K. Sukackas: neprisišaukia pagalbos – aikštė purve. Siūlau ekskursiją

Atlaisvinus karantiną pasipylė renginių gausa mūsų rajone, didžioji dalis politikų, taip pat ir rajono vadovų, tiesiog pradėjo rungtyniauti, kur ir kada pasirodyti, pasidaryti kuo įsimintinesnę nuotrauką bei kiek įmanoma plačiau išplatinti ją. Nesunku suprasti – artėja rinkimai.
Tačiau apmaudu, kad pamirštama, dėl ko rajono žmonės rinko valdžią, pamirštama apie tarnystę jiems, visų pirma sprendžiant jų problemas, ginant viešą interesą.
Prieš keletą dienų, jau beveik praradę viltį, vėl kreipėsi Lazdijų miesto Kauno ir Vytauto gatvių gyventojai. Nuo praeitų metų gruodžio vyksta trijų daugiabučių namų aikštelės, esančios netoli bažnyčios, Vytauto ir Kauno gatvių sankirtoje, įrengimo darbai. Iškasta sankasa skęsta balose ir purve, nėra galimybės nei įvažiuoti, nei įeiti į namų laiptines, vaizdas darko miesto įvaizdį. Esant vietiniam butų šildymui, žmonės negali parsivežti kuro atsargų, pasiruošti jų artėjančiam šildymo sezonui. Apie kitus nepatogumus neverta net ir kalbėti. Pyksta ne tik gyventojai, bet ir rangovai dėl projektinių sprendinių neatitikimo, keitimo, negalėjimo tęsti tolimesnių statybos darbų.
Galime kaltinti pandemiją, pabėgėlius, konservatorių valdžią, tačiau tai eiliniai ūkiniai rajono darbai, kurie turi būti sprendžiami be pasiteisinimo ir atidėliojimo, esant bet kokiai situacijai. Tarybos nariai priėmė sprendimą įrengti aikštelę, administracija privalo laiku ir tinkamai vykdyti priimtus sprendimus.  
Siūlau rajono savivaldybės tarybos nariams bei rajono vadovams nusifotografuoti prie šios įrenginėjamos aikštelės balų bei purvo ir atsakyti į klausimą gyventojams, kada pagaliau jie galės normaliai vaikščioti kieme, įvažiuoti į jį. Taip pat siūlau organizuoti ekskursiją po mūsų rajono labiausiai užleistas vietas, nusifotografuoti ir ateityje kartu su gyventojais džiaugtis pasiektais rezultatais.

Kęstas Sukackas

 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Pasidomėk Kestai kur ir kaip leidžiami projektų Pinigai?

Kestai pasidomėk socialinių pašalpų skyrimo, žmones gyvena ir dirba užsienyje o pašalpas ir maisto produktus gauna Lazdijų rajone. Nejaugi socialinės darbuotojos kažko bijo ar specialiai dalija neatsakingai nes artėja merų rinkimai.tai mūsų rajono pinigai gal galėtų ir ponas klėjus pasižiūrėt kas vyksta, ar jam nesvarbu?

Žvejo batai tiks tikrai. Svarbu, kad vyksta pokyčiai.

Gal galėtumėte padaryti ekskursiją ir parodyti klėjuko atliktus gerus darbus?

Anonimas, pirma išmok rašyti be klaidų, antra A. Klėjus jau seniai ne valdžioje, trečia darbus įvertins rinkėjai, o ne anonimai. Turbūt vis dar lauki tų žadėtų pokyčių, bet kažin ar sulauksi šioje kadencijoje. Aktyvūs pokyčiai yra daromi keičiant žmones įvairiose pareigybėse.

Tik klėjukas ir nieko daugiau. :D Aš ir esu rinkėjas, norėčiau ekskursijos jo gerų darbų, nors tu ką.

O aš komentatoriui siūlau ekskursiją nugi į vonią!

niekas tavo siūlymo neprašo.

Žinai kas rašo. Norėjote PERMAINŲ, užlipote ant šūdo. Likai be darbo ir rajonas murkdosi purve. Kalti ne tik ,,valstiečiai" bet ir konservatoriai. Lazdijų ,,permainų koalicija" baigia sužlugdyti rajoną.