Būdviečio laisvalaikio salėje paminėtos „Sugrįžtuvės“: iš pagrindų renovuotose ir šiuolaikiškai įrengtose patalpose skambėjo linkėjimai, dainos ir juokas

Penktadienio vakarą Būdviečio laisvalaikio salė, po pusmetį trukusios vidaus patalpų renovacijos, atvėrė duris saviveiklininkams ir svečiams. Renginio „Sugrįžtuvės“ svečiai stebėjosi, o laisvalaikio salėje dirbantys saviveiklininkai ir Lazdijų kultūros centro darbuotojai džiaugėsi – apleistos erdvės tapo vos atpažįstamos, patogios ir jaukios. Pelėsio, drėgmės, byrančių lubų ir sienų dangos bei vos ant vyrių besilaikančių durų nelikę nė kvapo. Įrengta ventiliacija, vandentiekis, kanalizacija ir kiti patogumai buvo tai, ko šioje laisvalaikio salėje reikėjo nedelsiant. Dabar visos erdvės šviesios, jaukios, o svarbiausia šiltos, saugios ir patogios.

„Šis vakaras ypatingas. Šiandien ramiai galiu pasakyti – ištesėtas dar vienas pažadas, atliktas labai svarbus darbas. Būdviečio seniūnijos gyventojams, bendruomenei, kultūros centro darbuotojams ir saviveiklininkams tai dar viena nauja pradžia, dar vienas žingsnis į priekį. Nepaprastai malonu lankytis ir matyti permainas savo gimtojoje seniūnijoje. Ačiū Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariams, administracijos vadovams, Lazdijų kultūros centro vadovui ir jo komandai – tik bendrų pastangų dėka pasiekiame tokius akivaizdžius rezultatus. Gražių akimirkų šioje Jums įrengtoje salėje, lai visada joje skamba juokas ir dainos bei guviai trepsi kojos. Esate labai svarbi kultūros dalis“, – kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Šventės metu susirinkusius sveikino LR Seimo narys Zenonas Streikus, Lazdijų kultūros centro vadovas Arūnas Sujeta, savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Jurgita Kurauskienė, tarybos narys Benius Rūtelionis, Būdviečio seniūnijos seniūnė Laimutė Šiuikienė bei Būdviečio bendruomenės pirmininkė Reda Uzdilienė.

Susirinkusius savo pasirodymais džiugino Būdviečio laisvalaikio salės kolektyvai bei svečiai. Muzikinius kūrinius atliko folkloro kolektyvas „Radastėlė“, moterų vokalinis ansamblis „Sidabrinė gija“, moterų kvartetas „Raskila“, kapela „Svaja“ bei Lazdijų kultūros centro atlikėjai ir Justina Kreizaitė. Savo šokius dovanojo merginų šokių grupė „Mega dance“.

Džiaugtis tikrai yra kuo, permainos Būdviečio laisvalaikio salėje iš tiesų reikšmingos. Prieš keletą metų renovavus Būdviečio laisvalaikio salės pastato išorę vidus, deja, buvo paliktas apleistas. Dėl nepakankamos ventiliacijos pastato vidaus patalpos buvo apgaubtos pelėsio, dėl nuolatinės drėgmės atsilupo lubų ir sienų dangos, nebuvo ne tik ventiliacijos, bet ir vandentiekio bei kanalizacijos. Įgyvendinant Vietos veiklos grupės ir savivaldybės lėšomis finansuojamą projektą, buvo perplanuotos patalpos, suremontuotos vidaus patalpų sienos, grindys, įrengtos lengvų konstrukcijų lubos, WC mazgo patalpa, artezinis vandens gręžinys su vandens tiekimo sistema, nuotekų šalinimo sistema su valymo įrenginiais, pakeista elektros instaliacija. Dalies patalpų šildymui ir optimalios temperatūros užtikrinimui buvo įrengiamos oras–oras kondicionavimo ir vėdinimo sistemos.

Salė renovuota įgyvendinant projektą „Būdviečio laisvalaikio salės remontas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“. Projektas finansuotas Dzūkijos kaimo plėtros partnerių asociacijos (Dzūkijos VVG) pagal Lazdijų rajono kaimo plėtros strategiją 2016-2023 metams. Projekto bendra vertė 106 tūkst. eurų, iš jų 64 tūkst. eurų paramos lėšos, o 42 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšos. Rangos darbus atliko UAB „Statybos ritmas“.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ex valstiečių pasirodymas. Kuom kitaip nei prie Margelio buvo, o gi niekuo.

Na taip baisiai, kaip prie malvinos dar nebuvo ir nebus tikrai. Viena viltis, kad čiuoš į seimą su skvernu, leidžia gyvent.

O tai į seimą kažin pasiims ir lūpdažio nešiotoją???

Pora ištapetuotų sienų jau šutvės nuvertimo nesustabdys.Dėl dyko lovio, jau po gimtadienius tuoj pradėsit būriais per vienkiemius ir jūs.

O ar kada lietuviams galima įtikti.

Svarbiausia skambėjo juokas "valstiečių".....

Rajone 19,8 % bedarbių, o mes giriamės linksmybėmis už svetimus pinigus.

Laukiu žiūrovų antplūdžio iš Dubajaus

Aha. As ir laukiu šeiku ir Dubai:))).

Čia turbūt buvusių valstiečių suvažiavimas, smagu.

"Narcizų" pakazūka.

Žička apkūdis

O prie ko čia jis?