J. Kurauskienė: džiaugiuosi, kad patvirtino, liūdna, kad ne vienbalsiai

Kam yra geriau, jei Lazdijų rajonui – blogiau? Šis klausimas man, tik pirmą kadenciją dirbančiai rajono savivaldybės taryboje, ne pirmą kartą neduoda ramybės. O ypač – dabar. 

Vis dar negaliu pamiršti paskutinio rajono savivaldybės tarybos posėdžio ir rengiantis jam vykusių ne itin konstruktyvių diskusijų Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komitete svarstant klausimą dėl daugiausia mūsų vaikų ugdančių įstaigų dalyvavimo „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje. Taip, dalyvavimui galiausiai pritarta. Lazdijų Motiejaus Gustaičio ir Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos dalyvaus minėtoje programoje. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai jau yra pateikta paraiška. 

 Svarbu tai, kad ketinančių dalyvauti „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje savivaldybių ir jų ugdymo įstaigų yra daug. Lėšų kiekis ribotas. Bus didžiulė konkurencija. Finansavimas bus skirtas geriausiems ir labiausiai atitinkantiems programos tikslus. Dėl to sprendimas dalyvauti pirmajame etape šiais metais, taip pat pasiektas susitarimas bendradarbiauti su Druskininkų savivaldybe mūsų rajonui yra labai reikšmingas ir suteikiantis prielaidų manyti, kad mūsų paraiška bus patvirtinta ir investicijos į rajoną atkeliaus. Jei mūsų paraiška bus patvirtinta, tiek Lazdijų, tiek Druskininkų savivaldybėms bus skirta po 1,5 mln. eurų. plius dar po 150 tūkst. eurų už tai, kad ryžomės bendradarbiauti, dalintis patirtimi, mokytis vieni iš kitų. 

Ar jūs įsivaizduojate, kokios svarbios ir reikalingos šios lėšos mūsų ugdymo įstaigoms? Kiek mokytojų galės kelti savo kvalifikaciją, kokios mokymo erdvės – laboratorijos, modernios išmaniosios klasės galės būti sukurtos? Kiek naujų galimybių įsisavinti dėstomus dalykus gaus vaikai, kuriems ne taip lengvai sekasi mokslai? Visko čia ir neišvardinsiu. Tačiau žinau – pliusų yra šimtai, o minusų nematau nė vieno... 

Rajono gyventojams – mokytojams, mokiniams ir jų tėvams, kurie ypač domisi, kas vyksta rajono švietimo padangėje, galiu atsakingai pareikšti, jog sprendimas dalyvauti programoje nebuvo priimtas skubotai. Jį iki smulkiausių detalių aptarėme net keliais etapais. Visų pirma komitetas į savo nuotolinį pasitarimą pasikvietė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos direktorių Aidą Aldakauską. Jis detaliai ir labai aiškiai atsakė į visus komiteto, taip pat ir opozicijos narių pateiktus klausimus. Po dviejų dienų dalyvavimą „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje aptarėme su rajono ugdymo įstaigų vadovais, kurie naujieną priėmė su dideliu džiaugsmu. Prieš tarybos posėdį dar kartą kalbėjomės komitete. Jau tada girdėjau opozicijos priekaištus. Tačiau didžiausi ginčai įsiplieskė tarybos posėdžio metu: girdi, kodėl nebuvo panaikinta Šventežerio mokykla, kurią prijungus prie Seirijų Žmuidzinavičiaus gimnazijos, taip formaliai būtų padidintas ten besimokančių mokinių skaičius. Teigta, kad rajonui „geriau“ dalyvauti vienam ir nebendradarbiauti. Buvo ir kitų neracionalių priekaištų. Deja, jokių argumentų. 

Mano manymu, tokius siūlymus gali išsakyti tik visiškai su programos turiniu ir jo tikslais nesusipažinę asmenys. Tie, kurie nenori, kad ugdymo įstaigos taptų šiuolaikiškos ir patogios, o mokytojams nebūtų sudarytos galimybės kelti savo kvalifikaciją. 

Aš argumentų, kodėl balsavau už ir aktyviai agitavau taip balsuoti kitus, turiu ne vieną. 

Pirmas: kaip rajono savivaldybės tarybos narė, kuriai ne tas pats, geriau ar blogiau sekasi mūsų rajonui, džiaugiuosi, kad dvi mūsų gimnazijos gaus tuos daugiau kaip 1,5 mln. eurų. Tai reiškia, jog biudžeto lėšas taupysime ir jas galėsime skirti kitoms, mažesnėms mokykloms, jų projektams, veikloms, mokymo kokybei gerinti. 

Antras: smagu, kad dalyvaujame su Druskininkais. Jie galėjo dalyvauti vieni, tačiau bendradarbiavime įžvelgė tik pliusus. Dalyvaujame programoje kartu. Tai ir įvertinimas, ir pasitikėjimo patvirtinimas, galimybė tobulėti, semtis iš kolegų žinių ir dalintis patirtimi. 

Trečias mano argumentas – kaip mamos, auginančios du mokyklinio amžiaus vaikus. Man, kaip ir kiekvienai mamai, yra svarbu, kad mūsų vaikai mokytųsi kuo sėkmingiau, kad mokytis ir mokyti būtų sudarytos pačios geriausios sąlygos čia pas mus, Lazdijų rajone, ne tik Vilniuje, Kaune ar kituose didžiuosiuose miestuose. Jau trejus metus nuosekliai to siekiame. 

Kaip keičiasi rajono ugdymo įstaigos, jau galite pamatyti savo akimis. Švietimas yra prioritetas. Jau dabar galime pasidžiaugti kapitaliai suremontuotomis Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos senojo pastato vidaus erdvėmis ir valgykla, mokyklos-darželio ,,Vyturėlis“ įrengtomis vaikų žaidimų aikštelėmis kieme ir dviem iš pagrindų atnaujintomis 2 pradinio ugdymo klasėmis. Lingvistikos ir robotikos laboratorijomis, Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje ir Veisiejų Sigito Gedos gimnazijoje įrengtomis vėdinimo ir kondicionavimo sistemomis, Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijoje suremontuota valgykla ir pagalbinėmis patalpomis, įrengta nuotekų tvarkymo sistema, nuotekų valymo įrenginiais. Išskirtinis dėmesys skiriamas vaikams, turintiems sensorinės integracijos ar raidos sutrikimų – multisensoriniai kambariai įrengti Lazdijuose ir Veisiejuose. Atidarytos naujos visos dienos ikimokyklinio ugdymo grupės Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos Aštriosios Kirsnos pagrindinio ugdymo skyriuje ir Šventežerio mokykloje. Atidarytos naujos ikimokyklinio ugdymo grupės, skirtos 1 metų amžiaus vaikams, mokykloje-darželyje „Vyturėlis“ ir Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos, Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijų, taip pat „Kregždutės“ ir „Vyturėlio“ ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų maitinimui naudojamos ekologiškos ir pagal nacionalinę maisto kokybės sistemą užaugintos žaliavos. Galėčiau dar ilgai vardinti jau pasiektus rezultatus, padarytus darbus, bet tiek to. Tai, kas akivaizdu, matoma akimis. Tikiu, kad matote ir permainas jaučiate. Norisi, kad tai matytų ir bendrų tikslų siektų ir opozicijoje dirbančios frakcijos. Deja... 

 Savivaldybės tarybos narius, kurie balsuodami dėl pritarimo dalyvauti programoje „Tūkstantmečio mokyklos“ susilaikė, tuos, kurie akivaizdžiai populistiškai ir, mano manymu, labai savanaudiškai pastaruoju metu elgiasi visuose tarybos komiteto posėdžiuose, jūs matote stebėdami posėdžių transliacijas ar skaitydami spaudą. Dėl to man be galo liūdna. Akivaizdu, kad mūsų savivaldybės taryboje, kuriai žmonės patikėjo spręsti svarbius rajono žmonėms klausimus, priimti sprendimus, kad čia gyvenantiems ir dirbantiems būtų geriau, yra narių, kurie rajono žmonių labui nedirba ir galimai siekia kitų tikslų. Kokių? Galime tik nujausti. Galbūt bet kokia kaina, rajono gerovės kaina, laimėti kitus rinkimus? 

Jurgita Kurauskienė, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, turizmo ir sporto komiteto pirmininkė (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-04-08)
 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Matosi, kad rinkimai artėja, tai išlindo. Bent kokia kaina, bent ką pasakyti. O tai kuo šia pasigyrė tai eiliniai darbai. Tiek sienas perdažyti, tiek naujas lovas vaikams supirkti, tiek kanalizacija sutvarkyti ir tt. Va kad sporto salė jau stovėtų tai ir kiti gyventojai pagirtų. Na nematom nieko tokio dėl ko čia reikėtų girtis.

Gėda skaityti ponios pezalų. Tai jau dirbo, tai jau stengėsi, tai puikūs gebėjimai vištų ant skiedryno. Ką jau jūs padarėte? Aguonos grūdelį!!!! Juk tave visi pažįsta čia Lazdijuose. Nesigirk, nesigirk. Nes tikrai neturite kuo girtis. Patikės gal tik tie, kurie nežino realios padėties. Esant A. Margeliui meru, buvo kuo didžiuotis. O dabar tik gėda

Primena posakį, kurio nenoriu sakyti, kad prie kažko gyventi buvo geriau.

Tai jau anksčiau vaikai darželiuose valgė ne ekologišką maistą. Ir kur žaisti nebuvo ir ikimokyklinių klasių nebuvo, ir įrangos nebuvo. Niekas nieko nedarė. Ir staiga, atėjo gelbėtojų komanda. Kaip gerai, kad ponia pirmininkė straipsnį išsamų parašė, pasigyrė, juk tiek daug padarė. Juk vaikus vedė į kregždutę, kas buvo blogai? Valytojos ir darbininkai nepasisveikino???? Tai buvo pagrindinė problema!!!!

O tai kažin ar pati rašė,ne jos galvelei

Fastidious response in return of this matter with real arguments and <br> <br> explaining all on the topic of that.<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my webpage; <a href="https://98b37.pamapi.site/e7/3d806">Maribel</a>

kada rajone bus atsisukta į mokinį o ne į jo krepšelio išnaudojimą mokytojų atlyginimams? suremontuotos klasės ir kitos erdvės dar ne viskas. Ugdymo turinys ir pasirinkimai yra svarbiausia. Tam susitvarkykit tinklą vieną kartą taip kaip padarė Druskininkai.

Seniai viskas suremontuota ir supirkta prie A. Margelio dar. Eilinį kosmetinį remontą oapeckiojo tai turi kuo girtis. Ale ir gėdos nėra.

Greetings! Very helpful advice within this article!<br> <br> It's the little changes which will make the greatest changes.<br> <br> <br> <br> Many thanks for sharing!<br> <br> <br> <br> Take a look at my blog ... <a href="https://b301af.kuzox.site/23a/0b18d">Ex-Sky boss to join Reckitt as chairman</a>

affiliate income<br> <br> successful health blog income streams<br> <br> pharmacy affiliate marketing<br> <br> best health affiliate programs 2022<br> <br> <br> <br> Also visit my page: <a href="https://bossladiesgastrobar.com/forums/users/cliftonpaspalis/edit/?updated=true/users/cliftonpaspalis/">affiliate programs for maternity products</a>

Jei neturi ką pasakyt, geriau tylėk, kurauskiene.

O prie ko čia opozicija? Kad nelabai kažką sugebate tai kalta opozicija? Ar jie turi dar ir visus projektus parašyti? Visas paraiškas pateikti? Jums opozicijos balsai nereikalingi, turite savo daugumą. Ar čia kaip pas rusus, turi būti 98% pritarimas?

O jei apie projektus prakalbome tai visiems patylėt, projektai jei ir vykdomi tai tik kelių asmenų. Kurie ir prie Artūro ir prie Ausmos be muilo sulindo.

Na tai investicijų asai sulindo. Giminės draugai juk.

O kodel neparasote, kas ten ant stogu mokyklose stoves ir kaip paveiks tai vaiku sveikata, Ar aplamai bus aplibkos vertinimas?

Sunaikins ligoninę, liks tik jos motinos valdos, dabar jau ir prie mokyklų nagus kiša. Dar mažai sugriovėt rajone.

Nei metų nebeliko jų vadovavimui. Pirma ir paskutinė kadencija vadovavimo, pagyrų ir pažadų tokių "gražuolių" būreliui. Įeis į Lazdijų rajono įstoriją kaip baisiausi praradimų metai. Pagaliau visi atsirando šios pagyrūnės. Nusvilo visi, kurie patikėjo Beniaus pezėjimu, apie puikią ir gabią kandidatę, kai iškišinėjo katę Malviną iš Vilniaus, maiše.

O ta vadovės dukrelė tik lūpdažiui nešioti iš paskos bėgiojant. Tegul dar pavaidina abi. Malvinai net padavėja gojuje nebeįtinka kavą paduoti. Baisu ir gėda buvo stebėti Malvinos elgesį. Fu.

O tai tu kartu su mere kavą gojuj geri o paskui komentuoji, o hoho kokios draugės. Matosi kad prie merės daug tik dėl vaizdo prisiplakusių o paskui padeda.

O tai kavos gert prie gretimo staliuko negalima ir matyt išsidirbinėjimus?

Pritariu. Greičiau baigtųsi šitų moteriškių era! Puikybės apimtos pametė galvas, gaus trūkį lakstydamos po pyragų šventes ir žygius!

It's very simple to find out any topic on web as compared to textbooks, as <br> <br> I found this article at this site.<br> <br> <br> <br> My web blog - <a href="https://nholko.site/5f81/4ee7">Family Can Have a Future Ford Workers on a New Union</a>

Balsuokite avinai už permainas. Rinkimės dar vieną auksą žadanti (čią). BEE.

Nu nieko prieš blondines. Jos net žavi. Išskyrus atvejus, kai bando vaidinti protingas. Ši nors nėra tokia diktatorė, nachalė ir narcizė, kaip pirmoji rajono asaba. Gal dėl to kad neturi galių? O gal tiesiog kultūringesnė ir geriau išauklėta.

İlaç Güvenliği Rehberi (Versiyon 2.0 ; Revizyon 00).<br> <br> ı: Ankara, Temmuz 2015. ISBN: Bu rehber SKS Hastane (Versiyon 5) ile uyumlu.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> my web page ... <a href="http://oneurth.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=vignobles-pieron.fr%2Ftr%2Foffx6v6">Instagram'daki Gençler Hala Yasadışı Uyuşturuculara Kolayca Erişebilir</a>