo kitur. Partijoj yra jaunų todėl tik už jaunus.

Palaikau Miškinienę. Jaunatviška, komunikabili. Tokios ir reikia merės.

O aš manau, kad jau gana mulkiu gaujai vadovauti.

Tai jau tikrai dabar rajoni tik baliai ir sventes svarbiausia. Beniau, negi kitu problemu nera.

Kiba mere kur isvykusi, kad dvi dienos darbotvarkes nera.

Nagi mankštinasi sparnus skrydžiui atgal I Vilniū.

visi čia pasisakusieji tikri įšminčių išminčiai aukščiausios prabos