Šlavantų bažnyčios 100-ečio minėjime dėkota parapijos tikintiesiems ir kunigui Tadeus Vallian

Šlavantų bažnyčiai – 100 metų. Išskirtinis bažnyčiai ir krašto tikintiesiems jubiliejus šį sekmadienį buvo iškilmingai paminėtas Šlavantų bažnyčioje vykusių iškilmių metu. Nors dėl koronaviruso pandemijos didelės šventės atsisakyta, tačiau tai nesumažino šios datos svarbos ir reikšmės.
Šv. mišias Šlavantų bažnyčios 100-mečio proga aukojo į Šlavantų parapiją  atvykęs Jo Eminencija Vilkaviškio vyskupijos vyskupas Rimantas Norvila. Iškilmėse taip pat dalyvavo Šlavantų parapijoje dirbantis kunigas Tadeus Vallian, Lazdijų dekanato dekanas kunigas Nerijus Žvirblys, Veisiejų parapijos klebonas Žydrūnas Burnys,   Kučiūnų parapijos klebonas Vytautas Sakavičius, Rudaminos parapijos klebonas Alfredas Nėnius.  
Pasveikinti Šlavantų parapijos tikinčiųjų žymios šiam kraštui sukakties proga atvyko Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė ir rajono savivaldybės tarybos narys Benius Rūtelionis.
„Ne bokštų aukštybe ar dydžiu, ne savo puošnumu ar joje esančiomis sakralinėmis vertybėmis gyva yra bažnyčia, o ją lankančiais žmonėmis, jų tvirtu tikėjimu ir tuo, kad ši šventovė yra jiems reikalinga, tikėjimo tradicijos perduodamos iš kartos į kartą“, – sveikindama kalbėjo Šlavantų parapijos tikinčiuosius ir svečius Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė. Ypač šiltus padėkos žodžius ji skyrė kunigui Tadeus Vallian už tai, kad uoliai darbuodamasis Šlavantų parapijos tikinčiųjų labui, vienija nedidelę parapijos bendruomenę, puoselėja parapijos tradicijas. Įteikdama Lazdijų rajono savivaldybės dovaną, merė A. Miškinienė linkėjo jam sėkmės darbuose, o svarbiausia – tvirtos sveikatos.
Svarbus Šlavantų 100-ečio minėjimo akcentas  tapo Šv. Luko evangelisto skulptūros, jubiliejaus proga pastatytos šventoriuje, šventinimas. Ją pašventino Jo Eminencija Vilkaviškio vyskupijos vyskupas Rimantas Norvila. Skulptūra buvo sukurta šį pavasarį Veisiejuose vykusio skulptorių ir dailininkų plenero „Veisiejų pavasaris“ metu. Jos autorius – žymus skulptorius, tautodailininkas Gintautas Akstinas taip pat dalyvavo iškilmėse Šlavantuose. Skulptūros atsiradimo istoriją susirinkusiesiems pristatė  plenero iniciatorius ir organizatorius Vytautas Žukauskas, padėkojęs ne tik skulptoriui Gintautui Akstinui, bet ir mūsų krašto tautodailininkams kalviams Juozui Varneliui ir Tomui Pacaičiui, kūrusiems šios skulptūros stogelį.
Lazdijų r. sav. inf.

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Renginiai uzdrausti iki lapkricio 30d,o cia stovi visa gauja su mere priesaky. sergamumas kosminis ,o kur kaukes...? Meres darbu nulis tik svenciu lankymas..

nemenkinkit Ausmos, vistiek Margelio neisrinks

Išrinks Margelį, išrinks. Žmonės atsipeikėja, sotūs permainų. Dabartinė moka tik švaistytis nepagrįstais kaltinimais, menkinti, o labiausiai tai girtis ir ,, makaronus" kabinti. Bus naujas šūkis vietoje ,,permainų" : persimainėme, gana, eikime stabiliu gerai pramintu keliu.

Aš irgi už Margelį, ir už Salatką! Stabilumas, išmintis, logiškas mąstymas ir be vaikiškos reklamos.

Ir Staidarų žulikas atvyžlojo mordelės pademonstruot. Tuoj nešdinsitės su visa svita negrįžtamai. Amen.

Į 59 kvadratų vaistinę 2 žmonių neįleidžia,tik po vieną , o čia ....

viena lešką išvertus viena stovi ..... tikrai ne bažnyčios atidarymą važiavo

Kur Danauskienė žiūri, Klėjų tai tąsė nacionaliniu mastu.

Nustokite jus plake viska i viena vieta....ir ne i tema

NEPOTIZMAS DAR DIDESNIS NEI PRIE MARGIO

Tai ar žinai ką tas žodis reiškia?

Tai kas nepasiskiepinę, tai sėdėkit namie toliau. Sėdit ir rašot savo nesąmones, po anonimais pasislėpę, tai eikit vieną kartą į Savivaldybę, pasakykit merei savo nuomonę viešai, ar mokat tik rėkt iš po lapų?

O paskiepinti virusa ir nesioja,vaidina nepalieciamus.

Kad skiepinti serga. Ką čia nusišnekate, kad sedek jeigu nepasiskiepinęs namuose? Žiauru!

Na jau ką ką mano nuomone miškinienė "kalbėt" tai tikrai moka ir "gailestingą" veidelį nutaisyti," moka, bet kas ją perpratę tai tą "aktorystę" supranta. Linkiu ir kitiems tai suprasti, nes ji be reklamos daugiau nieko ir nežino.

Visuma paskiepintu viruso nesiotojai,tik nejaucia,laksto be kaukiu ir platina.

tai taip virusas plinta