Po Lazdijų valdininkų langais – protestas prieš galimybių pasą vaikams

Šiandien 11 val. prie Lazdijų rajono savivaldybės pastato buvo numatytas taikus performansas, palaikantis mamas, kurios tuo pat metu žadėjo protestuoti Vilniuje po Vyriausybės langais.
Grojant muzikai, zuikiu persirengusi moteris Nepriklausomybės aikštėje siekė valdininkų ir praeivių dėmesį atkreipti į plakatą: ,,Vaikams reikia šviežio oro, judėjimo, draugų, veiklų, o ne kaukių ir ,,pasų”!
Akcija Vilniuje organizuojama siekiant atkreipti valdžios dėmesį į tai, jog galimybių paso įvedimas vaikams diskriminuotų dalį vaikų bei sukeltų iš to atsirandančių psichologinių problemų ypač jautriai paauglių amžiaus grupei.
„Vaikų galimybių apribojimas, kai vaikai nebegalės lankyti užklasinio ugdymo užsiėmimų, laisvai dalyvauti išvykose, renginiuose, lankytis viešojo maitinimo įstaigose, sukeltų ne tik daug paauglių užimtumo nepatogumų, bet ir suteiktų prielaidas patyčių, mobingo ir kitų diskriminacijos „palydovų“ įsigalėjimui“, – teigia akcijos organizatorės BNS pranešime spaudai.
Vyriausybė galimybių pasą paaugliams ketina įvesti jau kitą savaitę. Protestuojančios mamos ruošiasi basos stovėti prie Vyriausybės, siekdamos atkreipti valdžios dėmesį. Taip pat akcija kviečia neabejingus žmones pirmadienį bet kuriuo metu nuo ryto iki vakaro užsukti  prie Vyriausybės ir palikti prarastos vaikystės simbolį – vaikišką žaisliuką.
Mamos taip pat kreipiasi į šalies Prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamos nelikti abejingam. „Vaikai – mūsų šalies ateitis. Jų supriešinimas negali tapti pandemijos valdymo pasekme. Prašome išgirsti mus, kaip išgirdote kitas mamas, protestuojančias prieš diskriminaciją.“

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Na manau čia kokia "valstietė" blaškosi, nes mačiau Vilniuje Jankauskaitė blaškosi basa po aikštę.

O jeigu dar darbo metu?

o merė neišėjo nusifotografuoti ? nemandagu.

Batukai matyti....

home-based medical coding work for jobless physicians<br> <br> book authorship as a source of income for physicians ways for nurses to make extra money<br> <br> passive income for doctors in the us<br> <br> <br> <br> Here is my blog <a href="https://www.gluetdu.com/home.php?mod=space&uid=190526&do=profile&from=space">making the most of retirement with passive income for doctors</a>

Nežinau, iš kur Lietuvoje tiek mulkių. Ar jie nesimokė mokykloje? Juk žmonija seniai būtų išmirus nuo raupų, maro ir kt. Gaila, kad jų gausu tarp jaunų žmonių, turinčių vaikus.

Man taip pat keista labai. Jauni žmonės, o mąsto kaip nemokyti, nieko nematę tamsuoliai. Netiki medicina, mokslu.

Tikėti reikia Dievu, o ne mokslu. Mokslas savo nuomone kaip kojinės, nuolat keičia...

Birute Birute.. o tu atsakysi už tai, jeigu vakcinuotam vaikui kas nors atsitiks ar kas atsakys? Ar ištirtos šios vakcinos? Ar gali garantuoti jų saugumą? ar pabarabanu svarbu tikiu mokslu, nes visi išsimokslinę tiki.

pabėgo triušis?

manau, kad Zuikis politikuoja

It's remarkable to go to see this web site and reading the views of <br> <br> all colleagues on the topic of this post, while I am also eager of getting experience.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my web page <a href="https://za.amicidellestelle.it/9fbda">Justin</a>

Vaikai covidu perserga labai lengvai, todėl nemanau, kad juos reiktų skiepinti, kol nuo vakcinos sukūrimo praėjo labai nedaug laiko. Suaugę serga su simptomais, nors ir nevisais atvejais, todėl prioritetas turėtų būti skiriamas suaugusiųjų skiepijimui. Tiems, kurie norės atkirsti, kad vaikai platina covidą, tai iškart atsakau, jei platina vaikų tarpe - vaikai lengvai "atserga", o vyresnieji patys turėtų būti sąmoningesni ir pasitūpinti savo imunitetu

Nesu antivaksere tikiu skiepais,bet zmones atsibuskit kokie cia skiepai jeigu per 8 men reikia susileisti 4 dozes...?cia tik bandymai su zmoniu imunitetu.saugokites,plaukit rankas,atstumu laikykites o nelipkit maximoj vieni kitiems ant sprando.

o tai kas tu per asaba ,kad tau jau net 4 dozes reikia suleisti...kiek zinau daugiausia 3,negi pasiutimas koks uzpuole ar labai norejosi 4?

Noriu zuikio paklausti. Ka zuiki darysi, jei kartais ateis tokia viruso atmaina, kuri būtent gali būti pavojinga tokio amžiaus vaikams, o vaikučiai bus neskiepinti?! bėgsi į laukus?

Ne asaba, o zmogus kuris supranta koki bruda kisa valdzia zmonem.o.ketvirta doze jeigu nezinai pasiskaityk vyriausybes puslapi bus skiepijama iki kovo men.

Kad jau ir apie 5 prakalbo vakcinas ir tos bus privalomos soc. darbuotojams, mokytojams, gydytojams

Zuikis - Sonata

O taip, prasideda zuikiu medziokles sezonas sitai gandragalviu zuikei reikia sleptis.

Mano vaikai jau paaugę, bet palaikau mamas ir negali būti jokios prievartos skiepijant vaikus bei vaikų skirstymo

Manau, jei būtų daugiau sąmoningumo, tai būtų mažiau prievartos. Čia mano nuomonė.

Įdomu kodėl šalinami neparankūs komentarai? Bent keli buvo kur paneigia 100 proc. pasiskiepinimą :)