Vyčio Pauliukonio ir Audronio Gulbino kolekcijoje – penktoji Prezidento taurė

Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė su SGC 4 įskaitos ir absoliučiais ralio „Aplink Lietuvą“ nugalėtojais V. Pauliukoniu ir A. Gulbinu.

Sekmadienį sostinės S. Daukanto aikštėje finišavo tradicinis ralis „Aplink Lietuvą 2021“, kurio dalyviai varžėsi dėl garbingiausio trofėjaus kiekvieno sportininko kolekcijoje – Prezidento taurės.
Ralio nugalėtojų pakyla
Po dvejų metų pertraukos pereinamąja šįmet tapusią Prezidento taurę iškovojo V. Pauliukonis su A. Gulbinu, vairavę ne vieną pergalę jiems padėjusią laimėti „Subaru Impreza STI“.
Tai penktoji Prezidento taurė šių „Eglaidijos“ sportininkų kolekcijoje.
„Sveikinu visus, neabejingus šiai sporto šakai, ir ypač lenktynių organizatorius, kartu su šiuo raliu mininčius tris svarbius jubiliejus, - įteikdamas svarbiausiąjį apdovanojimą kalbėjo Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. – Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad Prezidentūra yra jau 90 metų gyvuojančio renginio, kurį kažkas labai taikliai pavadino mažuoju Dakaru, pagrindinė globėja“.
Prezidento taurės laimėtojai Darių ir Beną Venckus, vairavusius „Renault Clio“, pranoko 1 min. 14,7 sek. persvara.
„Iškritus pagrindiniam konkurentui daugelis sakė, jog vargo neturėsime, - po finišo ralio spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė A. Gulbinas. – Tačiau taip nenutiko, visą kelią mums ant kulnų mynė itin patobulėję ir pagreitėję Venckai, o ir kitus  varžovus teko gerbti. Ką reiškia kiek daugiau nei minutės mūsų persvara per tris lenktynių dienas? Būtent ji įtikinamiausiai byloja apie nuolatinę įtampą kiekvienoje rungtyje “.
Antrosios vietos laimėtojus D. ir B. Venckus pasveikino ir Krašto apsaugos ministro taurę įteikė viceministras Vilius Semeška.  
Trečiąją absoliučios įskaitos vietą iškovojo Tomas Kažemėkaitis su Sauliumi Šuopiu, vairavę BMW 325 ir džiaugęsi Švietimo, mokslo ir sporto ministrės taure, kurią jiems įteikė  viceministras Linas Obcarskas. Tretieji prizininkai nugalėtojams pralaimėjo 4 min. 3,8 sek.
„Nėra žmonių su negalia. Yra tik daugiau ar kiek mažiau galinčių“, - sveikindama žmonių su negalia įskaitos laimėtojus, šeimyninį Rolando ir Ramintos Šukių ekipažą, kurie vairavo BMW 318, kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, įteikusi jiems savo taurę.
Geriausią suminį rezultatą net trijose įskaitose su VAZ 2105 pasiekusį Šarūno Gliko ir Tado Bakio ekipažą pasveikino ir savo taurę įteikė Susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Taurių lietus   
Šiame ralyje startavo 55 ekipažai. Finišavo 39, tačiau, regis, nė vienas S. Daukanto aikštės nepaliko be apdovanojimų.
Tradiciškai pagerbtas jauniausias ralio dalyvis, drauge su tėčiu lenktyniavęs 16-metis Erikas Valkeris, kuriam apdovanojimą įteikė LAK garbės prezidentas, tituluočiausias šalies automobilių sportininkas Stasys Brundza, itin daug prisidėjęs prie ralių „Aplink Lietuvą“ atgaivinimo 1996 metais.
Daug aplodismentų susilaukė Joniškio krašto ūkininkas ir Žagarės ralio trasos šeimininkas Daivanas Pranciulis, parengęs lenktynėms trasą, o sekmadienį apdovanojęs greičiausią Žagarėje Š. Gliko ir T. Bakio ekipažą.
Šiemet ralis „Aplink Lietuvą“ rado kelią ir į Šilalę. Žinoma, ne be rajono savivaldybės mero Algirdo Meiženio, įteikusio greičiausio ten Lino ir Daliaus Petrauskų ekipažui, savo taurę.
Ralis debiutavo ir Šiaulių darbo rinkos mokymo centre, kurio trasoje geriausią rezultatą pasiekė renginio veteranai Rimgaudas Statnickas su Rimantu Pukėnu, vairavę VAZ 21011, ir kuriuos apdovanojo centro direktorė Jolita Vengrė.
Taurę įsteigė ir ralio rėmėjai – „Eko 2 šiluma“, o bendrovės įkūrėjas ir vadovas Rolandas Grikštas ją įteikė absoliutiems ralio nugalėtojams V.Pauliukoniui ir A.Gulbinui.        
Kelią į finišą rado visi moterų ekipažai
Stebėtina, tačiau sunkų 1180 km trijų dienų maratoną įveikė visi startavę moterų ekipažai, o pirmąja vieta džiaugėsi „Renault clio Sport“ vairavę Rita Sabaitė su Jurgita Raulušaitiene.
Moterų įskaitos nugalėtojos galėjo džiaugtis užimta irgi neprasta dvyliktąja bendrosios įskaitos pozicija.
Nugalėtojos tik 7,3 sek. pranoko antrosios vietos laimėtojas Augustę Rupšytę su Rūta Saladžiene (VW Golf) ir 2 min. 30,8 sek. – trečiąsias prizininkes Agnę Mažeikienę ir Vaidą Mažeikaitę, vairavusias „Honda CRX“.
Dailiosios lyties atstoves apdovanojo Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.
Kova verta milijono
Nugalėtojai neteisiami, tačiau gražiausia kova, specialistų nuomone atkakliausia raliuose „Aplink Lietuvą“ per paskutiniuosius penketą metų, virė pirmąją dieną, penktadienį, iki pat Smalininkų, į kurį lenktynininkai užsuko prieš dienos finišą Tauragėje.
Tačiau lyderių kauniečių Ramūno Čapkausko ir Žilvino Juršio duetas jį pasiekė ne savo ratais. Žiūrovų apmaudui verta milijono kova baigėsi sugedus jų „Mitsubishi Evo Lancer IX“.
O iki tol virė tokios batalijos, kurių ne visada padovanoja ir automobilių ralio čempionatas.
Ralio „Aplink Lietuvą“ greičio ruožai ir specialiosios rungtys išsimėčiusios po visą šalį, tad suspėti į jas visas tiesiog neįmanoma. Tačiau užtenka įdėmiau pažvelgti į varžybų  protokolus, ir didžiulė intriga kovoje dėl sekundžių, o neretai ir dėl jų dalių – kaip ant delno.
Pirmąją greičio rungtį pripažinti favoritai R. Čapkauskas su Ž. Juršiu laimėjo vos 2,1 sek. persvara, pranokę Gintarą Šalkauską su Aurimu Eidžiūnu (BMW 330) ir 2,5 sek. – Kauno autoklubo sportininkus Arnoldą Pukį su Viktoru Čisasovu (BMW 330).
Greitojo slalomo varžybas Kauno S. Dariaus ir S. Girėno g. jau laimi „susišildę padangas“
V.Pauliukonis su A.Gulbinu, tačiau tik mikroskopine 0,8 sek. persvara prieš pirmosios rungties laimėtojus.
Aleksote vėl laimi V. Pauliukonis, o R. Čapkausko ekipažas šokiruoja gerbėjus, iš teisėjų gavęs protokolą, kuriame fiksuojamas rungties neįvykdymas ir tik ...35-oji pozicija.
Tačiau Kačerginėje sau įprastoje žvyro trasoje R. Čapkauskas vėl kaip žuvis vandenyje ir gerbėjus stebina ilgiausiais šuoliais ore net tose vietose, kuriose, regis, tramplinų nėra.
Tačiau jo persvara prieš Šakių ASK sportininkus Š.Gliką ir T.Bakį (VAZ 2105)– ne metrinė, o vos 4,3 sek.
Kėdainiuose vėl triumfuoja V. Pauliukonis, 9,5 sek. pranokdamas Varėnos autosporto klubo lenktynininkus Darių Sukacką su Luku Karlonu (BMW 316) ir net 11,1 sek. – R. Čapkauską.
Kaišiadoryse Ramūnas atsirevanšuoja Vyčiui, tačiau tik 2,4 sek. persvara.
Jei Alytuje A. Pukio pergalės 5,3 sek. persvara prieš V. Pauliukonį nepavadinsi sensacija, tai  R. Čapkausko antrąjį „trasos nevykdymą“ – tikrai.
Druskininkuose A. Pukys vėl diktuoja madas, o R. Čapkauskas jam pralaimi vos 0,4 sek. Antrąją rungtį kurorte laimi jau V. Gulbinas, 3,5 sek. lenkdamas būsimus Visagino mero Erlando Galaguz taurės laimėtojus Kęstutį Taškūną su Andrejumi Savčenko (VW Golf).
R. Čapkauskas nuo rungties laimėtojo atsilieka 11, 4 sek. ir priverstas tenkintis tik 17 vieta. Pakvimpa sensacija?
Ko gero dar ne, nes Veisiejuose vėl pirmas Ramūnas, o Vytis – ketvirtas. Marijampolės kroso trasoje R. Čapkauskas prieš D. ir B. Venckus laimi net 29,1 sek. persvara, o prieš V. Pauliukonį dar didesne – 31,7 sek.
Tačiau čia nušvitusi saulė Ramūnui su Žilvinu nusileidžia dar nesulaukusi vakaro laidos, nes Smalininkuose šis ekipažas dėl sugedusio jų „Mitsubishi Evo Lancer IX“ nebestartuoja.
Tad po pirmosios dienos V. Pauliukonis su A. Gulbinu tampa vienvaldžiais lyderiais, įgydami 17,1 sek. persvarą prieš D. ir B. Venckus ir 39,6 sek., - prieš A. Pukį su V. Čisasovu.
Antrosios dienos rytas prasidėjo Šilalėje debiutavusio ralio „Aplink Lietuvą“ lenktynėmis Balsių aerodrome. Po įkvepiančios rajono savivaldybės mero A. Meiženio kalbos ir sveikinimų sportininkai kibo į kovas, kuriose lyderiai stengėsi laikyti vadžias savo
rankose, nors jie dominavo ne visur.
Puikias varžybas Žagarėje laimi Venckai, pranokę V. Pauliukonį ir D. Sukacką su L. Karlonu.
Užtat Kupiškyje atsirevanšuoja lyderiai, o trečiąją vietą užėmė Šakių ASK atstovai T. Kažemėkaitis su S. Šuopiu.
Padaryti šventę miestui ir jo svečiams pasistengė rokiškiečiai, gausiai susirinkę į Respublikos gatvėje surengtas greitojo slalomo ir šonaslydžio varžybas, kurių vaizdo įrašą vos pasibaigus lenktynėms įkėlė į youtube kanalą.
Rokiškyje madas gal kiek nelauktai su „Audi s3“ diktavo Emilis Bakanauskas su Edgaru Plačeniu, pranokę Andrių Sinkevičių su Pauliumi Skarbaliumi ir V. Pauliukonio ekipažą.
Maža sensacija galima laikyti antrosios dienos paskutiniojo etapo ralio lenktynes Ignalinoje, kurias laimėjo Venckai, aplenkę Pakruojo ASK atstovus Milvydą ir Kęstutį Malinauskus su „Subary Legacy“ bei T. Kažemėkaitį su S. Šuopiu, o lyderiai prieš nakvynę Ignalinoje tenkinosi tik 8-ąja vieta.
„Saugojom automobilį“, - priežastį nurodė A. Gulbinas.
Po dviejų dienų lyderiai jau buvo įgiję 1 min. 12,8 sek. persvarą prieš D. ir B. Venckus, o net 4 min. 2,9 sek. – prieš T. Kažemėkaitį su S. Šuopiu.
Trečiąją, paskutinę ralio dieną lyderiai vėjais nepaleido nelengvai iškovotų pozicijų, atvedusių juos prie nugalėtojų pakylos.  
Ralį rengiančio Lietuvos automobilių klubo prezidentas Rolandas Dovidaitis padėkojo visiems, padėjusiems surengti jubiliejinį ralį ir išreiškė viltį S. Daukanto aikštėje susitikti ir kitais metais.  

Ralio „Aplink Lietuvą 2021“ spaudos centras – Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus“

Algimanto BRAZAIČIO nuotr.

 

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ar Lazdijams šiuo metu ralis labiausiai rupimas???

It's difficult to find experienced people about this subject, but you sound like you <br> <br> know what you're talking about! Thanks<br> <br> Testbericht katzenfutter <a href="http://www.lefeverbasteyns.be/index.php?title=Note_Id68_%C3%BCber_Katzenstreu_Test_Vergleich_Im_September_2020_%E1%90%85_T%C3%9CV-zertifiziert">site</a> staubsauger test tierhaare

bookmɑrкed!!, I love yօur web sіte!<br> <br> <br> <br> Cheϲk oᥙtt my homeρage; <a href="http://Forensisgroup.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.8n8N.co.jp%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%26uid%3D1616084%26do%3Dprofile">http://forensisgroup.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=Www.8n8n.co.Jp%2fhome.php%3fmod%3dspace%26uid%3d1616084%26do%3dprofile</a>

I'm truly enjoying the design and layout off your <br> <br> site. It's a very easy on the eyes whicch makes it much more <br> <br> enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out <br> <br> a developer to create your theme? Outstanding work!<br> <br> Test katzenkratzbaum website - http://wikiwiki.empires.adventuring.click/wikiwiki/index.php?title=Record_Id12_%C3%BCber_Tierhaar_Staubsauger_Im_%C3%9Cberblick_-_Empfehlungen_Tipps <br> <br> fütterung katzen

Pamačius merės atvaizdą iš kart nedarbas mažėja, visi gyvena geriau.

Hеy! Someone іn my Myspace grojp sharеd this websіte with uѕ so I came to look it over.<br> <br> I'm definitely loving the information. I'm bookmarkіng and will be tweeting this to my follоwers!<br> <br> Fantastic bⅼog and brilⅼiant design аnd style.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my webpage ... <a href="http://Www.Gracegalleries.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=Www47.Tok2.com%2Fhome%2Fmaruzen%2Fcgi-bin%2Faska%2Faska.cgi%2Fhome%2Fmaruzen%2Fcgi-bin%2Faska%2Faska.cgi">買い物代行 個人</a>

I'll right away grab your rss as I can't ffind your email <br> <br> subscription link or e-newsletter service.<br> <br> Do yoou have any? Kindly allow mme know so that I could subscribe.<br> <br> Thanks.<br> <br> Beste katzenbürste langhaar website - http://jfkdebate.com/forum/index.php?p=/discussion/1006745/artikel-n71-fuetterung-katzen testt katzenfutter für kitten

social media management<br> <br> social media marketing<br> <br> how to build a profitable pharmacy affiliate website<br> <br> pharmacy affiliate marketing for bloggers<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my homepage :: <a href="http://redvirtual.economiafamiliar.gob.ni/groups/attention-supplement-enthusiasts/">health insurance jobs from home</a>

prescription drug without prescription No prescription? No problem.<br> <br> Get your insulin online, risk-free<br> <br> Discount diabetes meds online - no prescription needed.<br> <br> Let's get that blood sugar down! Buy Invokana <br> <br> online with free shipping<br> <br> <br> <br> My homepage ... Cheap Actoplus for sale online without prescription to treat <br> <br> diabetes - http://www.yelimlabor.com/g5/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1122

Led'in birçok tasarım fikri var alüminyum profil aydınlatma projelerinde LED alüminyum profil ayrıca LED alüminyum kanal, led ekstrüzyon, led <br> <br> profil muhafazası, led şerit ışık ekstrüzyonu olarak da adlandırılır.<br> <br> <br> <br> Birçok farklı boyuta ve farklı tasarıma sahiptir.<br> <br> <br> <br> Normalde 1 metre, 2 metre ve 3 metre uzunluk sunuyoruz.<br> <br> <br> <br> <br> <br> My web site: Medicare hastaları için ozempic indirim kartı - http://s-lavka.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://bentyl4pro.top/wr3y4

Howdy, There's no doubt that your blog might be having web browser compatibility issues.<br> <br> When I take a loook at your site in Safari, iit lookss <br> <br> fine but when opening in Internet Explorer, itt has some overlapping issues.<br> <br> I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that,<br> <br> wonderful blog!<br> <br> Test katzenhfutter nass <a href="http://bogensportler.de/doku.php?id=post_id11_-_e_naeh_ung_fue_katzen_auf_die_ichtige_a_t_und_in_jedem">website</a> gps sender katze test

passive income opportunities<br> <br> earn passive income<br> <br> health-related keyword research<br> <br> pharmacy affiliate case study<br> <br> <br> <br> Also visit my website: immunity-boosting supplement <br> <br> affiliates - http://redvirtual.economiafamiliar.gob.ni/groups/are-you-tired-of-the-9-5-grind-and-looking-for-a-flexible-way-to-make-money-684409469/

Where can I buy Actoplus illegally online?<br> <br> Order diabetes medication online without prescription<br> <br> Cheap diabetes medications on the black market, where to order?<br> <br> Online Januvia Deals for diabetes Treatment<br> <br> <br> <br> Have a look at my website; <a href="http://xn--oi2b78h19iqwa990c.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=18598">Buy Prandin without a prescription online at a low price to cure diabetes</a>

I think the admin of this web page is in fact working hard in favor <br> <br> of his web site, since here every data is quality <br> <br> based data.<br> <br> <br> <br> my web page ... Does finasteride affect insulin sensitivity and glucose metabolism?<br> <br> - https://consuelovita.it/finasteride-and-diabetes-can-finasteride-increase-your-risk-of-developing-diabetes

Ralis per Lazdijų gyventojus

Ale ir ralistė.