Kontrabandinių cigarečių krovinys atplaukė Nemunu

Lazdijų rajone į pasieniečių rankas pakliuvo Nemuno upe iš Baltarusijos atplukdytas 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinys.
Trečiadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai patikrino vietovę ties Lazdijų rajono  Svetijansko  kaimu. Pasieniečiai turėjo informacijos iš kolegų Baltarusijoje, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.
Operatyviai atvykę VSAT pareigūnai apžiūrėjo Nemuno prieigas ir už 100 metrų nuo valstybės sienos aptiko 3 ryšulius, apvyniotus polietileno plėvele. Prie jų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos.
Iš viso ryšuliuose buvo 6000 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Tokius krovinius Baltarusijos pusėje kontrabandininkai nuleidžia tikėdamiesi, kad srovė cigaretes nuneš iki Lietuvos kranto. Čia bendrininkai stengiasi kuo greičiau juos ištraukti iš vandens ir skubiai nugabenti į Lietuvos gilumą.
Teritorijos apžiūrai ir kelių blokavimui pasieniečiai pasitelkė kolegas iš gretimos Druskininkų pasienio užkardos ir Alytaus policijos. Taip pat į įvykio vietą buvo iškviestas  VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau čia daugiau nieko įtartino neaptikta.
Netrukus Druskininkų savivaldybės Didžiasalio kaimo prieigose, už beveik 8 kilometrų nuo įvykio vietos, pasieniečiams talkinę policininkai sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“, kuriuo vyko trys asmenys.
Paaiškėjo, kad mašiną, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais, vairavo 31-erių Druskininkų gyventojas. Vienas iš keleivių, 23-ejų gyvenamosios vietos neturintis vyras, jau baustas už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu, vagystę, nesunkų sveikatos sutrikdymą, sukčiavimą bei kitus nusikaltimus. Kartu vykęs dar vienas keleivis, 45-erių Lazdijų rajono gyventojas, baustas už turto vagystę ir nusikaltimus valstybei.
Automobilio apžiūros metu jame rasti rasti savadarbiai diržai, skirti cigaretėms nešti, neperšlampamos kelnės, maskuojančio audinio drabužiai ir pirštinės.
Be to, transporto priemonė neapdrausta valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.
Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.
Automobilį varavusiam druskininkiečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimo. Jam skirta 50 eurų bauda.
Cigaretės ir automobilis saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.
VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ten dirba Rimtas vadas uz tai sulaikomi visi kontrobandininkai. Kontrai -NE