R. Vyšniauskas: jei padėtis pablogės, paliksime namus

Kiekvieną vakarą nuo 23 iki 24 valandos einu pasivaikščioti panemune. Antradienio vakarą bevaikščiodamas susitikau pravažiuojančių pasieniečių automobilį. Sustoję pareigūnai man mandagiai paaiškino, kad nuo vidurnakčio šiame pasienyje bus paskelbta nepaprastoji padėtis, bus sustiprintas patruliavimas, įsigalios įvairūs apribojimai. Aš su pasieniečiais tikrai gražiai sugyvenu, nuolat pasišnekame, jie netgi žino, kada einu pasivaikščioti, žino mano pasivaikščiojimo maršrutą. Taigi po to pokalbio supratau, kad padėtis pasienyje rimta.
Jau kitos dienos rytą išvažiuodamas iš sodybos sutikau patruliuojančius pasieniečius bei policininkus, kurie stabdė kiekvieną automobilį. Iš tiesų elgėsi labai mandagiai, patikrino ir praleido. Taigi, nepanikuoju, jie atlieka savo darbą – saugoja sieną.
Kol kas nejaučiu jokio pavojaus, tų emigrantų nebuvau sutikęs, nes gyvenu prie Nemuno, o jie sieną bando kirsti kitoje pusėje, prie Varviškės kaimo, per Juodosios Ančios upę, ir iš ten eiti Kapčiamiesčio link. Aišku, šiek tiek neramu, labai tikiuosi, kad lenkų pasieniečiai atsilaikys, neįleis nė vieno emigranto. Jeigu jie atsilaikys, atsilaikys ir mūsų pasieniečiai. Suprantu, kad pavojaus yra, gyvenu su šeima, mažamečiais vaikais.
Žinote, man gerai patarė žmona, ką daryti, jeigu pradėsime jausti pavojų. Sakė, jeigu vaikščiodamas sutiksi pirmą pabėgėlį kaime, žinok, tai jau negeras ženklas, o jei sutiksi juos šalia savo sodybos arba sodyboje, tuomet reikia kuo greičiau išvažiuoti iš jos. Jeigu padėtis pablogės, mes taip ir darysime, nes negalime rizikuoti savo šeimos ir vaikų saugumu.   

Ričardas Vyšniauskas, architektas, gyvenantis Bugiedos kaime, Lietuvos–Baltarusijos pasienyje (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-11-12)        

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nei matė,nei girdėjo-jau pavojus...Paprasčiausiai noras išreikšti savo rasistinį požiūrį.

Kažkada ir lietuvių 2 mln pabėgo ir dabar emigruoja.Taigi Lietuva neliks tuščia be žmonių.Skystoka architekto mastysena ir perdėtas baimės jausmas

Koncervų samdinukai naudojasi proga sumenkinti architektą. Užjaučia, matai, pabėgėlius. Nes taip partija liepė.

Eik, vaike, eik!

It's going to be finish of mine day, however before ending I am reading this impressive paragraph <br> <br> to improve my know-how.<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my site <a href="http://www.linkrab.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=110345">Medikamente in Spanien ohne Rezept kaufen</a>

Gerai ,kai turi kur išvažiuot ir pralaukt ,neramius laikus. O ka kitiems ,ten gyvenantiems daryt? Kad dar nors tose vietovese ,butu nors elementarus mobilus ryšis. Net pamates ,tuos migrantus ,niekam negali da......siskambint ir pranešt .butu nors minimalus ryšis žmones jaustusi saugesni .darosi negeri dalykai,bet niekam tai nerūpi.

Bailys

O jei sali uzpuls priesas, irgi begs kur saugiau?

non-traditional therapy income ideas<br> <br> Beauty and health blog income-generating strategies virtual event planning <br> <br> jobs from home<br> <br> investing for passive income as a doctor in canada<br> <br> <br> <br> Visit my web blog; <a href="http://dcscience.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=58306">work-from-home physician roles</a>