Veisiejų seniūnas: „2021-ieji mums buvo aukso amžius“

Z. Sabaliauskas apie pokyčius Veisiejų seniūnijoje galėtų pasakoti pusę dienos. O kitą pusę – apie tai, kas dar planuojama nuveikti.

Praėjus metams dažnai žvalgomės atgal: kokie jie mums buvo, kiek nuveikėme, kokie pokyčiai įvyko mūsų gyvenime. Ne tik asmeniškai, bet ir mūsų bendruomenei, kurios dalis esame.

Veisiejų seniūnijos seniūnas Zenonas Sabaliauskas sako: 2021-ieji Veisiejams buvo išskirtinai geri, tiesiog aukso amžius. Todėl yra kuo pasidžiaugti. Paklaustas apie pokyčius, jis kalba pakiliai. Jam, kaip seniūnijos vadovui, smagu, kad turi ką papasakoti ir kad tie darbai neeiliniai. Ne kasdieniniai, kurių rezultatas jau po mėnesio pasimiršta.  

– Seniūne, tai kas gi praėjusiais metais Veisiejuose įvyko, kad galite taip džiaugtis?

– Veisiejiečiai ir tie, kas mūsų mieste dažniau lankosi, daugelį tų darbų pastebėjo. Yra be galo laimingi, kad rajono valdžia praėjusiais metais tiek dėmesio ir investicijų skyrė būtent Veisiejams.

Buvo suremontuotas pėsčiųjų ir dviratininkų takas Veisiejų parke. Per maža pasakyti suremontuotas – jis buvo iš esmės atnaujintas, atstatytas, nes senosios tako lentos jau buvo supuvusius. Jos pakeistos naujomis, ilgaamžėmis, tad turėtų tarnauti ne vieną dešimtmetį. Kartu naujai atstatytos šalia tilto, prie Ančios ežero, esančios trys apžvalgos aikštelės. Kapitaliai atnaujintas ir Veisiejų bei viso rajono pasididžiavimas – ežere esantis šviesos ir muzikos fontanas.

Kitas milžiniškas darbas – tarp Vilties ir Ateities gatvių, šalia daugiabučių namų įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, taip pat įvažiavimai į šias gatves. Svarbiausia, kad tam naudotas ne asfaltas, o trinkelės, kurios ir ilgaamžiškesnės, gražiau atrodančios. O svarbiausia – ekologiškesnės. Todėl ši miesto dalis neatpažįstamai pasikeitė.

Yra kuo džiaugtis ir sodų bendrijos „Svarainis“ gyventojams – čia suremontuota ir išasfaltuota pagrindinė gatvė.

Metų pabaigoje veisiejiečius, ypač – pačius mažiausius mūsų seniūnijos gyventojus, pradžiugino atidarytas naujas, ypač gražiai ir patogiai įrengtas Vaikų dienos centras. Jis įsikūrė buvusioje pradinėje mokykloje. Mokyklos pastatas prieš aštuonerius metus buvo renovuotas, apšiltintas, tad reikėjo pertvarkyti ir vaikų poreikiams pritaikyti tik jo vidų. Tiesa, tokį centrą turėjome, jis 15 metų veikė Veisiejų parapijos namų patalpose. Tačiau jis negalėjo priimti visų norinčių jį lankyti vaikų, jie neturėjo sąlygų tose pačiose patalpose ir žaisti, ir ruošti pamokas. O naujo Vaikų dienos centro patalpos yra beveik 250 kvadratinių metrų. Čia nuostabiai pasidarbavo dizainerė, todėl patalpos ne tik gerai išplanuotos, bet ir dekoruotos. Įrengtos kompiuterių, pamokų ruošimo klasės, salė vaikams sportuoti ir koncertuoti, dailės studija, virtuvė su šiuolaikiška įranga, kurioje ir vaikai galės mokytis gaminti maistą.

– Turime prisipažinti, kad Lazdijai Veisiejams tikrai pavydi. Sako, kam tokios investicijos į gyventojų skaičiumi mažėjantį miestą...

– Mažėja ir Lazdijai... O mes tikrąja šio žodžio prasme ruošiamės augti, didėti. Ne tik gyventojų skaičiumi, bet ir gyvenimo kokybe. Tas pokytis greitai pasijus – Veisiejai vėl pretenduoja siekti kurorto statuso, o kurortuose gyventi yra daug norinčiųjų. Į Veisiejus atsikelia gyventi nemažai naujų gyventojų iš kitų miestų, jį renkasi ir jaunimas. Turime ir iš užsienio sugrįžtančiųjų.

O dėl pavydo tai turiu pasakyti, kad ir mes kažkada Lazdijams pavydėjome. Tik pažiūrėkite, kiek gatvių Lazdijuose sutvarkyta, naujos šaligatvių trinkelės visur, net ir atokiausiose gatvėse, sudėtos. Svajojau, kad Veisiejams nors dešimta dalis tų šaligatvių būtų skirta, būtume buvę labai patenkinti... Savivaldybės merė Ausma Miškinienė dar prieš rinkimus žadėjo atsigręžti į Veisiejus. Smagu, kad tai neliko tik žodžiai, kad jie tapo darbais.

– Veisiejų turgų pamėgę prekeiviai ir pirkėjai mato – kažkas naujo bus ir ten. Iškirsti krūmai laukymėje prieš dabar veikiantį turgų tai liudija. Ir Veisiejų gyventojai apie tai jau garsiai kalba...

– Turime vieną populiariausių ir patį didžiausią turgų visame Lazdijų rajone, vieną didžiausių – Pietų Lietuvoje. Visi pageidaujantys čia prekiauti jau nebesutelpa. Smagu, kad rajono vadovai mato šią problemą, jaučia poreikį jį plėsti. Teritorijoje tarp Turgaus ir Leipalingio gatvių turėtų išsiplėsti ne tik turgus, bet ir atsirasti nauja poilsio, pramogų zona. Kol kas tai – tik vizijos, bet tikiu, kad ir jos taps darbais, nes šiais metais jau bus pradėti naujos turgaus zonos projektavimo darbai.

– Kaip matyti, ir 2022-ieji Veisiejams žada būti ne mažiau auksiniai nei praėjusieji...

– Tikiu, kad taip ir bus. Šiuo metu toliau vyksta remonto darbai tame pačiame pastate, kuriame įsikūręs Vaikų dienos centras. Čia iš Veisiejų parapijos namų bus perkeltas šeimos centras. O antrame šio pastato aukšte planuojame erdves Lazdijų sporto centro Veisiejų filialui. Atsiras patalpos stalo tenisui, treniruoklių salė. Šiuo metu sportininkams ir visiems sportuojantiems seniūnijos gyventojams patalpas nuomojame „Žirmūnų“ profesinio mokymo centro Veisiejų filialo pastate.

Norim pagaliau paleisti į darbą ir kavinę miesto parke šalia fontano. Pastatas jau stovi, tačiau didžiulė problema yra vandentiekis. Jo nutiesimas kainuos brangiai, nes parke negalima kasti atvirai. Tačiau sujungus savivaldybės ir verslo lėšas, tikiu, šią problemą įveiksime. Kartu prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų galėsime prijungti ir buvusias kino teatro patalpas, nes kol to nepadarysime, verslas negalės vykdyti savo veiklos ir šiame pastate. Nutiesus šioje zonoje vandentiekio trasą, atsiras galimybė sutvarkyti ir šalia fontano esantį tualetą. Pastatyti tokį, kad atitiktų sanitarines sąlygas, nebūtų gėda prieš mūsų miestą gausiai lankančius turistus, kitus svečius. Tikiu, kad šiuos darbus atliksime jau šiemet. Jei jau nutarėme siekti kurorto statuso, turime labai pasistengti...

– O kokie praėjusieji metai buvo jums asmeniškai, ko norėtumėte palinkėti sau?

– Metai buvo dvejopi. Iš vienos pusės smagu, kad buvo daug veiklos, kad yra kuo džiaugtis. Nes asmeninio gyvenimo nuo darbo seniūnijoje niekaip negaliu atskirti.

Metų pabaiga buvo liūdnesnė – turėjau rimtą kojos operaciją. Ir šiuo metu dar nedirbu, gydytojai dar neleidžia daug judėti. Nors žodis „nedirbu“ labai sąlyginis. Tik nebūnu seniūnijoje. O šiaip per dieną sulaukiu 70–80 skambučių. Todėl žinau visas seniūnijos problemas, naujienas, esu informuotas apie visus darbus. Patogus laikas pamąstyti apie laukiančias veiklas, paplanuoti. Džiaugiuosi, kad turiu gerą kolektyvą – labai darbštūs, išmanantys žmonės, ūkiški. Sau šiais metais labiausiai palinkėčiau sveikatos. Jei jos bus, tai viskas, ką planuoju, įvyks ir visko užteks.

Dalė Vailionytė, „Lazdijų žvaigždė“ (2022-01-07)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Tiesiog stebuklas. Niu Veisiejai. Veisiejų renesansas įvyko per 1 metus paremontavus kelis tiltelis. Užtat Lazdijuose per tris metus vos buvo pajėgta vieną daugiabučio aikštelę sutvarkyti. Nenustebčiau jog SB Svarainis gatvę išasfaltavo pinigus surinkę bendrijos nariai. Bent jau sodininkų bendrijai Galstas paprašius skirti nors kažkiek lėšų gatvės remontui, savivaldybės valdžia parodė vidurinį pirštą. Būtų įdomu.u sužinoti kaip ten iš tikro Veisiejuose.

Šiukšlynų šiukšlynas Veisiejuose tik seniūnas sugeba prie visų valdžių prisiplakt. Nors jau jaučiasi atšalimas nuo merės ,turbūt suprato kad jos daugiau neišrinks.

Seniūnams aukso amžius buvo, nes darbai sustojo, o algos dar padidėjo. Čia jau nepralenkiamas buvo Lazdijų Aidelis, dar suspėjo vadovaut neegzistuojančiai įmonei " Nešvara".

Šaunuolis seniūnas ! Veisiejai jėga ! O verkia tie, kurie niekada nieko nepadarė ir nepadarys dėl savo miestelio tik apkalbinėt moka. Merei taip pat pagarba, ačiū ir laukiame dar pokyčių .

Šaunuolis Veisiejų seniūnas! Nepaisydamas sunkios kojos traumos, dirbo išsijuosęs. Trauma vis atsinaujindavo, bet Zenonas dirbo. Labai ačiū merei, tarybos nariams, palaikiusiems geras iniciatyvas.

Ar čia pats parašei?

Gerus žodžius rašo TIKRAS veisiejiškis, blogus - tu, vargšas anonime.

Didziausias noras butų,kad kaip dirba seniunas,tai ir soc darbuotojos imtų pavyzdį...daro ka nori ir dirba kada nori...pateiksime visus pavyzdzius zurnalistei

Lazdju socialinis skyrius isviso labai prastai dirba, tuo turetu susirupinti netik zurnalistai bet ir mere bei kiti valdzios atstovai.

Nepžįstu jo (ir nenoriu pažinoti). Ir negyvenu Veisiejuose. Tik manau ar jis dirba gerai, ar blogai neįmanoma pasakyti, nes nėra su kuo palyginti. Atėjo kaip Leninas visiems laikams! Įdomu, kaip būtų prie kito seniūno. Kaip rajono praktika rodo (kita merė), galima nuo vilko ant meškos ušokti. Viskas miestely manau neblogai. Tik prie turgaus esančias šiukšles patvoriuose ir krūmuose galėtų kažkas surinkti arba įpareigoti tą padaryti, kam tos teritorijos priklauso. Bado akis metų metai. O šiaip miestelis gražus, net norėčiau gal čia gyventi, jei kada nebus šio seniūno. Linkiu Veisiejams ir jo žmonėms sėkmės!

Paskaičiusi Danauskienės straipsnį pasibaisėjau Lazdijų merės darbais.Šitaip taškomi pinigai ir vis susiję su Skverneliu.Žolės nebuvo už ką nupjauti o sumokėti 6 gabalus Jankauskaitei pinigų rado.Gėda,kad tokia merė Lazdijuose.Dar abejojau jos darbais o dabar galvoju tik grričiau ji paliktų Lazdijus.Vyt reikia ir Margelį.

Įdomu ką beniukas šiuo klausimu pasakytų. Nes anksčiau Karbauskis duodavo, o dabar jau reikia suktis, kad Sauliukui duoti?

statuso su tokia infrastruktūra? Nejuokinkit voverių. Spa centrai bus tikriausiai buvusios tarpkolukines betono mazge.

Supplements affiliate program sign-up process<br> <br> PharmEmpire affiliate commission rates<br> <br> supplements for immune system affiliate marketing<br> <br> Register for a supplements affiliate program and start earning<br> <br> <br> <br> Here is my blog <a href="https://bossladiesgastrobar.com/forums/users/launadulaney/edit/?updated=true/users/launadulaney/">residual income</a>

Būkim objektyvūs. Prie Miškinienės per 2 metus darbų padaryta ne mažiau nei prie Margelio per 20. Ir ne tik Veisiejuose. Buvusio mero palikimas gerai atsispindi važiuojant į Europą (užkardos griuvėsiai ir paukstyno karkasas). Aišku, dovanų iš mero "fondo" buvo daug, matyt daug kas pasiilgot.

Nejuokaukit su miškinienės darbais. Ir Zenius galėtų apsidairyti kiek buvo anksčiau padaryta darbų. Gaila, kad greitai pamiršta. Tik mokyklai, kultūros centro atnaujinimas ir t.t. tik gaila, kad žmogus to nepastebėjo.

You ought to be a part of a contest for one of the most useful blogs on the web.<br> <br> <br> <br> I most certainly will recommend this site!<br> <br> <br> <br> my webpage <a href="https://ibsimplant.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=2005165">florinef betaalbaar verkrijgbaar in België</a>

Prie ko čia Zenius? Tai paprasto Lazdijų rajno žmogaus, nepriklausančio jokiems judėjimams ir partijoms visiškai nepriklausomas žvilgsnis iš šono į darbus, į arogancijas.

gal jum ir buvo aukso amzius bet mum žinokite nebuvo. spejot laiku prisiplakt prie ausmos >

Šitas seniūnas tai tikrai dirba, matosi jo darbai. Bet yra tokių seniūnių, kurios daug atsieit dirba nes surenka informaciją iš kitų įstaigų,net sugeba sužiūrėti, kokie renginiai vyksta mokykloj, įkelia į seniūnijos feisbuką ir puiku. O kokius darbus atlieka seniūnijos darbuotojos? Ar tik sėdi fbs ir seka, kas ką daro! Tai matosi ir iš anketos!

Laikas šitam ponui namo.Lindo Margeliui be muilo ir atsiradus progai nemuiluotas Ausmai sulindo.