Veisiejuose jauniausiems seniūnijos gyventojams duris atvėrė modernus Vaikų dienos centras

Erdvus, šiuolaikiškai įrengtas, pritaikytas įvairaus amžiaus vaikams, jų pomėgiams ir reikmėms, dar kvepiantis dažais iškilmingai atidarytas Veisiejų seniūnijos bendruomenės komiteto Vaikų dienos centras.
 Jis įsikūrė renovuotose ir suremontuotose buvusios Veisiejų pradinės mokyklos patalpose.
Į artėjančioms Kalėdų šventėms išpuoštas patalpas atvyko rajono savivaldybės vadovai, Veisiejų bendruomenės atstovai, projekto rangovai – UAB „Dusmenėliai“ vadovas Edvardas Petkevičius, dizainerė Eglė Tautkutė ir būsimieji šių patalpų šeimininkai – vaikų dienos centro auklėtinai.
Patalpas pašventino Veisiejų parapijos klebonas Žydrūnas Burnys.
„Nepaprastai džiugu matyti šias kūrybiškai ir gražiai įrengtas patalpas. Visada sakau, kad ir  kokios gražios jos būtų, jos neturi prasmės, jei ten neskamba vaikų juokas, nėra nuoširdžių bendruomenės žmonių pokalbių, neskamba dainos. Tačiau šiame centre, jau dabar matau iš vaikų veidų, viskas bus kitaip“ – sveikindama susirinkusiuosius kalbėjo rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė. Ji dėkojo visiems, dalyvavusiems įgyvendinant šią puikią idėją ir išreiškė viltį, jog žinia apie neparastai gražias ir patogias vaikams patalpas greitai pasklis po Veisiejų seniūnijos bendruomenę, tad vaikų čia niekuomet netruks. Juo labiau, kad savivaldybė jau artimiausiu metu yra numačiusi ir antrąjį šio pastato pritaikymo etapą. Todėl veiklų čia bus dar daugiau.
Pastato rekonstrukcijos eigą, bendrą darbą su Veisiejų seniūnijos bendruomenės nariais bei statybininkais prisiminė kalbėjusi Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė, pastato istoriją – rajono savivaldybės tarybos nariai Janina Ražukienė, Rimantas Pileckas ir Rimas Kauzonas.
Po atidarymo iškilmių apžiūrėjus patalpas, prieita vieningos nuomonės: jos dar įspūdingesnės nei atrodo vos įžengus, dar patogesnės, kai matai sėdmaišiuose arba prie skirtingo dydžio stalų  įsitaisiusius vaikus ir daug šviesesnės nei turėtos iki šiol.
Nuo 2006-ųjų metų Vaikų dienos centras veikė Veisiejų parapijos namų patalpose. Jis galėjo priimti tik ribotą vaikų skaičių ir nepatenkino jų poreikių: vaikai negalėjo vienu metu tose pačiose erdvėse ir žaisti, ir ruošti pamokas ar užsiimti kita veikla. Patalpos buvo per mažos ir tik minimaliai pritaikytos.
Naujojo Veisiejų vaikų dienos centro patalpos yra beveik 250 kv. m ploto. Puikiose, dizainerio suprojektuotose bei dekoruotose  erdvėse yra viskas, ko reikia vaikų poreikiams patenkinti: įrengtos  kompiuterių ir pamokų ruošimo klasės, aktyvaus poilsio salė, kur vaikai galės sportuoti, rengti savo pasirodymus. Yra ir dailės studija, virtuvė su šiuolaikiška įranga, kurioje ne tik bus gaminamas maistas, bet ir patys vaikai mokomi kulinarijos bei konditerijos paslapčių.
Pastate atnaujinti sanitariniai mazgai, suremontuoti koridoriai, įrengtas įvažiavimas žmonėms su negalia.
Vaikų dienos centre bus vystomos ir naujos veiklos: taikomos prevencinės šeimos problemų sprendimo priemonės, labiau išvystytos bendruomenėje teikiamos vaikų socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugos. Smagu, kad naujasis centras savo erdvėse galės priimti žymiai daugiau vaikų: jų skaičius nuo 20 padidės iki 30.
Naujasis Vaikų dienos centras  finansuotas projekto „Vaikų dienos centrų tinklo plėtra Lazdijų rajono savivaldybėje“ lėšomis.  Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos – daugiau kaip 126 tūkst. eurų.  Beveik 50  tūkst. eurų skyrė Lazdijų rajono savivaldybės taryba.
Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nepyk mere bet kur sabaliauskai dingo? Nejaugi tuoj rinkimai?

Aš kadaise irgi lankiau prailgintos dienos grupę. Taip ji tada vadinosi. Niekas tada net neužsiminė, kad tokie dalykai prasideda nuo 50 000 eurų.