A. Mikelionis: baisi pasaka apie nusikaltėlį Artūrą ir jo raštininką A. Mikelionį (amžiaus cenzas nuo 16 metų)

2019 metų pavasarį Lietuvoje įvyko savivaldos rinkimai. Lazdijuose triumfavo vadinamoji permainų koalicija su valstiečiais priešakyje. Mere tapo valstiečių atstovė A. Miškinienė. Atrodė, kad pagaliau virš Lazdijų rajono nušvito giedras dangus ir jau niekas nebedrums naujos, teisingos ir doros valdžios darbo su nuostabia ir nepakartojama mere.
Kelis mėnesius viskas ėjosi kuo puikiausiai arba, kaip liaudis sako, kaip iš pypkės. Nauja valdžia priiminėjo tik teisingus ir gerus sprendimus, aplinkui žydėjo gėlės ir sprogo medžių lapai, kurių spalva dar niekada nebuvo tokia nuostabiai ir ryškiai žalia. Aplinkui aidėjo nerūpestingas vaikų juokas, net rūškanų ir niekada nesišypsančių žmonių veiduose atsirado plačios šypsenos, nes dar niekada Lazdijų rajone nebuvo taip gera, miela ir lengva gyventi.
Net pagiežinga ir kritiška bei visada neteisinga spauda, kuri visuomet dėl savo bjauraus ir nelemto būdo anksčiau kibdavo prie valdžios ir rašydavo apie jos netinkamus sprendimus ir padarytas klaidas, pasikeitė iš esmės. Puslapiuose neliko neapykantos, pagiežos, pykčio, nes naujoji Lazdijų valstiečių valdžia spindėjo nepaprastai ryškia ir malonia gėrio, taikos ir visuotinės santarvės šviesa. Gyvenimas pradėjo gerėti ne dienomis, o valandomis. Karvės pradėjo duoti daugiau pieno, veisliniai galvijai augo žymiai greičiau nei įprastai, lijo kaip tik tiek, kiek reikėjo, tad visos žemės ūkio kultūros pradėjo duoti dar nematytus derlius. Vieną dieną kažkoks lazdijietis eidamas tilteliu per Lazdijos upelį pastebėjo, kad vietoj vandens teka kisielius, o pats upelis – su meduolių krantais. Niekam net aiškinti nereikėjo, kieno dėka visa tai atsitiko. Kiekvienam Lazdijų rajono gyventojui savaime buvo aišku, kad visa tai vyko vien valstiečių valdžios ir Lazdijų merės A. Miškinienės dėka.
Taip ir būtų Lazdijai ir Lazdijų rajonas gyvenę visiškame pertekliuje ir gerovėje, jeigu patamsiuose nebūtų slėpęsi dar vis dėlto iki galo neišnaikintos blogio jėgos. O joms baisiai nepatiko, kad dabar Lazdijai gyvena itin šviesiai, šiltai ir laimingai. Taigi vyriausiasis blogio jėgų vadas Artūras vieną negražią, labai lietingą ir bjaurią dieną pakvietė raštininką A. Mikelionį į savo olą ir jam prisakė, kad toliau toks gražus, šviesus ir laimingas gyvenimas Lazdijuose tęstis negali. Sumokėjo jam trisdešimt sidabrinių, paliepė paimti aštrią plunksną ir juodu rašalu visaip juodinti Lazdijų rajono valstiečius ir liaudyje vadinamą gražiąją, išmintingąją ir dorąją merę A. Miškinienę. Suspaudė A. Mikelionis savo drėgnose drebančiose rankose trisdešimt sidabrinių, priglaudė prie liesos krūtinės ir bučiuodamas savo vadeivai tamsiajam Artūrui kojas prisiekė padaryti viską, kad gyvenimas Lazdijuose kiek įmanoma pablogėtų. Pažadėjo dvidešimt keturias valandas per parą ir septynias dienas per savaitę, trisdešimt vieną dieną per mėnesį beigi tris šimtus šešiasdešimt penkias dienas per metus vien tik blogai apie Lazdijų valdžią ir merę Ausmą galvoti. Kadangi buvo savo vadeivai Artūrui be galo ištikimas, pradėjo į Lazdijų laikraščius vien blogus straipsnius apie Lazdijų valdžią rašyti. Iš tikrųjų valdžia ir toliau darė vien gerus darbus, ir Lazdijai būtų labai greitai suklestėję taip, kaip dar niekada šiame mieste ir rajone nėra buvę. Bet A. Mikelionis savo juodąja plunksna ir juodu rašalu apie Lazdijų valdžią ir merę A. Miškinienę įnirtingai ir piktai vien blogus dalykus rašė. Jo raštuose pylėsi vien pyktis, pagieža, neapykanta ir kerštas.
 Jeigu ko nors blogai apie Lazdijų valstiečius, merę A. Miškinienę neparašydavo, negalėdavo bluosto sudėti ir visą naktį blaškydavosi po savo celę ir atsiklaupęs ant kelių melsdavosi prieš šv. Artūro paveikslą. Parašęs ką nors blogo, A. Mikelionis be galo džiaugdavosi ir trindavo rankomis, nes labai nemėgdavo, kai viskas būdavo gerai ir valdžia darydavo vien gerus darbus.
Bet juk taip ilgai tęstis tokie blogi, niekšingi ir nedori A. Mikelionio darbai negalėjo. Juk kai žmogus neturi nei gėdos, nei sąžinės, tokiam jau niekas nepadės ir nepagelbės. Tad visai nenuostabu, kad atsirado keli dori ir šviesūs karžygiai, vadovaujami vachmistro Beniaus, kurie laikraščių straipsniuose demaskavo nedorėlį A. Mikelionį ir parodė jam jo tikrąją vietą prie būdos. Dar daugiau – jie net sugebėjo jam uždėti antsnukį! Bet tik gerieji ir dorieji žmonės pamiršo surišti jo priekines letenas. Mamos prieš miegą vaikams Lazdijuose pasakoja, kad tamsiomis naktimis, kai net pati pikčiausia žmona nevaro girto vyro iš namų, A. Mikelioniui Artūras atneša popieriaus lapą, ir tamsusis raštininkas atmerkęs savo blizgančias tamsoje akis ir pražiojęs kruvinus nasrus vis dar rašo apie Lazdijų valstiečius ir merę Ausmą blogus dalykus...

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

koks raštininkas tokia ir pasaka.

Talentingai parašyta. Labai taikliai patraukti per dantį valstiečiai.

Čia jokia pasaka, o tik IŠSITYČIOJIMAS iš žmonių, minint tikruosius vardus bei pavardes. Mano razumu už tokią rašliavą galima ir nukentėti.

Klausyk, pastebėjau, kad tu dažnai čia rašai ir laikai save vos ne literatūros ekspertu ar kažkuo panašiu. Tad kodėl tuomet A.Mikelionis yra vienintelis tikras rašytojas rajone, kuris priklauso Lietuvos rašytojų sąjungai, o ne tu?

O ką Jūs apie mane žinote? Gal aš net ne iš šito rajono ir laisvai gali būti, kad A.Mikelionio kandidatūra patvirtinta ir mano parašu...

Kai atidžiai stebi komentarus, daug ką galima spręsti apie tave. Nėra net menkiausios abejonės, kad esi mūsų krašto gyventojas ir valstiečių gerbėjas.

Puikiai pasakyta

Nesinervinkite ,ponai tuoj visiems mums pasakas seks Šv Petras,su tokiais viruso plitimo tempais tai turėtų būti jau gana greitai,geriau nesipykim visi ,nes pagieža ir neapykanta silpnina ir taip jau prasta visų imuniteta

Sevimli kısa saçlı Asya yarrak masaj tabaklanmış <br> <br> Süper olmuştu, kendi üzerindekiler yetmedi benimkileride beni ikna edip geri kaba das diyerek elimden aldı.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my blog post; <a href="http://newyork-departmentofhealth.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=kopoz.cz%2F9jxsx07">ev yapımı retro horoz anne</a>

Autorius visiškas idiotas.

Kai nieko nesupranti apie rašymą, tai belieka rašyti nesąmones. Taip parašyti kaip tu gali ir trečiokas.

Mikelionio kliedesiai iš Žiegždrių psichiatrinės ligoninės.Visiškas dugnas...

Kai esi bukas kaip valstietis, tuomet nieko nesupranti apie rašymą, o apie politinį dugną būtent tavo chebra gali daugiausia pasakyt.

Esu neutralus politiniu atžvilgiu, bet pastebėjau, kad valstiečiai gauna nuo autoriaus į kaulus kaip reikiant, nes net nieko rišlaus ir protingesnio nesugeba parašyt... Tik burnoti ir keiktis. Va, kokia liaudis išrinko rajono valdžią.

Aš ne valstietis,nes gyvenu mieste ir dirbu gamykloje.Vadinasi esu "darbininkietis".Tai pirma.Antra.Apie "rašymo supratimą".Išversk į lietuvių kalbą,tada pabandysi tau ką nors atsakyti.Nors,jaučiu bus sunku,nes tu-smailas,kaip landzberginio ožio ragas.....

Pribusk gamyklos lietuvoje dar 1990 uzsidare.

Labai aiškiai ir taikliai, jei ne tiesa šito žurnalisto, tai Lazdijai paskęstų Danauskienės vienašališkais straipsniais "Lazdijų žvaigždėje". Taip ir toliau, nes kitaip vien gėlytės žydėtų laikraščiuose iš tokios absurdiškos valdžios!

kažkodėl eilę metų žydėjusios "gėlytės" laikraščiuose ypač dzūkžiniose tavęs neerzino nes lesalas buvo toj pačioj lesykloj.

o kur uz plakata pinigai tegul grazina pinigus vagis

Taigi Klėjus įveiklino, dabar jo reklamos kabo, tai jis tegul tau ir atiduoda, pabandyk paprašyt.

Tai tikra teisybe parasyta apie gandragalvius.100 poc.Aciu ,Alguti.

Apie jus,subingalvius,mažai kas rašo.

geriau interviu paimkite is mediku ,kurie kovoja su amziaus infekcija ir jau baigia isnaudoti apsaugines kaukes ir pirstines,o ne kersto akcijas kitapartieciams spaudoje propaguokite

Atsiprašau, o tai kur šiame straipsnyje matote keršto akciją?

Atsimerk ir tu pamatysi.

Neišsukinėk, o atsakyk į klausimą. Pacituok nors vieną sakinį.

Rašeivos gerbėjai pavargo...

Greičiau nekentėjai jau neturi ką parašyt.

Nukentėjo rašeivos gerbėjai, išsisėmė. Aš tik skaitau ir stebiu.

Tu ne tik skaitai ir stebi, o esi neobjektyvus valstiečių gerbėjas, nes matai tai, ką nori matyti. Tai nors nemeluok sau ir kitiems.

Sitemizden Ücretsiz E-Reçete Yazabilirsiniz Tüm hekimlerimize <br> <br> saygıyla sunulur. 2 dakikada E-reçete yazmaya başlayın! Artık, Cep Telefonunuzdan da E-Reçete Yazabilirsiniz Cep telefonundan reçete nasıl <br> <br> yazılır! *Mobil uygulama kullanımı 1 haftalık deneme süresinin ardından ücrete <br> <br> tabidir. 9,959 Mutlu Doktor Kolay Reçete Sık Sorulan Sorular.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my blog post; <a href="http://www.longurl.eti.pw/?url=https%3A%2F%2Flinokambarys.lt%2Fij0bhhpnuw0">Doğrudan Alıcı İnsülin Fiyatlandırma Davası</a>

YENİ ŞEKER İLACI, YENİ ZAYIFLAMA İLACI Semaglutide, (Ozempic Rybelsus) <br> <br> adı altında 2017 yılından beri Amerika'da satışa sunulan yeni bir.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage Cynk i clomid - http://gromanbouw.nl/552vsq

Tuoj visi būsim nukentėję nuo baisaus viruso ,ponas korespondente ,geriau paimk interviu iš kovojančių su virusu medikų ir paskelbk realią padėtį ,kuri ne tokia jau ir graži,o komentatoriams linkiu pagyti nuo pagiežos ,,nelaikas ir ne vieta dabar vieniems kitus pulti

Teisus komentaras, Algucio,bet liga yra liga ir kalbekime atvirai.Jau pats laikas nesidaryti foto, o tiesiog dirbti ir nieskoti partiniu dividendu.Vadovai rajono pradekite dirbti,o ne posedziauti.Saugokime gydytojus,prasykime I pagalba pensininku gydytoju suvaldyti sitai stichijai.

„Pribusk gamyklos lietuvoje dar 1990 uzsidare.“ Galiu Jus patikinti, kad Lietuvoje šiuo metu veikia arti 100 gamyklų, tiekiančių produkciją ir mums ir užsienio valstybėms.

Bičiuliai, manau, kad apie epidemiją rašyti reikia, bet rašyti vien apie ją nėra gerai. Jau ir taip visur rodoma, kalbama ir rašoma apie koronavirusą. Reikia rašyti ir kitomis temomis taip pat ir apie poltiką, nes nuo vienos temos galima tikrai kuoktelėti. Tegul kiekvienas pasirenka ką skaityti.

NE APIE POLITIKĄ RAŠYKITE, NELABAI KAM IR ĮDOMU ŠIANDIEN KAS MUMS DIRIGUOJA- VALSTIEČIAI,KONSERVATORIAI AR KAŽKOKS KITAS POLITINIS NEPOLITINIS DARINYS, GERIAU PARAŠYKITE APIE PADĖTĮ RAJONO GYDYMO ĮSTAIGOSE : LIGONINĖJE,GREITOJOJE,POLIKLINIKOSE,GAL KOKIĄ AKCIJĄ PASKELBKITE ,KAD GALĖTŲ KAS NORS PAAUKOTI GYDYMO ĮSTAIGOMS TAIP TRŪKSTAMŲ PRIEMONIŲ,DIDELIS AČIŪ BUS UŽ AKTUALIUS STRAIPSNIUS,PONAI ŽURNALISTAI,LINKIME VISIEMS SVEIKATOS

Šitoks geras biudžetas, nusipirks visko patys

Ir tau duos.

Pirmą kartą norisi pagirt Algutį dėl vieno niuanso - jo santykiai su A. Margeliu labai tiksliai pavaizduoti! Tiesiai į dešimtuką! Gal norėta šaržuot, bet gavosi toks realus, gyvenimiškas ir iškalbingas paveikslas...

Gal visa pasaka tau atrodo kaip gryna tiesa? Nejaugi nsupranti humoro?

Humorą suprantu Alguti, bet, kad toje pasakos vietoje iš humoro gavosi banali ir pilka tavo paties nelaimingo gyvenimo nuotrauka...

Esi tikras dangiškasis Dievo mulkis, kuris apie rašymą nieko nenutuokia. Jeigu jau peiki šį autorių, kuris tėra vienintelis tikras rašytojas visam rajone, tai tau tikriausiai patinka tavo numylėtojo Beniaus ir kitų valstiečių pezalai. Beje, gal esi koks literatūros ekspertas ar žinomas kritikas, bet kodėl tavęs nespaudina, o spausdina šį autorių?

Drįstu teigti, kad Jūs pats esate Dievo mulkis, aklai tikintis savo „vienintelio rašytojo“ rašliava. Gal, sakau nustokite lipdyti vienodus epitetus visiems ne jūsų plauko komentatoriams. Hmm, visai galimas daiktas, kad esate tas pats „rašytojas Algucis“... Tada nėr ko norėt.

Mielas, pone. Galite rašyti ką norite, bet fakto, kad šis autotius yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys nepaneigsite. Užpildykite savo išsilavinimo spragas ir atsiverskite LR sąjungos interneto puslapį. O į šią sąjungą priima ne už gražias akis. Tad nepurkštaukite, o nors truputį pakilkite virš provincijos lygio ir pripažinkite tai, kas akivaizdu.

Giliai gręžiniuose kokios jis sąjungos narys!

Na, pasirodo visai nesunku pripažinti realius faktus.

Liūdna dėl rašytojų sąjungos ir tokių jos narių... Ach, jei narystė sąjungoje pridėtų proto, ar sugebėjimų...

Na, bet tu ir kvailys. Į rašytojų sąjungą priima tik tuos asmenis, kurių kūryba yra aukšto meninio lygio t.y. žodžio meistrus ir jų nėra daug. Suprantu tau skaudu, kad joje nėra valstiečių pezalų rašytojų tokių kaip benius, tumasonis ar rūškys... Todėl valstiečių gerbėjai ir lieja pyktį bei bando sumenkinti šį autorių varganais ir apgailėtinais komentarais. Na, bet buvimas valstiečių gerbėju reiškia visišką intelekto nebuvimą, o išskirtinis valstiečių dėmesys šiam autoriui tik rodo, kad jis lipa tiksliai ant skaudamos vietos. Dėl to tiek pykčio, neapykantos ir paniekos, bet tam jokių gabumų nereikia.

Nesinervink taip, Alguti, dar iš sąjungos išmes...