B. Vėsaitė: regioninių ligoninių naikinimas kaitina ir Seimo narių kraują

Regioninių ligoninių naikinimas gyventojams kelia daug baimių ir aistrų.

Socialdemokratų frakcija Seime, sužinojusi, kad ligoniams būtinas pavėžėjimo modelis ambulatorinėms paslaugoms gauti yra numatytas sukurti tik 2023 m. antrame ketvirtyje, o reformą Sveikatos ministerija regionines savivaldybes ragina vykdyti jau dabar, nusprendė reformą stabdyti. Mano, kad uždarius tam tikrus skyrius ar ligonines ir nesant pavėžėjimo paslaugos nukentės gyventojai.

Kaip sakė Seimo narė Orinta Leiputė, socialdemokratai pareikalavo, kad būtų atlikta sveikatos reformos teisinio reguliavimo poveikio vertinimas, todėl Seimo Sveikatos reikalų komitetas buvo priverstas kreiptis į keturis didžiuosius Lietuvos universitetus, kad šie atliktų planuojamos reformos analizę.

Ekspertų nuomonė yra nepaprastai svarbi, kad kaimų gyventojai nebūtų diskriminuojami, nutolinant nuo jų sveikatos paslaugas ir neapgalvotai išardžius ligoninių tinklą, kurtą ne vieną dešimtmetį. Juolab galiu patvirtinti, kad ir didžiųjų miestų sveikatos centruose laukiančiųjų eilės nuolat ilgėja.

Taigi, reforma sustabdyta, laukiame ekspertų verdikto.

Birutė Vėsaitė, Lazdijų rajono tarybos narė (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-05-06)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Tuoj socikai prabalsuos už valdančiųjų idėjas griauti ligonines ir bus po kraujo.

O kurioje jūs ministerijoje dirbote....

O tai ar tik ne šitai poniutei teko palikti ministres posta uż keliones su ,,verslinykais,,.

passive income for medical specialists<br> <br> passive income options for physicians medical professionals <br> <br> money-making strategies<br> <br> best work-from-home jobs for college students in the usa<br> <br> <br> <br> Review my homepage <a href="https://blog.gamadtechnology.com/community/profile/nataliatulk8412/">passive income streams for doctors</a>

Birute Vesaite.....

Tuščia vieta, bet rinkimam ruošiasi...

Ligoninės reikalai rimti, o miškinienė sau atostogose.

11:30 (Günc.) Tuğrul Güven Erturun 4 Scientific Reports ve Journal of Medical Internet Research mHealth and uHealth dergilerinde yayımlandı.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my website: <a href="http://unipariberia.es/cl/b412kzjf">Clomid 7 dni po okresie</a>