M. Kubilius: dėl ligoninės išlikimo triukšmą kelsim, jei reikės – piketą rengsim...

M. Kubilius: „Mere, esate jauna ir graži kaip gėlė, tačiau mums reikia tokios, kuri būtų darbšti kaip bitė.“

Noriu papasakoti, ką patyriau sustreikavus sveikatai ir kodėl visais įmanomais būdais reikia išlaikyti Lazdijų ligoninę, kurią nori Vilniaus biurokratai uždaryti.

Prieš keletą savaičių man namuose pablogėjo sveikata, sutriko širdies ritmas, todėl prisireikė medikų pagalbos.

Žmona paskambino greitajai, tačiau ją nebuvo taip lengva išsikviesti. Užtruko, nes atsiliepę pradėjo klausinėti, kiek man metų, kuo sirgau ir sergu, ar nesiseilioju, ar nevartoju narkotikų. Dar klausė, ar užsimerkęs esu, ar atsimerkęs, pritrūko, kad paklaustų, gyvas ar miręs, kokio numerio batus nešioju.

Dėl tokių absurdiškų klausimų mane siutas paėmė – nesveika, silpna, o turiu jiems apie save pasakoti. Trūko kantrybė, trenkiau telefono ragelį ir nusprendžiau pats pasiekti Lazdijų ligoninę... Išėjau iš namų ir pasiramsčiuodamas skaudančią koją ramentais lėtai klibinkščiavau šaligatviu ligoninės link. Staiga sustojo greitosios pagalbos automobilis – medikai suprato, kad aš šaukiausi jų. Gavau pylos, kad nepalaukiau namuose, bet įsodino ir nuvežė į ligoninės priimamąjį. Paguldė į atskirą palatą, padarė kai kuriuos tyrimus, atliko testą koronavirusui nustatyti.

Norėčiau padėkoti slaugytojoms Jūratei Juodzevičienei bei Linai Dapkūnienei, kurios manimi labai rūpinosi, nuolat klausdavo, kaip jaučiuosi, stengėsi pagerinti mano savijautą.  

Po paros atėjo atsakymas, kad nesergu virusu, todėl buvau paguldytas į ligoninės Vidaus ligų skyrių. Čia pamačiau, kaip gydytojos Virginija Naudžiūnaitė ir Rita Griškelytė kartu su slaugytojomis nuoširdžiai dirba ir rūpinasi ligoniais, jiems padeda. Man patiko matyti, kaip šiame skyriuje medikai darniai, nuoširdžiai vieni kitiems padėdami dirba, nes anksčiau, kai skyriui vadovavo kita gydytoja, buvo šiek tiek kitoks vaizdelis.

Gulėdamas ligoninėje įsitikinau, kad medikai nuoširdžiai dirba labai reikalingą darbą, negailėdami laiko ir pastangų rūpinasi mūsų sveikata, suteikia pagalbą, mus gydo. Tačiau susidariau nuomonę, kad Lazdijų ligoninė, medikai, jos vadovas ne visada sulaukia visokeriopos pagalbos iš rajono savivaldybės, kitų šalies institucijų. Juk vis garsiau kalbama, kad įvykdžius sveikatos reformą mūsų ligoninės neliks arba ji labai mažai rajono gyventojams teiks paslaugų, o mes jų turėsime ieškoti kituose miestuose ar rajonuose.

Tai nėra normalu, nes dabar Lazdijų ligoninė neišnaudoja visų savo pajėgumų – pusė patalpų tuščios. O juk žmonės nuolat serga, skundžiasi dėl įvairių vidaus ligų, sąnarių skausmų ir t. t. Tai kas trukdo juos čia gydyti, kas trukdo įrengti daugiau patalpų? Manau, jeigu uždarys Lazdijų ligoninę, bus padaryta nepataisoma žala rajonui, sakyčiau, netgi įvykdytas genocidas prieš rajono gyventojus.

Todėl kreipiuosi į rajono merę Ausmą Miškinienę prašydamas imtis visų galimų priemonių, kad Lazdijų ligoninė išliktų. Mes išrinkome Jus tam, kad gintumėte mūsų, rajono gyventojų, interesus – Jūs tą žadėjote. Priminsiu, kad prieš savivaldybės mero rinkimus žadėjote stengtis dirbti taip, kad rajone būtų kuriamos naujos darbo vietos, klestėtų turizmas, sklandžiai dirbtų mokyklos, sveikatos priežiūros įstaigos ir, aišku, Lazdijų ligoninė.

Tačiau Jūs nuėjote lengvesniu keliu, nuolat savo nuotraukomis viešindamasi ir rodydama savo grožį laikraščių puslapiuose. Pripažįstu, esate jauna ir graži kaip gėlė, tačiau mums reikia tokios, kuri būtų darbšti kaip bitė, kuri vis daugiau atneštų naudos rajonui.
Nepamirškite, jūsų kadencija ne amžina, tuoj baigsis, reikės suskaičiuoti, ką gero padarėte rajono gyventojams. Aš bent jau nematau didesnių nuopelnų. Na, gal tik tai, kad vieną partiją palikusi įkūrėte „skverneliukų“ partiją.

Todėl kviečiu, kol nevėlu, susiimti ir skirti daugiau jėgų ir pastangų, kad Lazdijų ligoninė išliktų ir teiktų kuo daugiau medicinos paslaugų. O jeigu ligoninę visgi bus nuspręsta uždaryti, aš pažadu lazdijiečius bei rajono gyventojus surinkti ir sukviesti į piketą prie rajono savivaldybės pastato. Pakviesiu ligonius, kurie turi įvairių sveikatos sutrikimų, šlubus, luošius ir pusiau aklus senjorus, kad pamatytumėme: jų interesų reikia paisyti, jiems padėti, o ne tik žadėti. Dar norėčiau, kad su žmonėmis, atėjusiais į piketą, išdrįstumėte išeiti pasikalbėti Jūs, o ne koks vicemeras ar padėjėjas. Nebijokite, norėsime pasikalbėti taikiai, užanty nei akmenų, nei plytų neturėsime.    

Marijonas Kubilius, lazdijietis, vienas pirmųjų Sąjūdžio narių rajone, buvęs savivaldybės tarybos narys, Sausio 13-osios gynėjų draugijos narys

(„Lazdijų žvaigždė“, 2022-04-22, nuomonė)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nei ji graži nei ji gėlė. Pūpso žandus išpūtusi ir vaidina karalienę. Tik, kad karūna tuoj bus po stalu. Tegul ima benių ir eina į seimą pas skverniuką. O mes rinksim savo krašto žmogų. Paprastą, darbštų ir kuris stengtųsi dėl mūsų rajono.

O tokių dar liko kad stengtusi dėl jūsų.

Na baisiau už tą gražią ir jauną tikrai nėra

Yra žvaliauskas

Visiškai palaikau M. Kubiliaus nuomonę ir pritariu jo mintims. Lazdijų ligoninėje teko neseniai gulėti. Čia dirba labai gera gydytoja Virginija Naudžiūnaitė su puikia medicinos seselių, slaugių ir kitų darbuotojų komanda. Labai ačiū gydytojai ir jos pagalbininkėms už pasišventimą savo darbui, didžiulį norą padėti kiekvienam ligoniui. Anksčiau teko gydytis pas gydytojus Griškelytę, Gambicką, Juodį. Daugybė žmonių labai šiltai atsiliepia apie gydytoją D. Gibą. Jie tikri profesionalai. Yra ir daugiau gerų specialistų. O Lazdijų ligoninė niekuo ne prastesnė už kitas, aplinkines ar didžiųjų miestų ligonines. Tik turima diagnostikos ar gydymo aparatūra neprilygsta kitoms ligoninėms. Bet ji labai reikalinga Lazdijų krašto žmonėms. Išsaugokime ją!

Ku tu nori tu tu daryk viskas seniai jau ministerijose nuspresta juk beveik miliardas bus metamas pasisavinimui.. o tos psiaudo diskusijos tik del akiu...

Kam sveikatą sieti su rinkimais. tai jeigu jūs senas konservatorius, rinkot Juodzevičienę ir Klėjų, tai tegul jie ir važiuoja pas dabartinę valdžią į Vilnių ir argumentuotai prašo, kad ligoninės neuždarytų, o dabar kažkodėl kaltinat merę. Taigi dabar jūsų valdžia uždaryt nori.

Tai kam reikalinga tokia merė kuri giriasi stulpą pastačiusi ar darželyje pavėsinę pastačiusi. Juk viskas slysta iš rankų. Akli ir tie praregi negebėjimą ponios vadovauti. Juk ji pagal pletkus , o ne pagal žmogaus sugebėjimus sprendžia apie darbuotoją. Kokia jos komanda? Net gėda žiūrėti, tuose laikraščiuose, kai išsirikiuoja.

Seçim sonrası sözleşme randevusu! Zam isteyen Ryan Babel'in menajeri seçimden sonra İstanbul'a çağrılacak.<br> <br> 3 yıllık yeni sözleşme için şartlar zorlanacak. Hem 31 yaşındaki Hollandalı yıldızın hem <br> <br> de Teknik Direktör Şenol Güneş'in kafasının rahatlaması için gerekli özveri <br> <br> gösterilecek.<br> <br> <br> <br> My web-site :: <a href="http://bentyl4pro.top/xpbnkkok5b1">Best days to take clomid for success</a>

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community.<br> <br> Your website offered us with valuable info to work on. <br> <br> You've done an impressive job and our whole community will be thankful <br> <br> to you.<br> <br> <br> <br> Also visit my page; <a href="https://youllbeatthemoment.blogspot.com/2023/04/are-you-tired-of-spending-your-hard.html">Are you spending money on Robux</a>