Dėl socialinio būsto – nors vilku stauk

Pasipiktinę Lazdijų rajono gyventojai fiksuoja tokius vaizdus socialiniuose būstuose (M. Gustaičio g. 3, Lazdijai).

Į redakciją kreipėsi Krosnos seniūnijos gyventojas 25-erių Giedrius Jocevičius.
Jaunas vyras guodėsi, kad bando kabintis į gyvenimą, tačiau atsimuša į visišką rajono valdžios abejingumą.
„Iš įkalinimo vietos grįžę asmenys turi teisę prašyti socialinio būsto. Kadangi norėjau stotis ant kojų, pradėti naują gyvenimą, kreipiausi į savivaldybę. Man buvo paaiškinta, kad būstų nėra. Uždariau duris ir grįžau namo“, – sako vyras.
Paaiškėjo, kad savivaldybėje neliko specialisto, kuris rūpinosi socialinių būstų klausimu.
Rajono merė Ausma Miškinienė sako, kad socialinio būsto klausimai rajone „yra visiškame chaose“ ir tai toliau tęstis negali.
Plačiau – V. Danauskienė naujausioje „Lazdijų žvaigždėje“ (2021-11-19).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Socialinių būstų dalintojai turėtų atidžiau pasižiūrėti kam skirti butus, dabar savo tėvų ar senelių turėtus namus apleidžia , ir prašo savivaldybės būsto. Tai nenormalu kaimuose pilna apleistų sodybų , gauna pašalpas todėl socialiniai darbuotojai turi padėti susitvarkyti dokumentus o nereikalauti soc.būsto.

Skiriamas socialinis būstas ne laikinai, o kelioms kartoms jame patogiai gyventi, nemokant nei už renovaciją ,nei kitus mokesčius ,kuriuos moka būtų savininkai .

Hindistan Sağlık Bakanlığı verilerine göre son rakamlarla <br> <br> birlikte ülkedeki toplam enfeksiyon vakası 15 milyon 930 <br> <br> bine yükseldi. Can kayıplar da son 2 bin 104 ölümle beraber toplam <br> <br> 184 bin 657'ye çıktı. Vakalarda bir günlük yükseliş rekoru daha <br> <br> önce ABD'deydi. ABD'de Ocak ayında bir günde <br> <br> 297 bin 430 vaka tespit edilmişti.<br> <br> <br> <br> Look at my webpage: <a href="http://cb1cb2.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=whaootelde.es%2Fcl%2Fzin89ri">indirimli reçeteli ilaçlar</a>

make money blogging from home<br> <br> health blogger affiliate marketing<br> <br> work from home nursing jobs<br> <br> commission-based herbal supplement affiliate programs<br> <br> <br> <br> my webpage; <a href="https://www.icukinsurance.co.uk/forums/users/ilsefajardo2747/">health blog consulting for profit</a>

Socialiniai būstai dalijami į kairę ir dešinę, netvarka. Kodėl vieni dirba ir užsidirba o kiti tik melžia valstybę? Socialiniai darbuotojai geriau dirbtų tai tokių nesąmonių nebūtų. O šitas ponas gal dirbti pradėtų .

Pasižiūri kas dirba socialiniam ir viskas tampa aišku....

Jokių socialinių būstų. Tegul dirba ir užsidirba. Komunizmo rūmą statėme praeitame šimtmetyje. Dabar gi, - iš kalėjimo iš karto į socialinį būstą su didele pašalpa. Kai užsidirbs, - žinos kiek kainuoja.

Žinom kaip jūs skirstot tuos būstus. Viena fifa gyveno savo bute prie viešbučio, bet gavo naujos statybos soc. būstą Gustaičio gt. Tai čia viskas normalu?

Turėtų socialiniai darbuotojai patikrinti kas ir kaip tuose butuose gyvena. O nesėdėri kabinetuose o eiti ir žiūrėti , tada gal tvarka bus.

Manau, kad už būstus yra atsakingas Socialinės paramos ir sveikatos skyrius. Gal jau atėjo eilė keisti šio skyriaus vedėją. Nes merei nėra palankus žmogus. O čia jau yra prie ko prikibti. Merės atleidinėjimai dar nesiliauja. O be to reikia pasistatyti savo žmones, juk artėja rinkimai.....

Pritariu anonimui. Algos tai ne mažos, o dirbti tingi, labiau reikia socialinius darbuotojus kontroliuoti, nes tikrai mažai lankosu šeimose

Pritariu nors tuoj prades lankytis pries rinkimus, gal ir malku kam duos o gal ir vienkartines priklausis. Palaukim rinkimu ar ne mere>

Nu mere tikrai prastai dirba tavo komanda , ypač socialinių paslaugų centras. Gal vadovus laikas pakeist į kompetingesnius?

Tai kad socialinių paslaugų centre jau pakeitė. dabar vadovauja nauja.

Socialinio paslaugų centro direktorė kažkaip labai paslaptingai užėmė šias pareigas

Daugumai komentuojančių pritariu, bet šiuo konkrečiu atveju manau kitaip. Vaikinas būdamas vėjavaikiu prisidirbo visko, bet neseniai teko važiuoti tuo keliu prie kurio dabar jis gyvena ir nustebau. Tokią griuveną trobelę padarė visai padoriai atrodančią bent iš išorės (viduje nebuvau).Tai ne socialinis būstas, bet labai sena trobelė, kurioje vis gyvendavo žmonės, bet nuosavybės dokumentų nesitvarkė. Šitai šeimai reikia padėti, ne tik patarimais kaip tai padaryti, bet ir finansiškai. Kad ir kokia praeitis jo buvo, bet tai darbštus, kabinantis į gyvenimą. Valdininkai, į šį atvejį pažiūrėkite iš žmogiškosios pusės.