V. Danauskienė: „Norėjom kaip geriau, išėjo kaip visada...“

Kai jau „migrantų krizė suvaldyta“, konservatorių valdoma Vidaus reikalų ministerija, atsakinga, beje, ir už regionų politiką, ėmėsi smagesnio darbo – dalinti pinigus. Atsiuntė anądien savivaldybių antikorupcijų komisijoms laiškus su ministrės Agnės Bilotaitės įsakymo projektu, kad pareikštume skubiai savo nuomonę, ką manome apie jų rengiamą apmokėjimo komisijų nariams už darbą jose tvarką.
Blogai manome. Nes iš didelio rašto išeinama iš krašto, o nauja tvarka bus atversta Pandoros skrynia, kuri sukurs daugiau nesusipratimų ir chaoso, nei duos naudos.
Norima už darbą tokiose savivaldybių komisijose mokėti ir ne savivaldybių tarybų nariams, nes dabar apmokama tik jiems.
Gal ir gerai, bet kam išradinėti dviratį? Kam kurti naują tvarką, kuri, bent jau iš projekto matyti, tik sukurs diskriminacinę aplinką tarp pačių komisijos narių, kai vieni gaus daugiau, kiti mažiau, o ir neaišku, ar dėl tų keliolikos ar keliasdešimt eurų per mėnesį kas nors velsis į visokių ataskaitų pildymus ir biurokratizmą.
Kita vertus, nieko neaptarta, kokius santykius toks apmokėjimas sukurtų. Ar jau aš būčiau priskirta valstybės politikui? Tuomet lyg ir privalėčiau laikytis Valstybės tarnybos įstatymo, kas bent jau mano atveju būtų nesuderinama su žurnalistine etika.
Tai gal čia ir yra esmė? Kiek žinau, per visas Lietuvos savivaldybes nė vienoje Antikorupcijos komisijoje žurnalistų nėra. Tai gal būtų gerai, kad ir Danauskienės neliktų.
Vėlgi kuriama situacija, kai, gaudamas algą iš savivaldybės, tu tampi tam tikra prasme nuo jos priklausomas, ir kitas pagalvos, ar čia man tą savivaldybę kritikuoti, ar čia ta komisija išliks prievaizdu vietos valdžios institucijoms.
O ir kaip tokios pajamos būtų apskaitomos – kaip susijusios su darbo santykiais, sukuriančios tau darbo stažą, socialines garantijas?
Ir ar neatsitiks taip, kad koks seniūnaitis deleguotas, jei bedarbis ar mažesnes pajamas gaunantis, spjaus ir nedalyvaus komisijos darbe, nes tie keliolika eurų jam gali tapti akmeniu, kai bus skaičiuojamas nemokamas vaikų maitinimas ugdymo įstaigoje ar šildymo kompensacija?
Žodžiu, norėjo kaip geriau, išėjo kaip visada. Gal jau verčiau jie eitų iš naujo tą migrantų krizę valdyti. Kaip matome iš viešos erdvės, nė velnio ten ji nesuvaldyta...

Vilma Danauskienė, žurnalistė, savivaldybės Antikorupcijos komisijos narė (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-10-08)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kodėl su žurnalisto etika nesuderinama? Tarsi ta etika jums Danauskiene yra suvokiama....

Geras po straipsniu pasirašymas...cituoju: Vilma Danauskienė - žurnalistė, savivaldybės Antikorupcijos komisijos narė , (Lazdijų žvaigždė)...ir tikrai geras žmogus, telaimina ją Dievas!

O aš manau, kad žurnalistė ir antikorupcijos komisijos narė yra nesuderinama. Čia mano nuomonė.

Tikrai taip

Toj pačioj valty sėdzi.

Kas gali paneigti, kad ši asaba yra pati galimai svarstytina .

Buvo geras jai vienas meras, paskui kitas paskui dar kitos, o kas sekantis jai geras bus nežinau. Ot ir korupcijos komisijos narė nugi.

Tikrai svarstytina, praeities šleifas tęsiasi ir žmonės nėra kvaili, ji nėra pasaulio bamba, kad galėtų vertinti kitus, ji tik siekia prieigos prie lovio kaip ir visi

Žurnalistas negali būti jokios komisijos ar kitos struktūros narė. Taigi, arba žurnalistė, arba komisijos narė. Tik niekaip neįsivaizduoju, kas ją galėjo kviesti į tą komisiją, juk ji pati...

Teki Alivira Animal Health firmasına ait Kalite Kontrol Analisti iş ilanını hemen inceleyin ve başvurun!<br> <br> <br> <br> Here is my web page: <a href="http://bentyl4pro.top/m7g4qr">How do you take clomiphene</a>

Diabetes medication delivery to my home Affordable diabetes medication<br> <br> Cheap diabetes meds online like I'm talking dirt cheap. Hook me up!<br> <br> Affordable diabetes medication with home delivery<br> <br> <br> <br> My web blog :: but I don't want to pay a fortune or jump through any hoops - http://humancare.allhow.com/bbs/board.php?bo_table=inquiry&wr_id=2037