Lazdijų miesto parką sudrebino „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ nugalėtojų apdovanojimai

Vėlų šeštadienio vakarą Lazdijuose baigėsi dvi dienas trukusios „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ varžybos. Tai buvo pirmieji šių metų Lietuvos automobilių ralio sprinto bei Mini ralio čempionatų etapai. Be to, renginys turėjo ir kandidatinių varžybų statusą, nes ralio organizatoriai „Marimotors Racing“ šiame krašte ateityje planuoja surengti ir Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą.

Pirmieji prie starto stojo Lietuvos ralio sprinto čempionato dalyviai, kurie iškart turėjo įveikti didžiausią išbandymą – du ilgiausius greičio ruožus po maždaug aštuonis kilometrus, važiuojamus po du kartus. Po pirmosios sekcijos prie ralio sprinto dalyvių prisijungė ir Lietuvos Mini ralio čempionato ekipažai, kurių laukė šeši greičio ruožai, o jų bendras ilgis – 23 km. Galiausiai po visą dieną virusios kovos dėl sekundžių ir jų dalių dalyviai finišavo Lazdijų miesto parke, kuris visą dieną ir buvo pats renginio epicentras.

Po dešimties greičio ruožų galiausiai paaiškėjo, kurie Lietuvos ralio sprinto čempionato ir Lietuvos Mini ralio čempionato dalyviai nusipelnė žengti ant scenos atsiimti iškovotus trofėjus bei susižerti pirmuosius sezono taškus.

Lietuvos automobilių ralio sprinto rikiuotėje geriausiai pasirodė svečių iš Latvijos ekipažas, važiavęs „Subaru Impreza“ automobiliu. Mareks Švarcs ir Armands Lūkins duetui pergalę lėmė antroji varžybų dalis. Nors pirmuosiuose greičio ruožuose latviai nusileido Ramūno ir Tito Čapkauskų duetui, tačiau antroje varžybų dalyje sugebėjo rasti sekundžių rezervą ir galiausiai lietuvius už savęs paliko kiek daugiau nei trimis sekundėmis, taip tapdami greičiausiu „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ ekipažu. Toje pačioje OPEN įskaitoje trečiąją vietą iškovojo Eugenijaus Sladkevičiaus ir Artūras Šabanavičius, kurie varžėsi „Mitsubishi Mirage“ automobiliu.

2WD klasėje šansų niekam nepaliko Justas Tamašauskas su naujuoju šturmanu Dovydu Ketvirčiu. Antroje vietoje pasirodymą baigusį Vytautą Kaziukonį ir Algirdą Pranckūną jie pranoko itin solidžia persvara – daugiau nei dviem minutėmis. Trečioje šios klasės vietoje įsitvirtino Lukas Pečeliūnas ir Gediminas Satkus. Šią vietą jie užėmė kiek mažesniu nei dviejų sekundžių pranašumu prieš Irmantą ir Edvinas Buivydus. Pastarieji startavo su „Ford Fiesta R2“ automobiliu, tačiau buvo lydimi techninių problemų, todėl viso potencialo parodyti negalėjo.

SG-4 įskaitoje prizines pozicijas pasidalijo du duetai, kuriuos galutinėje rezultatų lentelėje skyrė kiek mažiau nei 24 sek. Šioje kovoje Ugnius Terekas su Matu Patėjūnu įveikė šeimyninį Juliaus ir Laimono Mališevičių duetą.

SG-3 klasėje ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio žengė Ovidijaus Knyšiaus ir Silverijaus Lapėno tandemas. Jie solidžia persvara pralenkė visus savo oponentus. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo atitinkamai Mantas Garbuzas ir Paulius Butavičius bei Nerijus Kliokys ir Erenstas Laurinavičius.

SG-2 klasėje konkurencijos jau buvo kur kas daugiau, tad ir pergalės skonis Evaldui Gezevičiui ir Šarūnui Gumauskui buvo gerokai saldesnis. Jie kiek daugiau nei puse minutės už nugarų paliko Manto Drumžlio ir Manto Gričiaus tandemą. Trečioje vietoje pasirodymą baigė Audronis Gulbinas, kuriam stenogramą skaitė Vytis Pauliukonis.

Lietuvos Mini ralio čempionato OC klasėje triumfavo Justinas Kvaraciejus su Jonu Keršiu. Jie per 23 km distanciją sukaupė 4,5 sek. pranašumą prieš Beną Strumskį ir Arnoldą Bujoką. Abu šie ekipažai vairavo „Subaru Impreza“ automobilius. Trečiosios vietos taures į viršų kėlė šeimyninis Milvydo ir Kęstučio Malinauskų tandemas, Lazdijų apylinkių žvyrkeliais skriejęs kadaise daugkartiniam Lietuvos ralio čempionui Rokui Lipeikiu priklausiusiu „Subaru Legacy“.

„Retro“ klasėje, kuri neoficialiai vadinama „žigulių“ įskaita, geriausią laiką parodė ir pirmą vietą iškovojo Laimonas Latvėnas ir Alvaidas Daugėla. Arūnui Lekavičiui ir Kastyčiui Švedui iki lyderių pritrūko maždaug devynių sekundžių. Treti šioje įskaitoje – Marius Obeliūnas ir Marcelinas Sorkinas.

SGC-1 įskaitoje geriausiai pasirodė ir nugalėtojų taures į viršų kėlė Vilmanto Karaliaus ir Austėjos Karaliūtės duetas. Per visą dieną jie įgijo maždaug pusės minutės pranašumą prieš Donatą ir Nerijų Mankevičius. Išties sunkiai trečiąją vietą išplėšė Redas Alubickis su Mantu Malčiausku. Jie vos 1,6 sek. pranašumu pranoko Austėjos Straukaitės ir Vilmanto Straukos ekipažą.

SGC-2 klasės nugalėtojais pripažinti Lukas Gordonas, kuriam stenogramą diktavo Rugilė Sakalauskaitė. Mažiau nei 15 sek. nuo lyderių atsiliko ir antroje vietoje įsitvirtino Rokas ir Simonas Ravinskiai. Trečios vietos prizininkai, kuriems iki aukštesnės prabos apdovanojimų pritrūko vos keturių sekundžių – Povilas Vasiliauskas ir Karolis Usačiovas.

SGC-3 įskaitoje nugalėtojų taurės įteiktos Martyno Tereikio ir Sauliaus Ruzgo ekipažui. Panevėžiečiai Klaudas Bučinskas ir Ignas Benotas žengė ant antrosios vietos laiptelio. Jiems iki pergalės klasėje pritrūko vos 7 sek. Trečioje vietoje pasirodymą baigė Markas Buteikis ir Ugnius Vainevičius.

SGC-4 klasėje visi prizininkai tilpo į pusės minutės intervalą. Nugalėtojais tapo Vytautas Venclovas ir Darius Saulevičius. Edgaras Briedys ir Edvinas Bieliauskas įsitvirtino antroje vietoje. Robertas Petraška ir Andrius Kašėta finišavo trečioje vietoje.

Veteranų įskaitoje triumfavo tėvo ir dukros tandemas. Antanas Akučka su Akvile Akučkaite-Paulauske nors ir pasivažinėjo šalia kelio, tačiau savo „Mitsubishi Lancer EVO X“ neapgadino ir iškovojo nugalėtojų titulus. Antri šioje klasėje finišavo Valentinas ir Simas Junevičiai. Tadeuš Teras ir Mindaugas Giedraitis laimėjo trečiosios vietos taures.

Lazdijų miesto parke vykusio ralio vakaro metu išdalinti ne tik taurių komplektai nugalėtojams ir prizininkams, bet surengta ir koncertinė programa. Jos metu gausiai susirinkusią publiką savo kūriniais džiugino ukrainiečių grupė „TaRuta“ ir visiems gerai žinomi „Du Donatai“.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

sudrebino mūsų rajono ir taip apgailėtinos būklės žvyrkelius, merės džiaugsmas. Nesuprantama.

Kokie visi pikti, nepatenkinti. Renginys puikus smagu kad ralis vyksta mūsų rajone. Keliai yra valstybės todėl baikit verkšlenti.

Drabstė purvą ant sukilėlių kapo, teršė gamtą, baidė paukščius ir žvėris. Prasčiokiškos pramogos.

ant kokio kapo?

Medžiai sprogsta, žmonės nesikalba.

tokie raliai idomus tik saujalei ,,ziurovu,, cia tas pats kaip palangoj 100xkm ralis zvonkes bonkes ..... pagrindines personos

Bu nedenle iyi bir slogan, markanın iletişim kanalındaki <br> <br> tebessümüdür. Sloganlar bir veya birden fazla kelime ile kullanılabilir.<br> <br> Fakat akılda kalıcı slogan tek kelimeden oluşmalıdır.<br> <br> ”Şimdi yaşa, sonra sev. Kendinde vazgeçme” gibi uzun bir slogan seçimi markaya fayda sağlamayacaktır.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Visit my website: <a href="http://dentistrylazer.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=unipariberia.es%2Fcl%2Fvdhbn7">Levitra online sipariş</a>

Hey! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my <br> <br> old room mate! He always kept talking about this.<br> <br> <br> <br> I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read.<br> <br> Many thanks for sharing!<br> <br> <br> <br> Also visit my web site; <a href="https://inalotofthegames.blogspot.com/2022/02/does-uber-take-blue-light-card-does.html">In a lot of the games: Does Uber take blue light card? Does the entertainer Do Blue Light Card?</a>