Merė A. Miškinienė - apie Lazdijų sporto centrą, autobusų stotį...

Lazdijų rajono merė A. Miškinienė.

2021-aisiais Lazdijų rajone būta įvykių, rajono valdžios santykių kaitos, valdančiosios daugumos byrėjimo ir atsinaujinimo. Šiandieninėje ,,Lazdijų žvaigždėje" -  Lazdijų rajono savivaldybės merės Ausmos Miškinienės atsakymai į šiuos klausimus:  

Baigėsi dar vieni jūsų vadovavimo savivaldybei metai. Jeigu reikėtų apibūdinti šį laikotarpį ir paskutinius metus keletu sakinių, apie ką jie būtų? 

Kokius svarbiausius darbus išskirtumėte?

Ar buvo daromi žingsniai Lazdijų patrauklumo turistams didinimui?  

Išsklaidykite skeptikų ir abejojančiųjų kalbas dėl naujojo Lazdijų sporto centro, autobusų stoties statybų. Ar šie objektai rajone tikrai bus? Jei taip, tai kokios būklės yra jų statybos darbai?  

Metų pabaigoje pasigirdo kalbos apie Lazdijų ligoninės restruktūrizavimą. Gyventojams labiausiai kelia nerimą faktas, kad mūsų ligoninė liks tik su palaikomojo gydymo paslauga. Žinome, kad savivaldybė Sveikatos apsaugos ministerijai yra raštu pateikusi savo poreikius, kaip turėtų atrodyti ligoninė ją pertvarkius. Ko labiausiai šioje pertvarkoje siekiate Jūs, kaip rajono vadovė? 

Kaip vertinate savivaldybės paramą rajone esančioms bažnyčioms? 

Žmogus, gyvenantis tokį intensyvų gyvenimą kaip Jūs, turi gebėti rasti pozityvių, gražių akimirkų, kurios suteikia jėgų, kai reikia įveikti sunkumus. Kas Jus labiausiai džiugino 2021 metais? 

Interviu su mere A. Miškiniene - ,,Lazdijų žvaigždėje", 2022-01-28.
 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Na tiesiog šaunuolė. Įveikė iššūkius, dabar jau gyvensime puikiai. Saulės jėgainių parke investuota milijonai, sukurta net nulis darbo vietų. Mockavos terminalą nupirko Orlen, ko pasėkoje gal bus dar investuota lėšų ir sumažinta darbo vietų. Per tris metus pagaliau pavyko suremontuoti kelių daugiabučių kiemus. Ten gyvenančių žmonių kantrybė net ne geležinė- titaninė. Prie N.Kirsnos - Šeštokų kelio remonto savivaldybė neprisidėjo nei per nago juodymą. Nei lėšomis, nei pastangomis. Nenustebčiau kad kažkas panašaus ir su kitais asfaltavimais. Už nepilną milijoną litų (300.000 Eur.) pastatytas senasis sporto centro pastatas funkcionavimo 19 metų, naujasis už 16 mln. Eurų greičiausiai išvis nebus pastatytas. Na o stotis greičiausiai bus gera ta, kur yra prie užimtumo tarnybos. Bet svarbiausias darbas pasipiarinti už savivaldybės lėšas per keturis Lazdijų žvaigždės puslapius.

racijos tavo komente ooooo! kiek daug.

tikrai teisybės daug šiame komentare.

Apie darbus, pirmas dvi kadencijas, dar kvaila klaust. Leiskit ir patiems prasigyvent.

Užtai prisidėjo prie N. Kirsnos bendruomenės darbo vietų steigimo, tik kaži ar kas iš tos bendruomenės ten dirba? Dar prisidėjo prieN. Kirsnos jaunimo centro nors ir js jau keletą metų kaip užrakintas stovi. Užtai nuotraukos buvo gražios.

Na o valstybė galėtų grožio specialistėms kasos aparatus įdėti ir baigtūsi mandravojimas feisbukuose ir spaudoje. Kodėl moteriškės kurios kepa bandukes reikia kasos aparato, o jei plaukus nudažė ar nagus sutvarkė nereikia?

Kad sutvarko plaukus ima 65 eur.ir dedasi sau į kešenių.Kur čekiai?Tik verkia oj kiek daug dažų sunaudojau ir net tris valandas užtrukau.Per tas tris valandas kalba telefonu su vaikais su vyru,su draugėm.Išeina,pareina.

Jau tu geriau nenorek tų aparatų, nes dabar kainos kaip didmiestyje, tai įsivaizduok kiek kainuos, kai reikės aparatų.

Tai būtent. Kiek noriu tiek pasakau.

Nieko daugiau negeba, apart, fotografuotis, jau bloga nuo jos....

Nuvyle visiskai.

Dėl sporto salės kaltinkim buvusį architektą, kad tokią vietą parinko ir merą įtikino. O kas kaltas dėl savivaldybės remonto. Tai kodėl matot visur merę

Korupcija visada veda prie visokių šiukšlių ir nuodų laidojimo pas čiabuvius. Taip buvo pas indėnus, taip buvo Afrikoj, taip Sicilijoj. Taip jau vyksta ir čia pas mus: į iki neseniai vieną švariausių Lietuvos vietų ateina tik tarša, žemės knisimas ir kraštovaizdžio naikinimas. Naftos bazės, elektros bokštai, dujotekiai ir elektros jėgainės natūralių pievų, paukščių ir gyvių sąskaita. Va čia tai investicijos. Va čia yra netikėlių, nesugebančių sau rasti vietos gyvenime ir užsidirbti iš sąžiningo darbo, rezultatai. Besarmačiai, jau tuoj senatvė pasibels, kap jūs mumi in akis žiūrėsit.

Melagė ir tiek! Sekė pasakas prieš rinkimus, kokia ji sąžininga, gera, jauna ir mąstanti kitaip, a ir dar kokia jos tvirta šeima su užmojais statytis namą, visur gerokai ūgtelėjusį vaiką tampė ant rankų (super mamytė)! Tipo , imkit pavyzdį ir garbinkit-kokia aš tobula! Labai greitai paaiškėjo, kad to tobulumo nulis! Dabar tikisi užkariaut rajoną su Skerneliu.

Melagė melavo, per tiltą važiavo, ratelis užkliuvo - melagė įgriuvo...

Stotis privati. Prie ko cia savivaldybe ir mere.

Tai prie ko žada merė ją statyti???

Labai nuvylė merė.Gaila.Tokių apleistų Lazdijų dar nematėme.Nulis darbų,tik pasėta nesantaika,neapykanta.Nesinori net skaityti tokių straipsnių.Blogas Benucio pasirinkimas.Bet gal gi Vilniui dar tokių atsiras.Ir vėl liesos pagyros ir prieš rinkimus ir po jų.

Nieko ji nera blogesnė už buvusius merus, nera turbūt taip lengva, ne nuo jos vienos viskas priklauso.

Nieko gero nepadarė Lazdijams, tai jau neįtikins manes ir su Vardan Lietuvos, nes ir ten nieko gero nepadarys. Tik akių dūmimas.

Tikrai taip

Kad blogesnė, tai tikrai. Vien jau dėl savo pavydo, pagiežos ir kerštingo būdo. Atleido iš darbo protingus, gebančius dirbti darbuotojus vien dėl to, kad jie gerai dirbo prie ankstesnės valdžios. Likusieji darbe suprato, kad reikia ne gerai dirbti, o gerai pataikauti merei. Va dėl to turime tokią situaciją. Vadovauti reikia sugebėti. Ministerijoje viceministru būti kiekvienas nachalas gali. Ministru jau sunkiau, meru dar sunkiau, nes priešingai nei ministerijoje, savivaldoje lėšų pastoviai trūksta.

Nesinori nei laikraščio paimti į rankas....Merė,Merė,Merė.Portretai kaip Lenino.Atsibodo,ir matyti ir klausytis.Lazdijai ir jo seniūnijos merdi...tik kaip daug dirbo,padarė ir dar padarys.Rinkit mane ir aš toliau dirbsiu visų gerovei.

Vakar pažiūrėjau per tv ir graudu pasidarė po vice kalbų.Gėda per tv girdėti išrinktųjų kalbas, o kai parodė savivaldos pastatą: šlykštu matyti visai Lietuvėlei. Šeimininkus ir jų tvarkingumą pažinsi iš namų ir juose esančios tvarkos. Dar kartą gėda.

Gal už mėnesio kokie tai rinkimai? Šiaip visi "trolinimai", ypač pamirštant savo griekus, duoda priešingą rezultatą.

Apie kokius trolinimus ir kieno griekus kalbi? Jei kvailiai išsirinko pažadukę, melagę ir nevykėlę, taip ir komentuojama.

Ko mes norime iš Lazdijų merės, kai vyriausybė pinigų neskiria, argi nematom kad Lietuvoje pinigų nėra.

Pinigų kaip šieno. Tik nemoka jų pasiimt! O ir turimus taško ne ten, kur reikia! Netinkamas rajono vadas- didžiulė bėda čia gyvenantiems žmonėms. Deje, ištroškę permainų ir patikėję pažadais kaip vaikai, mes ją visi ir išsirinkom. Tenka tik gailėtis.

Gera duona šikną drasko. Per gerai gyvenot, kad permainų užsimanėt. Turėkite tas permainas. Išsirinkite dar vieną Ostapą Benderį, gyvensite rojuje.

Pingų yra. Gi buvo Skvernelis vyriausybės vadas, o Miškinienė dešinė ranka ir ką ir nieko gero nebuvo. O kodėl dabar Druskininkai tiek milijonų gavo, nes meras savo vietoje.

Ten meras rimtas . Tik kocervai labai pagalius kaisioje su klapciuku Viliuku..

Kai rūmai nugriūna per 20 metų, tai padorus statytojas daugiau nieko nekurtų, nes suprastų, kad nesugeba gerai padaryti, o pasislėptų kur nors vienkiemyje, kad žmonės pirštais nebadytų.

nu jau gražu. Tai tik 40 balsavo už miškinienę, kad būtų partijos pirmininkė. Kiba ir Lazdijokai nebalsavo?

Gerbiamieji žiūrėkite patys už ką balsuojate, per praėjusius rinkimus daugelis geriausių draugų Artūro prabalsavo už ausmą. Lietuva ne Baltarusija ir dar žmonėms laisvė už ką balsuoti , ką rinkti ir kokioj partijoj priklausyti. O Ausma tapo Pirmininko pavaduotoja tai irgi daug pasiekta.

Prasideda Skvernelio šlovinimo era rajone!

Ponas šlovinkite ką norit, tai jūsų reikalas. Tik nepamirškit kad daugelis esate perbėgę ar išdavę savo partiją.

Oho tai pasiekimai. Vadovauti perbėgėlių partijai. Cha cha cha

O kur beniukas kur beniukas. Visai žmogaus jau nesimato nei už skvernelio nei prieš skvernelį. bėda žmogui, bet pats kaltas.

Benius kaip buvo savo vietoj taip ir liko tik kaži kų daris tie asmenys kurie taip greitai prisiplakė Ausmai o dabar net šalinasi jos? Seirijų, krosnos, Veisiejų zeniukas , būdviečio ,lazdijų , noragėlių seniūnai jau turbūt išsivertė kailinukus ir laukia naujo mero ,prie Ausmos jau nematyt jų nei nuotraukose nei Renginiuose? Jau Veisiejuose ir konservatoriai pradėjo lankytis.... o dą tik pradžia?

Iki pirmininko posto vaikams dar reikia paaugti.

Rinkimai dar kaži kada, o jau kažkas mero kėdę matuojas. Neturėkit esami ir buvusieji vilčių, atsiras naujas gelbėtojas. Iš buvusių jau tiek atsibodę, iš dabartinių irgi ne mkažin ką, tad nurimkit.

Jau naują "gelbėtoją" turim dabar. Užtenka. Ačiū

Rajono politikieriai, kaip jūs susitikę vienas kitam žiūrite į akis kai taip purvais drabstotės? Juk per 30 metų jūs visi skūras pervertę, gal kelios močiutęs ir likę ištikimos, gėdos turėkit.

Kokia čia dar kam gėda, jiems dzin viskas. Dar kažkas naiviai tikit, kad rūpi jiems rojonas ir žmonių gerovė. Baikit svajot ir ikėtis. Jiems svarbu lovys, kad būtų pilnas. Nėra už ką balsuot.

Kam Stebuliuose reikalinga biblioteka ? Biblioteka dirba nuo 9 ryto vaikai mokyklose , jie gryzta apie 4/ 5 valanda o biblioteka jau nuo 5val. nedirba?Kam islaikyti biblioteka jeigu aplink dar esanciose bibliotekose dar vyksta koks nors renginys o Stebuliuose renginiu nebuna. Pasvarstykite kandidate i bibliotekos direktores vieta ir pravaziuokite pasiziureti kaip dirba bibliotekos.

Nėra kada pavaduotoja karjeros laiptais kopt ruošiasi o dar ir rinkimai netoli.

Gal geriau kultūros centre pensininkus atleistut, vistiek nieko nedirba.

Kam jums ta autobusų stotis?Vistiek tuoj su arkliais važinėsit.Geriau,kol čėsas pasidžiovinkit vasarai ledo...

O kažnoc kokių dar spalvos knygų rašis, ba su surpliu tai buvo balta knyga parašyta apie trumpus lenciūgus ir žiedų ekanomika.