Naujasis A. Andrulionio premijos laimėtojas: „Noriu įrodyti, kad rašant irgi galima uždirbti“

1000 eurų A. Andrulionio vardo premija – jau A. Mikelionio sąskaitoje.

Kasmetine pirmojo Lazdijų bibliotekininko Albino Andrulionio 1000 eurų premija apdovanotas Lietuvos rašytojų sąjungos narys, penkių knygų autorius veisiejietis Algimantas Mikelionis, pasirašantis Aido Kelionio slapyvardžiu.  Tokį sprendimą penktadienį priėmė rajono savivaldybės komisija, kuriai pirmininkavo rajono tarybos narė Jurgita Kurauskienė.
,,Komisija buvo gavusi dvi paraiškas šiai premijai skirti, jose nurodyti du kandidatai – Algimantas Mikelionis, išleidęs knygą ,,Druskų kambarys”, bei Zuzana Urbonaitė, parašiusi romaną ,,Gyvieji pragare”. Esu perskaičiusi abi knygas – patiko. Tuo tarpu komisija balsavo 3:2, nusprendė premiją skirti A. Mikelioniui. Manau, jam premija skirta todėl, kad knygoje rašo apie Veisiejus ir mūsų rajoną. Tuo tarpu Z. Urbonaitės romanas – daugiau apie bendražmogiškas vertybes”, – dėstė komisijos pirmininkė.
Vakar kalbintas rašytojas A. Mikelionis teigė, kad  tokią premiją gavo tik iš trečio karto.
„Skaitytojai tikriausiai tikisi, jog atsakysiu: “Ne, nesitikėjau, negalvojau ir štai pagaliau…” Rašytojai ir kiti menininkai visada nori, tikisi ar net trokšta būti paskatinti kokiu nors būdu. Jeigu jums sakys, kad ne, niekuomet ir niekada nesitikėjo, žinokite, meluoja arba nėra tikri menininkai.
Knygą parašiau per metus. Premija – mano konkrečios knygos „Druskų kambary” ir kartu visos kūrybos įvertinimas. Kadangi  daug kas sako, kad esu tinginys ir tokie asmenys rašymo nepripažįsta rimtu darbu, o tikras darbas tik fizinis, tai man itin smagu parodyt, kad ir rašant galima uždirbti pinigus. Kita vertus, pirmiausia rašau dėl to, kad negaliu nerašyti – negaliu be rašymo apsieiti. Tai mano būties ir egzistavimo pagrindas”, – sakė A. Mikelionis.
Paklaustas apie ateities planus, rašytojas atskleidė, kad  maždaug prieš savaitę baigė rašyti naują knygą.
,,Ją sudaro man mieliausias žanras – trumposios humoreskos arba humoristinės miniatiūros. Tad artimiausiu metu su leidykla suksime galvas, kaip išleisti šią knygą. O nuo naujų metų pradėsiu rašyti romaną, kuriam Lietuvos kultūros tarybos paprašiau paramos – parašiau projektą kūrybinei stipendijai gauti”, – dalijosi ateities planais veisiejietis.
A. Andrulionio premija įsteigta 2018 metais, A. Mikelionis – ketvirtasis laureatas. Anksčiau premiją gavo poetas, kultūros darbuotojas Juozas Žitkauskas, kraštotyrininkė Monika Poviliūnienė bei poetas Gintaras Bleizgys.
Kęstas Sukackas, „Lazdijų reklama“ (2021 11 16).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Man asmeniškai tas išpurtęs veidelis gana nemalonus...

Žmogus rašantis tiesą daug kam yra nemalonus.

O kuris čia rašantis tiesą?

Ta kuriai nepatinka Mikelionio veidelis tikrai parašė ne tiesą. Jai nepatinka tai, ką rašo Mikelionis, o ne kaip atrodo.