Konstitucinio Teismo sprendimas paspartins ir ginčo dėl atliekų vežėjo Lazdijų rajone baigtį

Nuo praėjusių metų pradžios atliekas Lazdijų rajone laikinai surenka ir veža Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras – taip užtikrintas paslaugos tęstinumas, pagerėjo ir jos kokybė. 

Konstitucinis Teismas šių metų gegužės 3 d. nusprendė, kad savivaldybių vidaus sandoriais iš jų kontroliuojamų bendrovių perkamos tam tikros konkrečios paslaugos atitinka Konstituciją: savivaldybės gali sudaryti vidaus sandorį, kai nori pavesti jų kontroliuojamai įmonei teikti vandens tiekimo, nuotekų valymo, šilumos tiekimo, atliekų tvarkymo, keleivių vežimo, teritorijų ir gatvių priežiūros ir tvarkymo ir kai kurias kitas paslaugas.

Tai – labai svarbus sprendimams savivaldybėms ir jų valdomoms įmonėms, privalančioms užtikrinti, kad būtinosios paslaugos gyventojams būtų teikiamos nuolat, kokybiškai ir nepertraukiamai.

Viena tokių paslaugų – atliekų surinkimas ir vežimas. Lazdijų rajone nuo praėjusių metų pradžios ją teikia  Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC).

Rinkti ir vežti mišrias bei maisto atliekas Lazdijų rajono savivaldybėje jis pradėjo po to, kai viešųjų pirkimų būdu, dėl pasiūlytos pernelyg aukštos kainos, nepavyko parinkti paslaugos tiekėjo. Dėl to buvo kilusi grėsmė, kad Lazdijų rajone nebus kam surinkti ir išvežti mišrių komunalinių bei maisto atliekų.  

Alytaus regiono plėtros taryba yra nusprendusi, kad tais atvejais, kai mišrių komunalinių ir maisto atliekų surinkimo ir vežimo paslaugų nenuperkama viešojo pirkimo būdu, paslaugų teikėjams pasiūlius pirkimo sutarties maksimalią vertę viršijančias kainas, mišrių komunalinių ir maisto atliekų surinkimą ir vežimą vykdo ARATC.  

Tai leidžia užtikrinti paslaugos tęstinumą, išvengti atliekų nesurinkimo problemos. Per metus, kai paslaugą Lazdijų rajone teikia ARATC, pasiektas ir gerokai aukštesnis kokybės lygis: atliekos nuolat vežamos ir iš nutolusių, sunkiai pasiekiamų vienkiemių, jų gyventojai turi galimybę rūšiuoti.

Tačiau Lazdijų rajono savivaldybės ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro sutartis dėl laikino paslaugos teikimo buvo apskųsta teismui, o Kauno apygardos teismas buvo sustabdęs bylos nagrinėjimą, kol bus priimtas Konstitucinio Teismo  sprendimas.  

„Priimtas Konstitucinio Teismo sprendimas nuteikia optimistiškai. Tai rodo, kad Alytaus regiono plėtros taryba pasirinko teisingą kelią ir leidžia tikėtis, kad netrukus bus padėtas taškas ir ginče dėl atliekų vežėjo Lazdijų rajono savivaldybėje“, - sako Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

ARATC nuotr.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Apgailetinas straipsnis. Atliekos nera vezamos laiku. Pamirsta, transporto nera, kelias blogas ir t.t.

Šiuo klausimu kariaujame nuo rugsėjo mėnesio. Nežinai nei kam skambinti nei kas atsakingas už atliekų išvežimą. Jau antras mėnesis kaip neveža!!!!!! Tai jiems kelias blogas, tai vairuotojas nevažiuoja, tai transporto neturi??// Bardakas šioje Lazdijų savivaldoje visiškas.

Januvia for diabetes, where can I buy on the dark web? I'm looking for a sketchy website that can hook <br> <br> me up with some Metformin without any pesky prescriptions<br> <br> Cheap diabetes medications on the black market, where to order?<br> <br> Cheap Glimepiride online<br> <br> <br> <br> My webpage; <a href="http://dwoptron.com/yc/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=373120">Aidan</a>

buy Actoplus online without prescription Where to buy diabetes medication online without a prescription and with fast delivery?<br> <br> <br> <br> Diabetes medication for sale online discount Glimepiride deals online<br> <br> <br> <br> Here is my blog; <a href="https://si-ru.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=164273&page=1">Can I buy Glipizide without a prescription online and get it shipped to my address?</a>

Nežinau, kaip bus toliau, bet kol kas tai tikrai esu patenkinta. Atėjo, kalbėjomės, tarėmės, kur pastatyti konteinerį ir išveža beveik visada pagal grafiką. o jei kelias nepravažiuojamas būna, tai ką padarysi

Ką jie veikia savivaldybėje su savo mokslais? Putinas ruošiasi atkurti SSRS, o Lazdijų rajono savivaldybė jau ruošia dirvą tam. Pastatė bendro naudojimo konteinerius visai gyvenvietei. Ir seni, ligoti ir invalidai turi nešti pusę kilometro. Tai puiki reforma, tiesiog džiugu. Bus pilnos pakelės, miškai ir paežerės. O miške kaip tik ir prasidėjo šiukšlinimas su ARATC palaiminimu.

top pharmacy affiliate niches<br> <br> work from home jobs for moms with babies<br> <br> PharmEmpire registration form<br> <br> Supplements affiliate program commission rates<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my site ... <a href="https://bossladiesgastrobar.com/forums/users/lesleyhardison/edit/?updated=true/users/lesleyhardison/">pharmacy affiliate marketing trends</a>

musu siuksliu konteinerius isveza tik tada kai paskambiname ir paklausiame kada isvezit o sakaitos uz siuksliu tvarkyma tai niekada nepamirsta atsiusti:)

23-okt, 2022 Amerika, Türkiye gibi ulusal bir devlet olmadığı için, biraz daha karışık yürüyor.<br> <br> <br> <br> Ülke genelindeki eczane sayısı 200.000'lerde gibi görünüyor.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Review my web page; <a href="http://lexlidubai.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=flonase4pro.top%2Fcl%2F59eap">yakınımdaki eczaneler açık</a>