Regioniniame parke Dzūkijoje – krūvos šiukšlių, vietos aplinkosaugos vadas sako „reaguosiantis pirmadienį“

Veisiejų miesto prieigose esančiame Kailinių kaime, miško žemėje, suversta krūvos šiukšlių.

Teritorija, kurioje – kalnai žaliųjų atliekų, plastmasės, stiklo, yra už Europos Sąjungos lėšas prieš dešimtmetį uždarytas Kailinių kaimo atliekų sąvartynas.

Čia vis dar stovi tai informuojantis ženklas, perspėjanti lentelė – „Atliekas pilti griežtai draudžiama“, o pats įvažiavimas į buvusią sąvartyno teritoriją Veisiejų priemiesčio miške yra užtvertas rakinamu metaliniu užtvaru.

Ši vieta įeina į buvusio Veisiejų regioninio parko teritoriją. Po reorganizacijos šiuo metu tai yra Dzūkijos–Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos valdos.

Apie miesto prieigose miške verčiamas šiukšles žurnalistus informavo Veisiejų miesto gyventojai, mėgstantys minėtoje teritorijoje esančiais keliukais pasivaikščioti.

Kai redakcija apie tai informavo Aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros vadovą, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narį Evaldą Brusoką, nusiųsdami ne tik tikslias nelegalaus sąvartyno koordinates, bet ir nuotraukas, kaip tai atrodo, vietos aplinkosaugininkų vadovas į galimą pažeidimą reagavo įdomiai.

„Ar pradėjome tyrimą? Ne, dar nebuvome nuvažiavę. Reaguosime pirmadienį“, – ketvirtadienį žurnalistei sakė E. Brusokas.

Apie galimą pažeidimą pareigūnas informaciją gavo antradienį.

E. Brusokas teigė kalbėjęs telefonu su Veisiejų seniūnijos seniūnu Zenonu Sabaliausku. Jo vadovaujamos seniūnijos teritorijoje yra minėtas nelegalus sąvartynas.

Seniūnas, pasak aplinkosaugininko E. Brusoko, jį patikino, kad „žino apie situaciją, o šiukšles nuo miesto civilinių kapinių į ten veža seniūnijoje dirbantys darbininkai“, prižiūrintys viešąsias seniūnijos erdves.

Tokią pačią informaciją, kad nelegalų sąvartyną įrengė ne kas kitas, o miesto seniūnija, žurnalistei pasakojo ir vietos gyventojai.

Plačiau – V. Danauskienė naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2022-06-10).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Būtų padangos, tai degintų kaip alumnas seniūnas Būdviečio.

Krūvos šiukšlių?. Ten tik žalios atliekos, kurios natūraliai taps kompostu. Net danauskienės nuotraukoj tai matosi, bet atraštė krūvos šiukšlių ir kam ten įdomu kas ten tikrai yra. Eilinė tokios pat kaip, kad pati tas žalias atliekas įvardina rašliava... Ir šiaip vos tik ji prasižioja papalazdijų vilnietiška galūnių ilginimo kalba, vemt norisi...

online jobs for stay at home moms<br> <br> health blog monetization<br> <br> organic herbal supplement affiliate programs<br> <br> best natural supplements to promote as an affiliate<br> <br> <br> <br> Also visit my web blog <a href="https://cursos.wonderwomanguatemala.gt/forums/users/tombsu2078203/">affiliate marketing for beauty bloggers</a>

menopause organic supplements online sale<br> <br> best place to buy hormone therapy online<br> <br> clean supplements for women<br> <br> menopause relief pricing<br> <br> <br> <br> My web site - natural supplements for women's immune system support - https://cursos.wonderwomanguatemala.gt/forums/users/kandy11f9579/

For latest news you have to pay a quick visit the web and on the web I found this web site <br> <br> as a finest website for most recent updates.<br> <br> <br> <br> Visit my web site ... <a href="http://www.konfa.or.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=15339">szybka dostawa sinequan w Polsce</a>