B. Rūtelionis: LVŽS frakciją Seime suskaldė autokratinis valdymas

Labai gaila, bet Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija Seime skilo. Iš jos pasitraukė, mano nuomone, geriausi nariai, tokie kaip Saulius Skvernelis, Tomas Tomilinas, Linas Kukuraitis, Rima Baškienė, taip pat ir mūsų apygardoje išrinktas Zenonas Streikus. Iš viso iš frakcijos išėjo 10 jos narių, taip žymiai susilpnindami opozicijoje esančią „valstiečių“ frakciją ir jos įtaką Seimo darbui.
Jau seniai sakiau, kad autokratinis mūsų partijos vado Ramūno Karbauskio valdymas prie gero neprives. Ne kartą jam apie tai esu sakęs, dar kartą pakartojau, kai šią savaitę kalbėjomės telefonu. Gaila, kad žmogus nemoka klausytis ir girdėti kitų patirties ir platesnio matymo turinčių žmonių nuomonės.
Į partiją, kai ji ant bangos buvo prieš praėjusius Seimo rinkimus, atėjo daug naujų žmonių iš Vilniaus, Kauno. Ne visi jie „valstiečiais“ tapo gražių idėjų vedami – ėjo siekdami valdžios, postų, įtakos, naudos. Jie užgožė Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje jau seniai dirbančių narių balsą, partijos pirmininką Ramūną Karbauskį nuolat gyrė, kalbėjo, koks jis šaunus ir neklystantis. Ir jam nuo tų pagyrų apsvaigo galva. Visus, kurie šios partijos gretose atsirasdavo ir pasirodydavo stipresni, išmintingesni, turintys autoritetą, jis pasistengdavo iš savo kelio pašalinti. Virginijų Sinkevičių „delegavo“ į Europos Komisiją, o kai Tomas Tomilinas viešai pareiškė, kad suvažiavime kels savo kandidatūrą į LVŽS pirmininkus, jį iš partijos pašalino.
Galiu pasakyti atvirai – vien dėl to, kad šiai partijai vadovauja Ramūnas Karbauskis, krenta jos autoritetas žmonių akyse, joje nenori būti nei senieji nariai, nei ateiti nauji. Jei Ramūnui taip labai rūpėtų partijos likimas, tai jis, girdėdamas tokias nuomones, užleistų vietą kitam. Tačiau, kol pozicijų nenori užleisti ir toną partijai duoda tokie žmonės kaip Ramūnas Karbauskis ir Agnė Širinskienė, iš jos nieko gero nebus – ji neturės nei reitingų, nei galimybės kada nors laimėti Seimo rinkimus...
Suprantama, kad po LVŽS frakcijos Seime skilimo skils ir partija. Kur pasuks Lazdijų skyrius, su kuo? Į šį klausimą šiandien dar sunku atsakyti. Labai noriu, kad visi drauge pasirinktume vieną kryptį, kad neišsibarstytume po kitas partijas, o liktume vieninga jėga rajone.

Benius Rūtelionis, LVŽS Lazdijų skyriaus pirmininkas, Seimo nario Zenono Streikaus patarėjas

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Manau, kaip ir Lazdijų savivaldybės tarybą suskaldė ta pati priežastis.

Rajone koaliciją suskaldė irgi autokratija

Žiūriu ir nematau to telkimosi, vienijimosi, suskaldė koaliciją, dabar patys skaldosi.

O ką darai pats su Malvina? Juk susėdote abu ir dar pora vedėjų pasikvietėte, kurie kepurę "apsuko". Viena, kad pensiją ant nosies, reikėjo prisilaižyti, o kitas, kad niekur netiko anksčiau. Nežiūrėjote ar darbuotojai su patirtimi, ar kompetetingi, ar išmanantys savo darbą, keršto ir pykčio vedini "nukirtote" galvas ir toliau vaidindami protingus atsidusote. Ech, ir ne gėda? O dabar pats beniuli, susiriejai su malvina, kad neklauso tavęs? Abu jus, kaip toje dainoje, į "kaliošų fabriką". Ką rajonui gero padarėt abu? Prisidarbinote vištų pulką. Koks pats tokias ir giminės susidarbinai. 10 metų neužteks , kad pašalintų jūsų piktų, garbėtroškų ir melagių, rajonui padarytus nuostolius. Kur tu su malvina beitumėte, į kokią partiją bebėgtumėte vistiek nuo savęs nepabėgsit. Tik ar ne Karbauskio partija pastūmė abiems lovy prie kurio šiandien esate?

Tai viena beniuliui straipsnius rašo, o kitas gerai malvinos rankinuką nešioja. Čia apie tuos?!

LT "valstiečius" suskaldė tokie savanaudžiai, gobšuoliai "beniuliai"-paršuliai. Kol Karbauskis be paliovos rėmė dovanomis, padėkomis, žinomumu ir viskuo tol buvo getai, bet Lazdijų " usnis" pagaliau suvešėjo ir jam pradėjo reikėt daugiau laisvos žemės. Ir tam "noriu dar daugiau", jau galo nėra. Tu pardavei viską sumautas parše ir drožk apsikabinęs gėjus, skvernus, pliušinius streikius ir kitus rajono parceliuotojus. Žinok, nepamiršom dar kas Dumblyje pasienio rinktinę panaikino ir tie pareigūnai nepamiršo. Artėja tavo klastos ir manipuliacijų pabaiga.

Nebuvo niekada Benius renkamas nei pagal Karbauskį, nei pagal dar kažką, o buvo renkamas, kad neskirstė žmonių, savas ar svetimas, prašo kažkokios pagalbos- padeda. Taigi nemanau, kad jam kažkas keičiasi.

Teisybę parašei. Dar tokių klounų kaip ši rajono valdžia Lazdijuose nebuvo. Tu, beniuli, net straipsnio parašyti nesugebi pats. Gerai , kad turi rašytoją savibledoj sėdinčią kurią jonelis priėmė nes nelaikė liežuvio už dantų. Kai priėmė tai nutilo. Malvinai rankinuką panešti ir balalaiką rankose laikyti bei giedoti sugeba didysis, trečią kartą į valdžios kėdę atsisėdęs valdelis- muzikantas. Na dar švietimo sistemą rajone taip "tobulai" tvarko toks medinukas paklusniai tipenantis malvinai iš paskos. Nei iškalbos, nei protingų sprendimų, nei strategijos. Tai ar ne baisu žiūrint darosi kai žinai jų darbo rezultatus ir gebėjimus.

Beniau tu būsimas rajono meras, mes už tave balsuosim.

Manau kad neįmanoma

ech Beniau, Beniau, atsivedei ne tik ant savo galvos bet ir ant viso rajono žmonių, dabar pats nežinai ką daryt

Morda vidna

Žinojo ką atsivedė. Visi žinojo. Vilnius džiaugėsi atsikratęs tokios personos.

Kažkodėl, Lazdijų valstiečiui labai jau patinka Streikaus poelgis išduoti bendražygius ir, kur bebūtų, nekeisti vieno patarėjo.

Tai, kad Rūtelionis pats nežino ko nori. Tai prie Apanavičiaus, tai prie Margelio, tai prie konservatorių, tai vėl prie Margelio. Ir visi pasidaro paskui blogi, o pats "auksinis". O jeigu dar prabiltų senieji valstiečiai, nors kai kurių jau nėra... Nepatikėtų jau Beniaus ašarom!

Komentuoti konservatoriams yra lengviausia bet negi jie pamiršo kad juos pačius išdavė Vaida, spjovė ir išėjo.

Manau, kad dar ne vieniem ji spjaus.

Gali nesispjaudyti nes tuoj rinkimai o po jų manau daugelis prisiplakėlių spjaudys į ją pačią, prisiminkim kaip Margeliui buvo.

Beniau, kur tu dingai su Streikum, kad nematyti rudenėlio šventės nuotraukose?????!!!!!! Gėda gal nosis jau iškišti????!!!!

Benius protingas. Nelaksto po šventes kaip taip korona siaucia

Nu man foto tai gaidiška. Panašus į gaidį.

Lazdijų rajonui reikia naujo mero ir naujo švietimo vedėjo.Gal geriau meras būtų Margelis o švietimo vedėjas Artūras Čiurlionis.

Meras turi būti Benius o švietimo vadovas Čiurlionis , kultūros vadovo irgi reikia naujo, bibliotekai vadovauti taip pat turėtų naujas žmogus.

Iš mūsų rajono darbuotojų švietimo vedėju tinka tik Artūras Čiurlionis nes dabartinis vedėjas akivaizdžiai netinka.

Dabartinis svietimo vedejas tai kaip ta, ant gumeliu tampoma lele. Senu laiku biurokratinio aparato veikejas. Jokio judesio. Snaudzia kabinete ir vykdo malvinos nurodymus. Jis net nesiorientuoja svietimo istaigose kai kuriu dirbanciu darbuotoju darbineje veikloje. Tuscia vieta. Gauna atlyginima veltui. Todel Margelis jo ir neskyre vedeju. O malvinai tiko.

Gal iš Amerikės rašinėji ir nžn. , kad beniulis dabar vadovauja rajonui, tiksliau "privadovavo". Kažkas dar turės tai išsrėbt.

Rūtelioni, ko bėga žmonės iš savivaldybės? kokia priežastis? a?

Ne, beniulis brigadininkas palazdijų. Beniulis gėda.

jau geriasnio cikrai nerasi kap Ciurlionis....sedejo su liberalais,alia visku is ju isnesdavo margeliui,suktas kap velnias

Gal ir suktas,bet švietimo vadovu labai tinkamas Čiurlionis.Mockevičius tegul eina į Jūratės Jasiulevičienės vietą nes ši mimoza žodžio nesurezga,neiškalbi ir inspektore dirbti netinkama.

Tikrai, mokyklas uždarė, o kam reikalinga tiek tų specialisčių švietime? Reikia kažką keisti, nes jų pasenę darbo metodai, iš kabinetų neišlenda, kada jos buvo mokyklose. Reikalingą informaciją surenka telefonu ir toliau vaidina kad dirba.

Jei nebūtų tinkamesniu butu pats tinkamiausias civilinis. Jasiuleviciene labai puiki specialiste

Ten svietimo skyriuje visos mimozos pagal daliu. Ko paklausi to negausi. Pamykia arba zodelis " nezinau". Mokytoju padejejoms tik tokios svietimietes. Ir tai dar mokytojos turetu vargo kol islankstytu.

Tiesa. Palaikau šią Jūsų mintį. Nes dabartinis švietimietis tai tik nuo vieno stalo kampo i kitą papkutes stumdo.

Tik už Benių. Mere Ausma netinka pasipūtus, nesiskaito su žmonėm, jai dar per anksti.