A. Miškinienė: „Emocijoms atslūgus, laikas įsivardinti, kas įvyko“

A. Miškinienė: ,,Jausdama pareigą mūsų krašto žmonėms, noriu pateikti atsakymus į kelis pagrindinius klausimus."

Prieš tris savaites vyko Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdis. Eilinis vertinant darbotvarkę, tačiau neeilinis, vertinant opozicinių frakcijų tarybos narių sprendimus, pasisakymus ir iki šiol netylančias diskusijas spaudoje. 
Šiandien A. Margelio ir A. Klėjaus bendražygių džiugesys, kaip „susivienijusi opozicija blokavo tris rajono merei A. Miškinienei svarbius sprendimus“, pritilo. Pritilo ir „kovotojai“ už rajono gyventojų gerovę, ir „nuskriaustieji“, ir „nieko nežinantys, nes jiems niekas nieko nepaaiškino“. Nurimus emocijoms, pats laikas įvardinti, kas iš tiesų prieš tris savaites įvyko. Turintys kantrybės ir noro padaryti savo išvadas, visada gali perklausyti lapkričio 26 d. tarybos posėdžio įrašą. O aš, jausdama pareigą mūsų krašto žmonėms, noriu pateikti atsakymus į kelis pagrindinius klausimus.

Kodėl gyventojams svarbūs sprendimai nesulaukė opozicijos palaikymo? 

Visų pirma noriu priminti, kad TS-LKD frakcijos atstovams pasirinkus opozicinių kritikų, o ne dirbančių kartu poziciją, pozicijoje likome 12-ka tarybos narių. Tai reiškia, kad sprendimui priimti yra būtinas bent vieno opozicijoje dirbančio tarybos nario palaikymas. 
Minėtame tarybos posėdyje svarstyti 27 klausimai. Daugumai klausimų pritarta balsų dauguma.  Tačiau trys klausimai daugumos pritarimo nesulaukė. Apie juos ir noriu pakalbėti. 
Pirmiausia apie bendruomenių finansavimo tvarką. TS-LKD ir A. Margelio frakcijos nariams susilaikius arba balsavus prieš, aprašas nepatvirtintas. Naivu buvo tikėtis, kad kolegos pritars sprendimams, kurie eliminuoja galimybes skirti lėšas bendruomenėms ne pagal per ilgus metus nusistovėjusius „geras-negeras“ arba „dėkokite man, aš jums skyriau“ įpročius, o pagal aiškiai nustatytus objektyvius kriterijus. 
Antra, nepritarta ir siūlymui rengti specialųjį planą, kuris suteiktų galimybes planuoti investicijas ir saulės šviesos jėgainių statybą mūsų krašte.
Trečia, nepritarta dėl COVID-19 pandemijos nuostolių patyrusios UAB Lazdijų autobusų parko prašymui atleisti nuo žemės nuomos mokesčio.  
Na, ir svarbiausia, ir keisčiausia – emocinės, nekonstruktyvios diskusijos dėl biudžeto pakeitimo projekto, kurio patvirtinimas buvo pakibęs ant plauko. Kodėl keisčiausia? Ogi todėl, kad rajono biudžeto pajamas ir asignavimus buvo siūloma padidinti 324,1 tūkst. eurų. 

Asmenines ambicijas nugalėjo ne visi 

Kad ir kaip būtų keista, dėkoju A. Margeliui ir jo bendražygiams už tai, kad už jų asmenines ambicijas visgi buvo svarbiau biudžetas, pozityviai įvertintas ir jo didėjimas, ir parama religinėms bendruomenėms. 
To apie Lazdijų savivaldybės tarybos TS-LKD frakciją, deja, pasakyti negaliu. Jų balsavimas ir argumentai neturėjo nieko bendro nei su garsiai deklaruotu „išeiname, bet palaikysime rajono gyventojams naudingus sprendimus“, nei su jų pačių LR Vyriausybės veikla ar siekiu įgyvendinti jos programą. Jie „SUSILAIKĖ“, kai buvo balsuojama dėl didėjančio biudžeto. „SUSILAIKĖ“ ir dėl LR Vyriausybės atstovo siūlymo patvirtinti skaidrią lėšų bendruomenėms skyrimo tvarką, „SUSILAIKĖ“ ir dėl vieno pagrindinių LR Vyriausybės siekių sudaryti sąlygas plėtoti žaliąją energetiką ir išnaudoti atsinaujinančius energetikos šaltinius. 
Ką šie akibrokštai pačių konservatorių Vyriausybei ir rajono gyventojams reiškia ir kodėl taip buvo pasielgta, atsakyti gali tik A. Klėjus ir jo komanda taryboje. Šiuo atveju deklaracijos „atstovaujame gyventojų interesams“ ir realūs veiksmai nieko bendro neturi.  

Kas toliau? 

Manau, kad situacija gali ir gerėti, ir blogėti. Artėjantys savivaldybių tarybų ir merų rinkimai akivaizdžiai turi įtakos darbo taryboje konstruktyvumui. Bekompromisė kova dėl valdžios prasidėjo. Kai kurių politikų asmeniniai ir politiniai interesai tampa vis dažniau svarbesni už rajono gyventojų interesus ar net pačių konservatorių vadovaujamos LR Vyriausybės pozityvius sprendimus. 
Taip, tam kad darbas savivaldybės taryboje vyktų sklandžiai, turime suformuoti gausią ir konstruktyviai dirbančią valdančiąją daugumą. Tą padaryti turime visas galimybes. Kalbuosi ir artimiausiu metu kalbėsiuosi tiek su opozicinių frakcijų lyderiais, tiek su atskirais tarybos nariais. 
Posėdžio pabaigoje matytas nuoširdus daugelio tarybos narių susirūpinimas dėl to, kas įvyko, suteikia vilties, kad rajono labui dirbti nusiteikusių tarybos narių ir šiuo metu yra gerokai daugiau nei 12-ka. Tikiu, kad jie bus drąsūs ir pasirengę dirbti kartu, vadovaudamiesi savo įsitikinimais ir atstovaudami mūsų krašto žmonių interesams. 
Ramaus visiems švenčių laukimo ir bendrystės. 

Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-12-17)

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Fu. Ponia įvaldžiusi tik melą. Teko bendrauti akis į akį. Tiesiog pasibjaurėjau. Jauna moteris , o akyse tik netiesa ir apsimetimas. Vaidyba.

Kadangi ši ponia matau, kad nesupranta kas yra rajono taryba, tad opozicijai turiu pasiūlymą. Vieną kartą palikit tuos visus 12 posėdžiauti ir tegul ponia reiškiasi su "kvorumu" kiek tik nori. Tada atsisės vieną kartą ant žemės ir nesityčios ir nelaikys durnais.

Šiame straipsnyje parašyta tiesa.Margeli nustok kvailinti visus.Mes girdėjom pisėdžio įrašą.

Ar jau rusai puola?

Tai, kad taip ir buvo. Davė šiame posėdyje Šeštokams 10 tūkstančių ir nulėkė miškinienė žvakutės degti. O tada jau padėkos... "kaip pati rašo straipsnyje aš tau daviau tu man dėkok" Rašo straipsnį pati ant saves. Ir net nemirksi. Atrodo, kad žmonės nesupranta.

Dar nepuola,bet pulsim mes.

Tiesioginę transliaciją klausėm daugelis ir skirti pinigų dievo namams labai gražus gestas, tik labai gaila kad konservatoriai balsavo prieš.

Nuodėmė, kai prisidengiant Dievo namais yra skiriami pinigai ir saviems reikalams, piarui. Konservatorių nenupirko.

Smagu. Klestintis rajonas.,, Auga imones kaip ant mieliu, atidaromos naujos mokyklos, gamyklos. Puikiai vystoma ekonomika ,,

Tik įdomu kas dirbtų tose gamyklose, kad visi rašantys dirbt tingi, tik bile palot

Apie visus nereik sprest pagal save.

Gerb Merė teisi.Tik nereikia Pono Margelio ginti ir jo komandos,nes jau sau tiek ir saviem prikiso.Gyveno kaip inkstai taukuose.Gal uztenka tik saves ir savų ziūrėti.Apkink tik korupcija.Turi būti tvarka,saziningas darbas,atkreipiami zmoniu reikalavimai,pagalba nepasiturintiems ir t.t

Nepasiturintiems merė labai padėjo buvo dalijama sriuba ar ne po 3,5 , tik labai gaila kad ją gavo netie kuriems reikėjo. Savivaldybė skyrė socialiniams projektams pinigų tik kaži ar jie pasiekė žmones? Labai gaila bet rajone labai prastas socialinis darbas, socialiniams darbuotojams turėtų rūpėti žmones. Merė dar turi laiko pasitaisyti.

Ar dar kam rimtai norisi už beniuko bobas balsuot? Būrai laikina postus ir lyg demonstruoja prielankumą svitai nes nori iki rinkimų išsilaikyt darbuose savivaldos. Tai laikų neskaičiuokim po feisais, bet rinkimuose tvarka bus sugražinta. Tvartinių šaika uzurpavusi rajono valdymą turės trauktis.

Nu, nu kas čia jau tokie intelektualai iš Lazdijų rašo, tai parašykit pavardę prie komentaro, pažiūrėsim gal šakių kotas iš kišenės nekyšo.

maximizing doctor's earning potential online<br> <br> Hook up with affiliate networks to promote relevant <br> <br> products Namaste and earn: affiliate marketing for yoga bloggers<br> <br> Health and beauty affiliate marketing for organic traffic growth<br> <br> <br> <br> my homepage; <a href="http://kmgosi.co.kr/g5/bbs/board.php?bo_table=my6of333xm&wr_id=80202">home-based online teaching jobs</a>

I have read so many articles regarding the blogger lovers except this paragraph is <br> <br> genuinely a fastidious post, keep it up.<br> <br> <br> <br> my web-site Ich kann adapalene ohne ärztliche Verschreibung in Deutschland kaufen - https://oldchicken.kr/bbs/board.php?bo_table=sub0202&wr_id=72606

kaimynysteje,Seinuose pasirase sutarima ,kad statis vaistu fabrikeli...pas mus daug buvo visokiu pazadu....ir totalus 0,nei vistas periname nei kosmodromas "NAUJIEJI VASIUKAI-LAZDIJAI" statomas...totali stagnacija,kaip didziojo antakio Breznevo laikais...rekem Margelis uzsisedejo,pakeiteme jauna...tas pats greblio kitas tik kitoj rankoje...liudesys ir tiek

Keista bet labai pradėjo reikštis ponas margelis ir jo komandos žmones. Nepalaikydamas merės Artūrai tu palaikai klėjų.

Pinigai švaistomi , tai matosi plika akimi N.Kirsnos jaunimo užimtumo centras jau keli metai užrakintas o pinigai per projektus Skiriami? Net įdarbinta buvo darbuotojai. Gal ir gerai kad dabar bendruomenės negaus pinigų nes galimai jie buvo švaistomi? Ponas Margelis teisus reikia daugiau skaidrumo dalijant pinigus bendruomenėms.

Penktadienio laikraštis parodė Margeliu kad Mkelionis, Petrauskas palaiko merę .

PALAIKO, O DIREKTOREI RUOŠIA NUVERTIMĄ...

Jos tėvų gaila, kad tokia jauna ir taip sukčiauja. Kiek buvo šalia jos darbuotojų ir kiek paliko ir kaip atsiliepia, kaip ji elgiasi. Išsivedė dalį valstiečių, kai kurie dabar jau atsikvošėjo ką padarė. Karjeristė, jai jie reikalingi tik kaip platforma toliau siekti seimo, ministerijos, o kiti kartu su Kurauskiene liks prie suskilusios geldos. Na ir atsivedei Beniau.

Skvenelis neleis mūsų skriausti, jis konservatorius pažįsta tik va labai gaila tų kurie pasiliks pas valstiečius ir su konservatoriais eis prieš merę ir Benių.

O dėjosi labai protingomis kartu su direktore- visi kiti jų akimis nieko neišmanantys, dėja artėja artėja atpildas- rinkimai. Baikit dalintis kosminius priedus ir pradėkite dirbti rajonui, o ne reklamuotis. ,,Horizontaliai ar vertikaliai"jau atsibodo TAUTAI.

Truks ,pliš,bet Margelio daugiau nerinksim.

Rinksim. Ir Margelį, ir Salatką ir visus Pirmyn. Tai žmonės, kurie logiškai mąsto, ir kuriems rūpi šitas kraštas. Aišku, visiems geras visada nebūsi. Bet jau šitie valdymo metai parodė, kad naujo nieko gero neįnešė. Tik suskaldė žmones. Kas buvo padaryta dar Margelio laikais, tas ir liko. Visa kita tik kalbos ir makaronai ant ausų. Pasimaivyt ir priedus pasiskirstyt. Vien pirmais vadovavimo metais, kokie priedai buvo! Bet gi žmonės greit pamiršta. Naiviems gal ir limpa šitų moteriškių makaronai, bet protingi atsirinks.

Jau dabar matosi kuriuos rajono veikėjus kadencijos pabaigoj išsives ir ilgam.

Vagiam pasikeisdami...

Ligitai nenusisnekei,varai kaip tikras tarybinis propagandistas...beliko parasyt "Margelio "Pirmyn" ir mes vieningi...priesas nepraeis!

Kokia tu mere vaidmainė ir dviveidė esi. Apgaudinėji rajono gyventojus savo melu ir pažadais. Ir dar kaltini kitus. Politinės kultūros pas tave nulis. Teko asmeniškai su tavimi bendrauti. Ir ką gi: žmonių minioje bendravot nuoširdžiai , o asmeniškai tai baisiau ne buvo. Susidariau nuomonę, kad jums su mąstymu kažkas negerai. Pilna pykčio ir agresijos. Greičiau rinkimai, kada šiai išdavikei būti Lazdijuose. O ką išsirinksime parodys ateities rinkimai.

Čia tu Auridai?

Margelis jau mušta korta ir jo laikai baigėsi.Gal 10 % ir gaus.Reikia naujų ir protingų žmonių.Vien per pirmyn Margelis nelaimės.Jis Lazdijais rūpinosi tik turėdamas sau naudos.Jokios iškalbos,jokio raštingumo.Meras kuris nesurezga sakinio.Paliko tuščią budžetą,viską išvogė su savo draugeliais.Čiau Margeli.Miškinienei reikėtų labai pasistengti nes žmonių padėkos lapeliai nešildo.

Merei reikėtų būti paprastesnei, savo aroganciją pamiršti ir pasakyti savo sonatoms, direktorėms, adomynienėsms, varnelienėms ir kitoms ponioms pradėti dirbti, nes žmones mato ir per ateinančius rinkimus jas tikrai išspirs. Laikas merei atnaujinti komandą ir visiems pradėti dirbti.Tikrai neišgelbės eglutė už 22 000€. Gal ponas sujeta gali su savo komanda pats pasipuošti eglę ir miesto erdves o nelaukti merės pinigų.

Užta televizorių nupirko:)

Kas tie nauji ir protingi tamstos manymu? Su nemušta korta.

O ką siūlai.

Gak sakyčiau tie abu kur zupę verda?

Geriau nemokėt ant bačkos atsistojus makaronų kabint ar naivuoliams gražius žodžius kalbėt, bet geriau realius darbus dirbt. Kiek buvo praeitose kadencijose darbų padaryta - akivaizdu. Tik, deja, žmonės ausimis ir akimis myli. Nes naivūs kaip vištos.

Šiap tai Auridas neblogas kulinaras. Ne tik zupę moka virti,bet ir makaronus kabinti navuoliams.

Zmones naivūs kaip šiuolaikinės senmergės ,kabina joms bernai ant ausų makaronus ir laimingos vištelės... tas pats jaunikis vienai rašo iš ryto ,kitai po pietų ,trečiai naktį ,o jos visos devynios tikisi už jo apsiženyti,taip ir su politikų pažadais ...

affordable menopause relief delivered quickly<br> <br> buy affordable hormone supplements for women<br> <br> affordable hormonal therapy options for women<br> <br> best online store for women's organic supplements<br> <br> <br> <br> Have a look at my homepage; <a href="https://forum.myumunna.com/community/community/profile/vickidame883540/">best hormone replacement therapy options</a>

Nusišneki. Tylėk, jei nieko nesupranti. Tik Margelį rinkti. Apie jo gebėjimą kalba nuveikti darbai rajono labui. O patikti jis neprivalo, ne žaisliukas ant eglutės.

Ne tik rajono, bet ir savo labui: nekilnojamas turtas, laikraščiai, knygynėliai ir dar daug visko, tikrai gebėjimų turėjo :).

Panašaus mentalo ir Sauliukas Prietrankutis , drąsus veikimo už nugaros ir tamsiu paros metu.

Miškinienei siūlau pažiūrėti nors vieną Alytaus miesto tarybos posėdį. Vat ten tai opozicija. Cesiuliui nepavydžiu, o visada taktiškas ir ramus išlieka. Mūsų opozicija per gera jai.

It's appropriate time to make a few plans for the future and it is time <br> <br> to be happy. I've read this post and if I could I wish to counsel you <br> <br> few interesting things or advice. Perhaps you could write subsequent <br> <br> articles regarding this article. I desire to read even more issues about it!<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my web page ... <a href="https://healthyhabits-daily.blogspot.com/2023/02/diabetes-friendly-meal-plans-how-to.html">Cory</a>