Didieji pokyčiai Veisiejuose tęsiasi: miesto parke nutiesta turistiniams objektams svarbi trasa

Didieji pokyčiai Veisiejuose, prasidėję parko takų ir prieplaukų atnaujinimu, rekonstruotu fontanu, naujai grįstomis gatvėmis ir automobilių stovėjimo aikštelėmis Ateities gatvėje, moderniai įrengtais naujais Vaikų dienos ir Šeimos centrais, tęsiasi. Šįkart Veisiejuose – nauji miesto infrastruktūros darbai. Neseniai baigtas įgyvendinti vandentiekio ir buities nuotekų tinklų tiesimo nuo Dariaus ir Girėno gatvės siurblinių iki miesto parko projektas. Projektas finansuotas Lazdijų rajono savivaldybės ir suinteresuotų fizinių asmenų, kurie turi miesto parke komercinius objektus ir buvo kreipęsi į savivaldybę padėti prisijungti prie centralizuotų tinklų, lėšomis. Lazdijų rajono savivaldybė šiam objektui skyrė 36000 eurų. Prie projekto įgyvendinimo lėšomis – po 6000 eurų prisidėjo ir du  veisiejiečiai, turintys šioje trasos atkarpoje verslo objektus.

 „Atliktas Veisiejams neparastai svarbus ir reikalingas darbas. Miesto parke, šalia fontano, galės pradėti darbą jau pastatyta ir neturėjusi vandentiekio ir buities nuotekų tinklų kavinė, kurios paslaugomis galės naudoti ne tik vietos gyventojai, bet ir svečiai. O tai pritrauks dar daugiau turistų, kurie vasarą gausiai atvyksta iš Druskininkų ir kitų Lietuvos ar užsienio vietų pasigrožėti grojančiu ir šviečiančiu fontanu, pasivaikščioti patogiais parko takais. Prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų dar šiais metais bus prijungtas ir naujas viešasis tualetas, kuris miesto parke taip pat yra labai reikalingas“, – sako rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Naujoji centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų trasa veisiejiečiams ir miesto svečiams suspės pasitarnauti dar šios vasaros turistinio sezono metu. 

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Svarbiausia skambi antraštė. Atlikti darbai viso labo seniūnijos privaloma kasmetinė infrastruktūros priežiūra. Į Veisiejų miesto parką pravestos vandentiekio ir kanalizacijos trasos žinoma puiku. Tai seniai reikėjo padaryti. Reikia tikėtis kad galbūt ir viešasis tualetas pagaliau bus įrengtas, nes iki šiol Veisiejai buvo kaip Rusijos provincija, su ,,sortiru". Išlieka klausimas: kas tie ir kur ,,didieji pokyčiai"? Čia iš tos serijos: susitelkime ir t.t.?

O mes, veisiejiečiai, džiaugiamės: "didieji tai pokyčiai" ar mažesni. Viskas žmonių labui ir gerovei. Laukiame, kada pradės veikti naujas objektas.

Veisėjai labai apleistas miestelis, ten kaip seniūno UAB. Kaip sutuo nelegaliu seniūno šiukšlynu. Nesinori nei atvažiuot į taip visur apleistą miestelį.

Visų pirma išmok teisingai rašyti miesto pavadinimą ir labai tau ačiū, kad čia nevažiuosi.

Pokyčiai reikalingi visur,bet reikalingi pokyčiai ir vadovū galvose, nes kad rajonas su visais rodikliais dugne,tai reikalinga perkrauti ir ju gebėjimus vadovauti.