Skandalas dėl Lazdijų savivaldybės paramos Ukrainai: bandė be leidimų išvežti dvigubos paskirties prekes

Dvigubos paskirties prekių, kurios kvalifikuojamos kaip D kategorijos ginklai, gabenimas kontrabanda į Ukrainą – ne vienintelis klausimas, kuris kyla dėl Lazdijų rajono savivaldybės administracijos ir laikinojo jos vadovo S. Petrausko suorganizuotos paramos. 
 

Po Lazdijų rajono savivaldybės tarybos priimto sprendimo skirti iki 10 tūkst. eurų paramai Ukrainos Novohuyvinsko savivaldybei, už kuriuos – nupirkti paramos priemonių, paramos pirkimą organizavę savivaldybės administracijos pareigūnai vos nesukėlė tarptautinio skandalo paaiškėjus, kad į Ukrainą bandyta per Lenkiją išvežti dvigubos paskirties prekių, neturint tam leidimo.

Prekės pirktos Alytuje, įmonėje, turinčioje teisę prekiauti ginklais ir jų sudėtinėmis dalimis. Leidimo pirkti tokiai prekei nereikia, bet reikia pateikti pilnametystę įrodantį pirkėjo asmens dokumentą, kuris užregistruojamas specialiame žurnale apie pirkimą. 

Tačiau išvežti tokias prekes reikalingi specialūs leidimai. Lazdijų rajono savivaldybė jų neturėjo ir net nebandė gauti.

Plačiau - V. Danauskienė ,,Lazdijų žvaigždėje" (2022-03-25).
 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kaltas asmuo turėtų būti nubaustas.

Už ginklų kontrabandą nemažai metukų gali pasiūlyt.O gal jau šis biznis palaimintas ir legalus?

Nu visai glušė neturi prie ko kabinėtis. Šaunuolis Saulius Petrauskas!!! Ir toliau organizuok paramą Ukrainai kur žudomi vaikai ir nekreipk dėmesio į šitą penktakolonininkę!

Jo. Durnauskiene. Baisius ginklus vežė- dujų balionėlius. HA HA Ha iš tavo debilumo. Nu blet dar tokios kenkėjos Lazdijų rajonui, ir visai Lietuvai tai gal nėra. Jei tik parama Ukrainai- tai šita kalė būtinai ieškos ,kaip padaryt, kad tos paramos nepadarytum. Kam ji dirba -lukošenkai, ar putinui.

Nu ,bet Sauliau tavo atsakymas Durnauskienei, kad dujų balionėlius išdalinsi savivaldybei, tai super. Tik dar reikėjo pasakyt, kad Durnauskienė gaus du be eilės , nors jai ir nepriklausytų.

O kaip ten su tais termo kostiumais? Laikraštyje rašė, kad dalį iš nupirktų pasiliko savivaldybė. Ir čia biznelį sugeba prasukt

Visa EU ta paty daro tai kas čia tokio kad savivaldybe ta paty daro? Amerika su savo pavaldiniais europoi ta daro,genialu duot modernia ginkluote nacistam Truksta kad naciai numuštu koki lektuva su amerikosu anglu ginklais ir kalta bus rusija:)) Kiek dar metu gasdinsit mumis su ta rusija?

jau ir gasdinti nereikia,viskas kaip ant delno matosi-rusiskas fasizmas,baisesnis uz vokiskaji.

Kvaili straipsniai, vaikantis sensacijų. Žurnalistė net nenutuokia kokiu būdu keliauja ginklai į Ukrainą, turbūt galvoja, kad skelbia konkursą, atrenka laimėtojus, visi viską žino. Jeigu taip viskas vyktų, tai ukrainiečiai dar ir dabar lauktų kalašnikovų. Bet rusai puola čia ir dabar, tai gal geriau patylėkim, jeigu nesuprantam.

paklausiu. O kur tas Novohuyvinskas Ukrainoje randasi, nes Google maps ko tai nerandu?

Ta savivaldybė yra Žitomiro priemiestis.

Socdemų ,,auksinių šaukštų" epopėja persikėlė į Lazdijų socdemų gretas:čia su balionėliais prasideda.

Saulius labai pasikėlęs, bet nieko tuoj baigsis jo kadencija. Daugiau nebalsuosiu už jį....

Baisus nuostolis, nebus vieno balso :)

Kodėl nerašoma kas laimėjo konkursą į lazdijų paslaugos direktoriaus vietą? Nejaugi du žmones gauna atlyginimus o niekas nevyksta? Kur žiūri opozicija, margelis?

Nesuprantu kodėl mobilioji biblioteka vyksta į stebulius jeigu ten veikia biblioteka ištisą dieną? Gal naujoji direktorė peržiūrės darbuotojų darbo grafikus kurie dubliuojasi. Ir dar kodėl jaunimo centras taip trumpai dirba ir kodėl nedirba savaitgaliais? Mobiliojo bibliotekoj 2ar 3 žmones gal perdaug jų ten , tas pats ir jaunimo centre reikėtų pamažint. Pavaduotoja nesusitvarko su pareigom , gal ir ją reikėtų perkelti pvz. Į verstaminų biblioteką paprasta bibliotekininke padirbt.

Kuriai čia Verstaminų k...ai nelaimingai pastoviai biblioteka užkliūna?

Mūsų ,,valdziukės"kompetencijos vertikaliai ir horizontaliai skiriasi nuo rinkiminių pažadų ir lygūs nuliui.