Lazdijuose esančio hipodromo tribūnai iškilmingai suteiktas Anglijos karalienės Elžbietos II vardas

Sekmadienį vyko ceremonija, kurios metu Lazdijuose esančio hipodromo tribūnai iškilmingai suteiktas Anglijos karalienės Elžbietos II vardas. Lazdijų hipodromas, kurį išdidžiai vadiname Dzūkijos hipodromu, tapo pirmuoju ir kol kas vieninteliu Europoje, kuriam suteiktas Anglijos monarchės vardas. Kita Elžbietos II vardu pavadinta tribūna yra tik Australijoje. Leidimas naudoti karališkąjį vardą ir titulą yra palankumo ženklas, kurį monarchas suteikia vyriausybės patarimu.

„Ši diena ypatinga mums visiems. Tai dviejų metų darbo rezultatas, už kurį, visų pirma, nuoširdžiai dėkoju pripažintam žirgų treneriui Linui Balčiūnui, Lazdijų sporto centro bei atsakingiems administracijos darbuotojams. Dėka mūsų susitelkimo, drąsių svajonių ir atkaklaus darbo hipodromas tarsi prisikėlė antram gyvenimui. Kurkime mūsų hipodromo istoriją kartu“, – renginio metu sakė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Hipodromo tribūnų pavadinimo idėja kilo kai prieš porą metų, Lazdijuose pradėjus dirbti žirgų treneriui Linui Balčiūnui. Šis profesionalas penkerius metus yra dirbęs Karališkajame lenktyninių grynakraujų žirgų veisimo ūkyje. Vėliau treneris savo karjerą nusprendė tęsti Lazdijuose.

Norint, kad siekis hipodromo tribūną pavadinti monarchės vardu būtų patvirtintas, 2022 m. pradžioje Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė oficialiai kreipėsi į Anglijos karalienės sekretoriatą, prašydama leisti hipodromo tribūną pavadinti karalienės vardu. Atsakymas, nors ir ne greitas, tačiau buvo teigiamas. Gautas oficialus atsakymas, kad leidžiama atnaujintai hipodromo tribūnai suteikti su žirgininkyste itin glaudžiai susijusios Anglijos monarchės vardą.

Karalienės laiškas, kuriuo suteikiamas leidimas naudoti Karalienės Elžbietos II  vardą, saugomas hipodromo ekspozicijoje kartu su karališkosios šeimos žirgininkystės istoriją liudijančiais eksponatais.

Dalyvaujant Didžiosios Britanijos ambasadoriui Lietuvoje Brian‘ui Olley‘ui su žmona, Vokietijos ambasadoriui Lietuvoje Matthias‘ui Sonn‘ui su žmona, Seimo nariams bei kitiems garbingiems svečiams, vakar buvo atidengtas užrašas lietuvių ir anglų kalbomis „Karalienės Elžbietos II tribūna“ („Queen Elizabeth II enclosure“).

„Džiaugiuosi būdamas čia ir galėdamas pasveikinti Jus. Kaip daugelis tikriausiai ir žinote, karalienė Elžbieta II labai myli žirgus, tad nieko keisto, kad ji suteikė leidimą pavadinti Lazdijuose esančio hipodromo tribūną savo vardu. Simboliška, kad šie metai ypatingi pačiai monarchei, kuri švenčia platininį valdymo jubiliejų“, – renginio metu kalbėjo Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Brian‘as Olley‘us.

Po iškilmingos ceremonijos, susirinkusieji stebėjo žirgų lenktynes „Lėk, žirgeli!“ bei žirgų teatro „Bingo“ pasirodymą.

Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ausma pasidomėk kaip Lazdijų viešosios bibliotekos direktorė su pavaduotoja lanko buvusio mero giminaitę, partietę dabar Klaipėdoje gyvenančią ar ne už mūsų visų pinigus. Taip švaistomi savivaldybės pinigai net koktu darosi. O gal direktorė nulėkė užtarimo paprašyt.?

Džiaukis, kad Lazdijų vardą Klaipėdoj garsina. Nuotraukose kartu ir garbinga aktorė V. Kochanskytė. Bet tau kaimietei dzin, svarbu palot. Ko neini ir tiesiai nepaklausi direktorės, bet ne, už ekrano saugiau?

Bibliotekos direktore nelakstyk po Klaipėdą o pasirūpink kad kaimo vaikai vasarą galėtų ateiti į biblioteką ir pabūti nors iki 7 vakaro. Nes dabar kaimo biblioteka dirba nuo 8 ryto kada visi dar miega. Ir dar kodėl jaunimo centras nedirba iki 11 valandos? Nejaugi neliko kam dirbt? Laukiam rezultatų .

,Pirmą valandą vaikai turi miegor

Hi! I've been following your blog for some time now and finally got <br> <br> the bravery to go ahead and give you a shout out from Austin Texas!<br> <br> Just wanted to say keep up the great job!<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage - <a href="https://dermaniaplus.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=696991">amavita bisacodyl bez konsultacji lekarskiej</a>

Ar ten nuotraukoj ne zickus stovi , tas tai visur speja ir per fiestą su margeliu paplepėt ir paskui ausmą palakstyt.....

Gerai, kad anglai nežino, kokiam davarytam rajone karalienės vardas valkiojamas.

o kur Beniukas jau cik kampukan turbūt su skrybeluki. Tai nugyventa, o kažkadu varė pirmu smuiku hipodromi.

Kokie Lino ožių vardai? pamiršau

Ne vardo reikia, o tako atitinkančio standartus, gėda už tokį hipodromą, uždarytas vakarais, nei pereiti negalima...apgailėtinus renginius padaro vietinės reikšmės tik dėl skaičiaus...eilinė reklama ir eilinis kažkam pliusas....

O kokio velnio tau per hipodroma eit nakty. Per kapines eik ten vartai visada atviri.

Tikrai kodėl taip trumpai dirba jaunimo centras? Ausma žadėjai rūpintis jaunimu pirmyn. Nejaugi pamiršai ką žadėjai.

Hipodromas ir jo aplinka išpuoselėta, visur švaru ir tvarkinga, žydi gėlės, malonu žiūrėt. Puikiai tvarkosi sporto centras. Gražus renginys, ačiū!

O pone Varnelienė ar dar rajone išvis ką nors dirba? Nematyt ir negirdėt jos?

PharmEmpire invite friends<br> <br> highest paying herbal supplement affiliate programs<br> <br> telemedicine jobs from home<br> <br> PharmEmpire invitation code for publishers<br> <br> <br> <br> My web-site ... <a href="https://forum.myumunna.com/community/community/profile/joditalarico960/">passive income streams</a>

Jūs pamanykit. Didelė švente. Geriau Kauno gatve lazdijuose išasfaltuokit:)))

Geriau Klapotkes vieškelį. O tai nauda būt

Viešpatie švenčiausias! Koks pavadinimas, griūk negyvas :)))). Ko karalienės nebuvo atidaryme :))))). Gėda! Ir sugalvok tu man.....Trūksta žodžių....

o rajono žirgininkai jau pamiršti?! nelygis?

Taigi Žičkus lygtais stovi.

Tik va kad su žiūrovais kūdai, žmonėms neįdomu.

"Hipodromo tribūnų pavadinimo idėja kilo kai prieš porą metų, Lazdijuose pradėjus dirbti žirgų treneriui Linui Balčiūnui. Šis profesionalas penkerius metus yra dirbęs Karališkajame lenktyninių grynakraujų žirgų veisimo ūkyje. Vėliau treneris savo karjerą nusprendė tęsti Lazdijuose" :)))))! Nusprendė savo karjerą tęsti Lazdijuose :)))))!

kiekvienas kaip nori taip nusprendzia,tad netrieski miltais pries veja

Keista, karalienės vardas tribūnai,- , kodėl ne visa hipodromui, ar arklidei, ar kokiai kumelei rekordininkei?

It's an remarkable paragraph in support of all the online visitors; they will take advantage from it I am sure.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my blog post; <a href="http://www.wy881688.com/home.php?mod=space&uid=457249&do=profile">https://consuelovita.it/hydrate-like-a-pro-with-liquid-i-v-the-electrolyte-supplement-you-didn-t-know-you-needed</a>