Leipalingietis nemeta pasirinkto kontrabandininko kelio

Prie sienos su Baltarusija Kabelių užkardos pareigūnai sulaikė Leipalingio gyventoją ir pusketvirto tūkstančio pakelių nelegalių rūkalų. Šis vyras su kontrabanda buvo įkliuvęs ir balandį, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai ties Varėnos rajono Piesčių kaimu iš toli pastebėjo tris įtartinus asmenis su ryšuliais. Nešikai buvo maždaug už 70 metrų nuo sienos su Baltarusija ir mišku judėjo į Lietuvos gilumą.
Jie irgi pamatė iš tolėliau atskubančius pasieniečius, todėl metė nešulius ir spruko į miško tankmę. Pasinaudoję prietema ir prastomis oro sąlygomis du kontrabandininkai dingo miške. Kabelių pasieniečiai sulaikė 40-metį Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelio gyventoją. Šalia gulėjo 8 ryšuliai, kuriuose buvo 3500 pakelių cigarečių „Minsk City” ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Pasprukusiųjų paieškai buvo pasitelktas tarnybinis vokiečių aviganis Gėris. Keturkojis kontrabandininkų pėdsakais sekė rekordinį atstumą – maždaug 15 kilometrų. Gėris pasieniečius atvedė iki Druskininkų savivaldybės Kermušijos kaimo, kur pėdsakai dingo.
Sulaikytam nešikui Kabelių pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Už tai Leipalingio gyventojui gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Ši byla bus nagrinėjama teisme.
Taip pat kontrabandininkui gresia bauda nuo 40 iki 90 eurų už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą – buvimą pasienio ruože be dokumentų. Vyras po apklausos paleistas.
Cigaretės saugomos Kabelių pasienio užkardoje.
Šis Leipalingio gyventojas pasieniečiams buvo įkliuvęs ir balandį, kuomet pasienyje su Baltarusija buvo sulaikyta  15 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vyrui buvo pradėtas ikiteisminis dėl kontrabandos gabenimo, kuris tebesitęsia ir dabar.  
VRM inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Žymiausi Lazdijų verslininkai irgi nuo to pradėjo,nėra jau toks baisus nusikaltimas,juk vaikinas ne iš gero gyvenimo taip daro

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> jfa.shnu.lzvaigzde.lt.akx.nj http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> qxd.buak.lzvaigzde.lt.ixp.yp http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> air.vrxk.lzvaigzde.lt.pti.at http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/