A. Mikelionis: ar Lazdijų rajono mero rinkimai po metų vyks pagal 2019 m. scenarijų?

Visi Lazdijų rajono gyventojai laukia pavasario. Tiksliau būtų pasakyti, kalendorinio pavasario sulaukė jau senokai, bet tik kad visa bėda – anoks čia pavasaris, kai nėra normalios šilumos, kai negali atokaitoj išsirengęs ant suoliuko su kaimynu ar šiaip pažįstamu maloniai plepėti. Kažkur Lietuvoj septyniolika laipsnių šilumos, o pas mus Lazdijuose nė dešimt neišspaudžia. Lyg ne pietų, o kur nors šiaurės Lietuvoje gyventume.

Kad laikas bėga greitai, neverta net kartoti, bet tuo vis įsitikiname iš naujo. Po 2019 m. pavasarį vykusių savivaldos ir merų rinkimų atrodė, kad kai kam tie ketveri metai truks be galo ilgai, bet... Trakšt, brakšt ir visi sužiurę į kalendorių matome, kad iki kitais metais vyksiančių rinkimų teliko mažiau nei vieni meteliai. Vadinasi, po nelabai ilgo laiko tarpo Lazdijuose dirbs nauja savivaldybės taryba ir meras.

Visi gerai prisimename, kad 2019 metų mero rinkimai vyko pagal scenarijų visi prieš vieną, vienas prieš visus. Visa rinkimų kampanija irgi vyko pagal šį scenarijų. Tuometinis meras A. Margelis buvo apkaltintas gal būtais, gal nebūtais dalykais ir vienas kaip pirštas turėjo atmušinėti visų kitų Lazdijų rajono politinių jėgų smūgius. Panaudojant liaudies posakius galima vardinti toliau: ant jo buvo kariami visi šunys, jis buvo paverstas baubu, kuriuo motinos Lazdijų rajone gąsdindavo mažus vaikus, o žmonos neklaužadas vyrus. Dauguma kalbėjo, kad meras A. Margelis nuvarė Lazdijų rajoną iki nematytų žemumų. Prabėgo kiek daugiau nei treji merės A. Miškinienės valdymo metai ir žiūrim, ką turim. Kelinti ten mes reitinguose? Antri? Aaaaaaaaaa... Nuo galo... Situacija praktiškai tokia pati, tik dėl daugelio rajono bėdų beveik visi kaltina ponią A. Miškinienę. Ir labai galima situacija, kad per 2023 m. rinkimų kampaniją ponia Ausma liks viena kautis su visais.

Netgi dabar rajono taryboje valdantieji turi labai trapią daugumą, švelniai pasakius. Opozicija sustiprėjo ir, kai suremia pečius, merei tenka nemažai paprakaituoti ir pasinervinti. Nors, reikia pripažinti, tarybos posėdžių metu ji elgiasi kultūringai ir taktiškai. Tik liberalai Lazdijų rajono savivaldybės taryboje elgiasi lyg laisvieji radikalai cheminių reakcijų metu. Kur liberalai jaučia jėgos centrą ir naudą sau, jie ten ir krypsta. Dabar jie centro kairiųjų koalicijoje. Persvarą turės kitas meras ir taryba, liberalai kaip nendrės palinks į kitą pusę. Lazdijų rajono socialdemokratai kol kas šliejasi prie valdančiosios koalicijos. Nereikia pamiršti ir vieno, auksiniu galinčio tapti balso savininko – partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovo ir tarybos nario A. Žymančiaus.

Kaip ten bebūtų, bet ateinantys savivaldos ir mero rinkimai Lazdijų rajone lems, kuria politine kryptimi judės konservatoriai ir visuomeninis judėjimas „Pirmyn! Kartu mes galime“. Reikia pripažinti, kad abi šios politinės jėgos yra dešiniosios pakraipos, tad ir turėtų kažkokiu būdu judėti link sąlyčio taškų. Dabartinei merei A. Miškinienei kol kas sunkiai sekasi rasti kalbą ir su konservatoriais (ypač jų pirmininku A. Klėjumi), ir su judėjimu „Pirmyn! Kartu mes galime“ bei jo vadovu A. Margeliu. Žinoma, gyvenime, o ir politikoje nutinka daug keistų dalykų. Juk tik po 2019 m. rinkimų, kai buvo sudaryta konservatorių ir valstiečių koalicija, atrodė, kad ji itin tvirta. Deja, tik pasirodė. Tad jeigu žlugo atrodžiusi tokia stipri koalicija, vadinasi, Lazdijų rajono taryboje esančios politinės jėgos gali sudaryti įvairią politinių partijų koalicijos mozaiką. Čia jau kaip kortos kris.

Žinoma, ir ponas A. Klėjus, ir ponas A. Margelis, matyt, turi nemažai pastabų vienas kito atžvilgiu, ir daug kas gali manyti, kad šios eilutės tėra bandymas supiršti du politinius oponentus, bet ne tiek jau daug liko laiko iki kitų metų savivaldos ir merų rinkimų, kai bus atsakyta į visus klausimus ir pasirodys, kas yra kas.

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-04-22)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Reikia naujų jėgų, išspiriant užsisėdėjusius

Kuo greičiau Margeliui ir Klėjui dašus, kad reikia skubiai vienyt jėgas, tuo rinkimų rezultatas bus geresnis. Merės koalicija jau parodė, kad yra absoliutus nesusipratimas.

Kaip atėjo didžioji "permainų" diena, taip greitai išeis "permainininkai" su visa savo svita ir tegul Lazdijai supranta, kad tai ką turi dabar, tai turi dėl didelio darbo ir rūpesčio rajono labui, kuriuo rūpinosi praėjusių kadencijų valdžios. Ši "permainų" koalicija nenuveikė nieko reikšmingo, nei pastatė, nei atrenovavo ir pan. Nesukūrė naujų daebo vietų, nepagerino gyventojų gerbuvio. Jei žiūrėsime į nuolat keliamus facebook savivaldos įrašus tai tik giriamasi, kaip suoliukus padažė, ženklus nudažė, žolę nupjovė, elektra kažkur pajungė, kas tai yra eiliniai savivaldos ir seniūnijų darbai ir nėra čia kuo girtis. Labai plačiai buvo vartojamas žodis prieš 3 metus Lazdijuose "stagnacija". Tai va ta stagnacija įvyko ir ji labai įvyko per šiuos 3 metus. Kritote į patį galą. Besidžiaugiantys kad išsirinko naują veidą rajone dabar jau daugelis spjaudosi ir imasi už galvos, ką jie padarė. Tikiuosi kituose rinkimuose, rinkėjai labiau apgalvos ką daro ir balsuos už tai, kas puikiai žino savo krašto žmones, savo rajoną ir žino visas problemas. Sėkmės "lazdijokai" analizuojant ir tinkamai renkantis. Su pagarba, LAZDIJŲ KRAŠTO MYLĖTOJAS

Labai gailiuosi , balsavusi už Miškinienę...

Gal jau uztenka ir Margelio veiklos,puikiai visi žinome kaip jis bus,semesi,ka tik galejo...tiek pridarbinęs savo nevykelių visur,kad ziauru...

Margelio žmonės buvo Lazdijokai. Visi žinomi ir visi gabūs savo sričių darbuotojai. Na tokių vadovų kaip dabar yra, švietimo ir ugdymo įstaigose, tikrai nebuvo, kur lašinius pardavinėja ar bando vaidinti direktores.

Žinoma, dabar eis namo visi vadovai, malvinos statytinės, jei ateis kita valdžia. Vėl bus pykčio ir apkalbų. Ne bėda, grįš į Simną, Marijampolę ar kiaulių lašinių pardavinėti.

Gal ir turizmo vadovas eis i biržą?

Eis ir turizmo vadovas ir direktorė bibliotekos IE socialinio skyriaus pavaduotoja namo. Margelis bus kytresnis ir visus pasiūs namo.

Dosya kapsamına göre aynı kazada davacı 'ın velayeti altında bulunan oğlu Mahmut vefat <br> <br> etmiş ve yaralanmıştır. Dava dilekçesi ile davacı anne için oğlunun.<br> <br> <br> <br> My website <a href="https://resform-monolit.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://unipariberia.es/lt/r7511h5">büyükanne ırklararası çift bdsm</a>

earn passive income<br> <br> Register for a supplements affiliate program and start earning<br> <br> pharmacy affiliate examples<br> <br> transcription work from home for beginners<br> <br> <br> <br> Review my web-site - <a href="http://mkutepliydom.ru/forums/users/hamishscholz9/edit/?updated=true/users/hamishscholz9/">organic herbal supplement programs</a>

Kaip smagu,kad dar yra kam tų lašinių parduoti,smagu kad žmonės ne tinginiai dirba. O komentatoriaus seilės varva apie lašinius pagalvojus,pavydas bambą graužia,kad nei pats sau turi nei kitam gali pasiūlyti. Galvokit apie ką rašot

Kas tau konkrečiai užkliuvo prie Margelio? Kažkoks televizorius? Ką Margelis iš kur sėmė ir kur pylė? Jei būtų buvę kažkas neteisėto, teisėsauga tikrai būtų Margelį užtrumpinusi. Berods tris metus bylą ,,siuvo”, nieko negalėjo sukurpti, nes matyt nėra prie ko prisikabinti. Gal ir įdarbino Margelis vieną kitą nevykėlį, bet kaip matome tie didžiausi dabar sėkmingai darbuojasi, nors turėjo būti išspirti. Protingiausi ir gabiausi nusispjovė ant šitos nevykėlės Viltės išrinktos nevykėlių permainininkų valdžios ir rado ne blogesnius darbus kaimyninėse savivaldybėse pas protingus vadovus. Kvailiams kaip Viltė tinka ir dabartinė kvailių valdžia. Rinkitės asilai dar naujesnes permainas, dar geriau protą knisančius gražius ir jaunus aferistus.

Du pešasi laimi trečias