Geros naujienos: Veisiejuose duris atvėrė savanorių ugniagesių mokymo centras

Ketvirtadienį, sausio 20 d., atnaujintose Veisiejų ugniagesių komandos patalpose simboliškai atidaryta pirmoji šalyje mokymo erdvė savivaldybės savanoriams ugniagesiams rengti. Joje planuojama organizuoti mokymus apie gaisro gesinimą bei pirmosios pagalbos suteikimą gaisro metu nukentėjusiems žmonėms. Trumpos atnaujintų erdvių atidarymo ceremonijos metu patalpos buvo pašventintos bei apžiūrėtos, o savivaldybės merė Ausma Miškinienė linkėjo dar ne vieno priešgaisrinei sričiai svarbaus projekto įgyvendinimo.

„Rizikingą ir atsakingą darbą dirbantys mūsų krašto ugniagesiai turi turėti ir atitinkamas darbo sąlygas bei įrangą. Džiaugiuosi, kad pamažu atnaujinamas ir savivaldybės priešgaisrinės tarnybos automobilių parkas, ir darbuotojams skirtos patalpos. Šios mokymų erdvės, tikiu, pasitarnaus ruošiant savanorius ir naujus ugniagesius gelbėtojus, o jau dirbantiems suteiks galimybę pagilinti žinias“, – kalbėjo savivaldybės merė A. Miškinienė. Savo ruožtu, savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Marius Varnelis už finansinę ir moralinę paramą padėkojo merei A. Miškinienei, jos patarėjai Sonatai Dumbliauskienei ir kolegoms bei visiems, prie projekto įgyvendinimo prisidėjusiems asmenims.

Anksčiau, praėjusį pavasarį, Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos transporto parką papildė naujas sunkiosios klasės gaisrinis automobilis su reikalinga įranga, įsigyta 10 kvėpavimo organų apsaugos aparatų komplektų. Taip pat nupirkta 10 apsauginės ugniagesio aprangos komplektų, kompresorius suspausto oro balionų pildymui, elektros generatorius ir mobili apšvietimo įranga, priekaba įrangos transportavimui. Visa tai įsigyta tarptautinio Interreg V–A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo programos projekto „Pagalba ir apsauga pasienio bendruomenėms“ metu.

Pasienio partnerių Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ir Tikocino savivaldybės kartu įgyvendinto projekto bendras biudžetas – 647 783,30 euro, investicijų dalis, tenkanti Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinei tarnybai, - 356 837,43 euro. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Lazdijų r. sav. inf.

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Įdomiau kaip ten su Varnelio vadovavimo pavaldiniams metodais?

Sav vadovė jo geriausia draugė, jeigu reikėtų jis viską įvykdytų, galėtų ir savo daikčiuką net nusipjaut. Kad tik įtiktų, paklusnus kaip šunytis.

Sunku suprasti kaip išvis šis bakūras gali vadovauti ,juk pas jį supratimas 0

Kada bus mokomasis-parodomasis gaisras?

Margelis priėmė, tai pas jį paklausk kaip jis gali vadovaut.

Kur reikia kreiptis kad pamokytu laužu uzgesinti????

Eik pas Varnelį į jo firmą, arba tiesiai in Veisiejus.

Aik tu balų degyc...

Pirmiausia išeik iš interneto ,paskui atsinešk kibirą vandenio ir užpilk ant laužo ,užges...

O kur paskui tie savanoriai ugniagesiai savanoriaus? Gal prie nelegalių privačių samagono varymo bravorų?