Lazdijų ligoninėje darbą pradeda naujasis direktoriaus pavaduotojas medicinai

Naujus metus VšĮ „Lazdijų ligoninė“ kolektyvas ir vadovai pasitinka viltingomis nuotaikomis. Jau šį penktadienį, gruodžio 17 d., darbą pradeda direktoriaus pavaduotojas medicinai, gydytojas urologas Vladimiras Jelisejevas. Jis vykdys ir ligoninės vadovo pareigas tol, kol po ligos grįš Valdas Vabuolas.
Lazdijų ligoninėje gydytoju urologu V. Jelisejevas dirba nuo 2018 metų. Jis puikiai pažįsta darbuotojų kolektyvą, jų potencialą, žino ir ligoninės problemas. Didžiausias šiuo metu iššūkis Lazdijų ligoninei – primygtinai LR Sveikatos ministerijos siūloma ligoninės restruktūrizacija. Todėl jau darbo pradžioje ant naujojo direktoriaus pavaduotojo pečių guls sudėtinga atsakomybių našta. Keliamas tikslas aiškus – išsaugoti Lazdijų ligoninę ir teikti joje gyventojams reikalingas sveikatos priežiūros paslaugas kokybiškai ir kaip galima greičiau.
„Nuoširdžiai sveikinu gerbiamą gydytoją V. Jelisejevą priėmus drąsų sprendimą ir pasiryžus kartu dirbti, kad mūsų rajono ligoninė būtų išsaugota. Laukia tikrai įtemptas laikotarpis, bet tikiu, kad susitelkę įveiksime kilusius iššūkius. Kiekvienai savivaldybei, taip pat ir Lazdijų rajono, turi būti leista pačiai įvertinti situaciją ir priimti sprendimus. Nelogiška, kad negalėtume teikti gyventojams svarbių paslaugų, nors turime ir specialistų, ir kompetencijų, ir medicininės įrangos. Tos paslaugos, kurios sėkmingai teikiamos dabar, turi išlikti. Naująjį pavaduotoją medicinai matau ne tik kaip puikų specialistą, bet ir ryškų lyderį, susipažinusį su ligoninės struktūra, žinantį jos galimybes. Tikiu, kad mums kartu pavyks išsaugoti Lazdijų ligoninę, apginant tiek rajono gyventojų, tiek ligoninėje dirbančiųjų interesus“, – sakė rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.    
„Žinau, šis metas sveikatos įstaigoms – sunkus. Sveikatos apsaugos ministerija lyg buldozeriu stumia sveikatos reformą. Esame verčiami joje dalyvauti. Nuo nesibaigiančios COVID-19 ligos pandemijos yra pervargę ligoninės medikai ir visas personalas. Šias ir daugelį kitų problemų jau aptariau su savivaldybės vadove Ausma Miškiniene. Jaučiu palaikymą ir pritarimą mano lyderystei, siūlomiems sprendimams dėl Lazdijų ligoninės paslaugų plėtros ir jų kokybės gerinimo. Mano didžiausias siekis – vieningai, surėmus pečius su mere, tarybos nariais ir savivaldybės administracijos vadovais, apginti ligoninę, išsaugoti kuo daugiau kokybiškai teikiamų paslaugų“, – kalbėjo V. Jelisejevas.
Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ne be reikalo sveikino naująjį ligoninės direktoriaus pavaduotoją priėmus drąsų sprendimą. Norint dirbti su šia rajono vadovybe, reikia būti kvailam, drąsiam arba avantiūristui. Melavo ir apgaudinėjo prieš rinkimus, to nemetė ir dabar. Vien ko vertas merės pateiktas sprendimas dėl rajono bendruomenių finansavimo tvarkos. Merė su direktore vienasmeniškai skirstydamos pinigus tai darys ,,skaidriau" nei rajono taryba bendru sutarimu? Direktorė gi apie savivaldybės administraciją paliekančius kvalifikuotus darbuotojus tik vienoje vietoje pasakė teisybę: ,,tik laiko klausimas, kada jie panorės sugrįžti į Lazdijus". Užmiršo pridurti, kad tai įvyks, kai ateis normali valdžia.

Reikia džiaugtis tokiu gydytojo sprendimu o ne keikti naują valdžią. Ko gero labai pasiilgote senos valdžios šitiek metų nustekentas Lazdijų rajonas.

Daugiau skaidrumo reikia ir skirstant bei vygdant projektus, šiuo metu skaidrumo nėra.reikėtų pasidomėti kaip įgyvendinami projektai.

Be abejo pasiilgome normalios valdžios, nes dabartinė baigia galutinai nusmukdyti rajoną. Kai nėra gebėjimų ir proto, vien tik nachališkumas ir nesveikos ambicijos, toli nenuvažiuosi. Ar galima vadinti projektais rajono biudžeto lėšų skirstymą? Kiek Europinių ar respublikinių lėšų buvo pritraukta į Lazdijų? Tikriausiai palei nulį. Per 3 metus vadovavimo dar vis nesugebama pabaigti sutvarkyti vieno daugiabučio kiemo. O ir tas pats projektas atrodo buvo pateiktas ir laimėtas ankstesnės kadencijos. Nauja sporto centro salė jau galėjo stovėti, bet kadangi buvo pradėta ankstesniųjų, buvo atsisakyta vardan kosminės kainos utopinės sporto salės. Kam reikalinga kvaila apklausa Facebook apie autobusų stotį? Vis tiek Lazdijų valdžia neįgali ją pastatyti. Jei ir bus nauja autobusų stotis, tai tik ne šios rajono valdžios dėka.

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup?<br> <br> I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?<br> <br> I'm not very internet savvy so I'm not 100% <br> <br> certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.<br> <br> <br> <br> Thank you<br> <br> <br> <br> Here is my web page - <a href="http://www.bowoosystem.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=2502">Medikamente ohne Rezept in Italien kaufen</a>

It's very easy to find out any matter on net as compared to books, as I found this paragraph at this web page.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my web site: <a href="http://bbs.86x.org/home.php?mod=space&uid=2046968&do=profile&from=space">https://consuelovita.it/achieve-optimal-health-with-bloom-nutrition-superfood-probiotics</a>

Sėkmės Vladimirui! Užuojauta, kad reikės dirbti su tokia mere ir admin. direktore.

Visur įstaigose mobingas, veidmainystė, kas tai aš, atėjau ir tvarką padarysiu!....daugiau nieko paskutinius metus neišgirsi. Kur tik atsisuki visur savas įkištas vadovas, todėl taip ir vyksta!

Neverk dar nuo senų čėsų sukišti konservatoriai sėdi. Ir tik laukia kad merę greičiau nuimti. Matome kas darosi Lietuvoje konservatoriams valdant ar norite kad tas pats ir rajone vyktų.

Tie, kurie sėdėjo po Artūrėlio sparneliu dabar šaukia, kad anksčiau taip nebuvo. Mielieji jūs dabar opozicijoje ir sutikit, kad žmonėms buvo nusibodusi jo politika.

Jei būsime objektyvūs, Miškinienė laimėjo mero rinkimus pripudrinusi ,,permainų" ištroškusiems rinkėjams protą ir susivienijus visiems politikieriams prieš Margelį. Faktas kad rajono taryboje net ir per tokius nelengvus rinkimus Margelio judėjimas Pirmyn gavo daugiausiai mandatų iš visų, t.y. 8. Jei būti teisingiems ir nuosaikiems, daugiausiai mandatų gavusieji ir turėtų valdyti rajoną.

Kad tik ką durniau parašyt, užuojauta komentatoriui dėl proto, gydytojas į ligoninę dirbt eina, tai prie ko čia merė.

I really like what you guys tend to be up too. This type of clever <br> <br> work and coverage! Keep up the very good works guys I've included you guys to <br> <br> blogroll.<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my website ... <a href="http://sgfc.iptime.org/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=223060">Jeana</a>

kodėl kai užeini į valdišką įstaigą darbuotojai lygtais nieko neveikia tik keikia merę? neturi ką veikti ar tikrai jiems ta merė tokia bloga?

bet skamba keistai - ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai...

O kas čia keisto? Tau to nesuprasti. Reikia džiaugtis ,kad pavaduotojas medikas ,o ne kokią Kauno zemke baigęs.

Ar tiesa kad bus uždaroma kaikurios rajono bibliotekos?

Taip.