Į pasalą pateko kontrabandos pasiimti atvykęs Leipalingio gyventojas

Prie sienos su Baltarusija pasieniečiai su įkalčiais sulaikė Leipalingio gyventoją, kuris ne tik į Lietuvos gilumą bandė gabenti 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, bet ir vairavo netvarkingą automobilį.
Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai patikrino vietovę ties Lazdijų rajono Vainiūnų  kaimu. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija - maždaug 4 kilometrai. Pasieniečiai jau turėjo žinių iš kolegų Kriminalinės žvalgybos skyriuje, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.
Miške po eglišakių krūva Kapčiamiesčio pasieniečiai aptiko 8 ryšulius, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos. Jas kontrabandininkai naudoja, kad būtų patogiau nešti neteisėtą krovinį.
Kapčiamiesčio pasieniečiai liko pasaloje. Netrukus jie pastebėjo, kaip į šią vietą atvažiuoja automobilis „Mersedes Benz C200“ su lietuviškais registracijos numeriais. Iš jo išlipęs ir apsižvalgęs vyras nieko neįtarė apie netoliese esančius pasieniečius, todėl čiupo kelis ryšulius ir nunešė juos į mašiną. Kai jis grįžo paimti likusio krovinio, iš tolėliau surengtos pasalos pasirodė VSAT pareigūnai. Jie kontrabandos gabentoją sulaikė.
Paaiškėjo, kad jis yra 33 metų Leipalingio gyventojas, ne kartą baustas ir dėl savo neteisėtos veiklos gerai žinomas pasieniečiams.
Ryšuliuose pasieniečiai iš viso rado 3000 pakelių cigarečių „Fest““, paženklintų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Paaiškėjo, kad 2003 m. laidos automobilis „Mersedes Benz C200” yra išregistruotas.
Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Leipalingio gyventojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.
Be to, jam pasieniečiai už transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą skyrė už 15 eurų baudą.
Sulaikytąjį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Automobilis ir kontrabandinis krovinys saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.
VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Valio kad pagavo. Pagransu ten vadas rimtas tai sugaudis visus nesikus.

Kieno, kieno, ar Kapčiamiesčio vadas rimtas? Kieno nešikus s gaudys?

Tai ku ca toki pagavo?

na ta kur su Mersedes Benz C200 varinejo