Nuomonė. Rajono savivaldybė pasimokė iš savo klaidų

K. Sukackas: ,,Kalbinti specialistai teigė, kad paruošus tokį specialųjį planą ir jį patvirtinus baigsis chaosas ir atsiras aiškumas šioje srityje".

Savivaldybė ruoš specialųjį planą dėl saulės jėgainių statybų rajone.

Rajono savivaldybė pasimokė iš savo klaidų, susijusių su saulės jėgainių statyba. Po daugiau kaip metus besitęsusių neaiškumų, klausimų dėl šių atsinaujinančios energijos objektų statybų rajone, kuriuos anksčiau į viešumą kėlė buvęs vyriausiasis rajono architektas Ričardas Vyšniauskas, Valstybinė statybos ir teritorijų planavimo inspekcija, rajono savivaldybė nusprendė ruošti detalius planus šioms statyboms įgyvendinti ir numatyti teritorijas, kur saulės jėgainės bus statomos. 
Rytoj, lapkričio 26 d., vyksiančiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje planuojama svarstyti sprendimo projektą dėl saulės šviesos energijos elektrinių išdėstymo rajono savivaldybėje – Krosnos, Šeštokų, Lazdijų, Šventežerio ir Būdviečio seniūnijose – specialiojo plano rengimo ir planavimo tikslų. Šio plano tikslas – nustatyti minėtose seniūnijose tinkamas tokių jėgainių statybai vietas žemės sklypuose, įvertinant tų teritorijų naudojimo, tvarkymo, apsaugos aspektus, kitus reikalavimus, nustatyti žemės paskirtį ir reglamentus, atsižvelgiant į visuomenės poreikius, planuojamos teritorijos kraštovaizdį ir biologinę įvairovę, geografinę padėtį, geologines sąlygas ir t. t.
Kalbinti specialistai teigė, kad paruošus tokį specialųjį planą ir jį patvirtinus baigsis chaosas ir atsiras aiškumas šioje srityje, bus žinoma, kur tokias saulės energijos elektrines galima statyti, o kur ne.  

Kęstas Sukackas
 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pirma nelegaliai pastato. Paskui- svarsto, mokosi. O kažkas iš mūs švarios žemelės darosi bizinį. Parsidavėlių taryba, parsidavėlė merė. Atsistatydink, besarmate.

Kažkam bus biznis...

o buvo žadėtas skaidrumas? kur atsižvelgimas į gyventojų nuomonę? ar nori gyventojai ten tų elektrinių? o vat ima ir nuspręs taryba, kad reikia ir viskas.

Kokia tiesiogine nauda rajonui iš tų elektrinių. Pristatys šiukšlių derlingose žemėse. Suprantu ataskaitose atrodys, kaip didelės įsisavintos investicijos, bet nauda, kad išlaiko 3 sargus užminimumą. Dabartinė rajono valdžia yra politiniai lavonai. O kiek pažadų buvo. Liko tik aroganciją. Rajonas nustekentas ir nykstantis. Vakdžioje sėdi negebantys jį valdyti. Pamanyk reformą padarė savivaldybės pastate ir viskas.

sakai siuksles.....o tai ne daugiau patys siukslinate pamiskese viska versdami...

Jo aš dar JF Kenedį nušoviau ir sukėliau II pasaulini karą. Skaityk geriau knygas, o ne per langą žiopsojęs.

Užtektų rajone visiškai atjungti elektrą bent vienam mėnesiui ir tokių durnų komentarų nebebūtų kokį 50 metų

Alektros mum atveža LITPOLINK!

man konservai yra priesai nes jie lietuva varo i genocida taipat ir ju rinkejai

Kvailas komentaras