Nepasiėmė vaikų iš darželio

„Vyturėlio“ auklėtojos pasielgė principingai - kreipėsi į policiją.

Būna ir taip – gerokai papuotavę tėvai pamiršta vakare pasiimti mažamečius vaikus iš darželio.
Dėl tokio netinkamo elgesio policijos pareigūnams turėjo aiškintis lazdijiečių sutuoktinių pora P. M. ir J. M., kai vieną dieną, pasibaigus darželio „Vyturėlis“ darbo valandoms, neatėjo pasiimti dviejų mažamečių vaikų. Auklėtojos apie tai pranešė policijai bei Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Apie 19 valandą policijos pareigūnai, nuvykę į P. M. ir J. M. namus aiškintis situacijos, rado abu sutuoktinius neblaivius. P. M. nustatytas 2,18 promilės girtumas, o J. M. – 2,64 promilės. Už poros dienų šie sutuoktiniai sulaukė pakartotino pareigūnų vizito – P. M. nustatytas 2,11 promilės girtumas, o sutuoktinei – 2,64 promilės. Abiem tėvams dėl tokio netinkamo elgesio surašyti administracinio nusižengimo protokolai, prieš juos pradėta administracinės atsakomybės teisena dėl  tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams.
Abu sutuoktiniai prisipažino padarę administracinį nusižengimą, gailėjosi.
Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo šią administracinio nusižengimo bylą ir P. M. bei J. M. pripažino kaltais padarius administracinį nusižengimą bei paskyrė jiems administracines nuobaudas – įspėjimus.
Rytis Pavasaris, „Lazdijų žvaigždė“

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kodėl nedidinami pašalpos ir vaiko pinigai - spiritiniai gėrimai ir tabako gaminiai brangsta greituoju būdu.

Lazdijai nera didelis miestas ir vaiku teisiu tarnybos darbuotojai puikiai zino seimas kuriose tikrai nera tinkamai priziurimi vaikai, bet pradeda dirbti tik tada kai kazkas atsitinka.

Kada prades atsakingiau dirbti socialines darbuotojos ir vaiku teises? Lazdijuose tokiu seimu daug bet nekreipia niekas demesio.

Na, pabodo gal jauniems tėveliams per dienas vartaliotis pataluose ir skaitinėt FB, reikia kažkaip paįvairint gyvenimą. Kada geriausia papramogaut, jei ne dieną, kai vaikeliais valstybė rūpinasi. O žmogus, atidirbęs už minimumą desėtką val., nepasilinksminsi, laimingas pasiekęs namus, lovą ir "atia brangioji ".

Negerai kai neparsiveda vaikiukų,dar blogiau,kai neveda ryte,nes pagiringi . O vieta daržely užimta.

Čia Alisa, kur kvailių šalyje?