Lazdijų sėkmės prieskoniai Rusnėje: slaptieji žuvienės ingredientai, E. Jurkevičiaus duona, šmaikštūs Janės ir Pranės liežuviai

Žuvienės virimo čempionate Rusnėje lazdijiečius lydėjo malonios emocijos.

Lazdijų komandos, kurios šiemet dalyvavo tryliktajame tarptautiniame žuvienės virimo čempionate Rusnėje, dar gyvena įspūdingais prisiminimais. Nors jau beveik mėnuo praėjo, kai ten katilus maišė gausus būrys virėjų iš Latvijos Estijos, Ukrainos, Vokietijos, Lietuvos. 
Lazdijų kraštui šis čempionatas jau nebe pirmi metai iš eilės neša pirmąsias vietas, prizus ir šlovę. O šiemet Lazdijai čempionato atidarymo metu pačių renginio organizatorių oficialiai buvo pagarsinti ir pavadinti Žuvienės virimo čempionato ambasadoriais. 
Tik per feisbuką nuo Rusnės mus pasiekė renginio aidai. Kadangi yra kuo pasidžiaugti ir ką prisiminti, „Lazdijų žvaigždė“ pakalbino jo dalyvius – „Dzūkų jūros piratų“ komandos narius bei Gegutės kaimo bendruomenės moteris. Abi komandos parsivežė garbingus apdovanojimus. „Dzūkų jūros piratų“  išvirta sriuba buvo įvertinta trečiąja vieta, Gegutės kaimo bendruomenės – pirmąja.  

Plačiau - naujausioje ,,Lazdijų žvaigždėje" (2021-10-01)

L. Marcelio nuotr.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Poniute, paskaityk dzuku ziniose,,padeka,, skirta tau,gal tada suprasi kur tau reikejo dalyvauti, bet ka gi dar jaunyste ir nesuprasi.

Poniutė tai vadovavo žuvienės virimo cechui, bet kur buvo Valdas-Petras, Ilona, Saulius , kad nesudalyvavo tradiciniuose Ligonių sveikatos atlaiduose ir paminklų pastatymo iškilmėse.

Poniute, paskaityk dzuku ziniose,,padeka,, skirta tau,gal tada suprasi kur tau reikejo dalyvauti, bet ka gi dar jaunyste ir nesuprasi.

Jums seniams tik paminklai ir kryžiai liko garbint. Gyvenimas vietoj nestovi. Praeitis yra praeitis, reikia žiūrėt į priekį o neverkšlent. Merė labai teisingai pasielgė. Reikia daugiau bendraut su gyvais, o ne garbavot kiekvieno kaimo kryžius.

beniuko vėl nepakvietė, vél verks per spaudą. Nei kryžiuos nei žuvienės pasrėbt.

kokio cia berniuko? beniuko?

pusę metų visus juodinusiem ponuliam nedera spręst kur turi dalyvaut merė ji pati tai spredžia.

Tai benius nedalyvavo vėl??? ir vėl kaltins visus.

Beniaus nėra bet ir Klėjaus nematyt.

wau,ir didzioji margio padlyza

Šitaip kyla rajone sergamumas covidu o renginiai vyksta, gal laikas juos nutraukt. Sveikata svarbiau už viską

Renginys po renginio. Kai tokia situacija, gal reikia mažinti sisibūrimus. Senjorus būriais prie staliukų sodinti ir t. t. Sergamumas rajone didelis. Bet labiau rūpi fotosejos nesibaigiančios su perdėtai laimingu veidu.

Mažiau čia lokite amžini dejuotojai. Jau bloga nuo jūsų .

Labai greitai galima atsidurti ligoninėje ir padejuoti ,kai truks deguonies kraujyje...

Va po tokių susibūrimų ir teks rajono senjorus greitajai medicinos pagalbai su visom kovido komplikacijom vežti į ligoninę,įtariu,kad didžioji dauguma jų net nepasiskiepiję.O motyvas būna toks ,kad mes niekur neinam...

Neikit ko einat

Lazdijų rajonas yra juodojoje zonoje pagal sergamumą Covid 19. Tai gal jau baikime tuos susibūrimus vos ne kasdien miesto aikštėje. Suprantama, kad artėja rinkimai ir reikia pasirodyti, kokie jūs visi ten oranžiniame pastate geri gyventojams ir gražūs sau, bet saugokite ne tik savo, bet ir kitų sveikatą. Patikėkite, nieko nėra svarbiau už sveikatą, ypač šiuo sunkiu laikotarpiu.

Svrbiausia, kad ponia graži

Tikrai mere graži gera ir protinga

Eik tolyn su jos groziu ir ,,protingumu,, .

Nu kad gera tai pastebėjau, bet nevisiems. Nieko per rinkimus pažiūrėsim kam gera buvo ir ar jie už ją balsuos.

Mere graži šiuolaikiška jaunatviška. Dziaukites kad tokia mere turite iš vis.