B. Vėsaitė: apie Lazdijų ligoninės ateitį

Artėjanti sveikatos apsaugos įstaigų tinklo pertvarka atneš pokyčių ir Lazdijų ligoninei.
Kadangi reformos matmenys dar nėra iki galo apibrėžti, Seimo Sveikatos reikalų komiteto narė Orinta Leiputė, norėdama labiau įsigilinti į būsimus pokyčius, lanko respublikos regionines ligonines. Viena iš tokių aplankytų buvo ir Lazdijų.
Ligoninės laikinoji vadovė pristatė, su kokiomis problemomis susiduria ši gydymo įstaiga. Tai senstantis personalas, jaunų gydytojų, gydytojų-specialistų trūkumas, senėjanti visuomenė ir nuolatinis gyventojų skaičiaus mažėjimas savivaldybėje. Specialistų trūkumą galėtų spręsti ligoninių sujungimas, konkrečiai Lazdijų ligoninei tai būtų susijungimas su Alytaus ligonine. Žinoma, kad būtų išlaikytos visos paslaugos, kurias šiuo metu teikia Lazdijų ligoninė. Ypač, pasak vadovės, būtų svarbu išlaikyti reanimaciją, nes kitaip neliks nei anesteziologo, nei chirurgijos.
Susitikime su Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro vadove taip pat buvo aptartos sveikatos paslaugų teikimo aktualijos, rajono poreikiai. Medikės teigimu, labai svarbu gyventojams kokybiškų paslaugų prieinamumas. Vadovė akcentavo, kad tai svarbiausias prioritetas ir jei reikės, nebus prieš, kad būtų sujungta su Lazdijų ligonine. Pasak Seimo narės, sveikatos apsaugos įstaigų tinklo pertvarka turi būti vykdoma apgalvotai, tariantis su savivalda, ligoninės bendruomene, neapgalvotų žingsnių daryti nevalia.
Seimo narę į Lazdijų ligoninę palydėjau aš, šių eilučių autorė. Kadangi esu tarybos narė, mane domino UAB „Katarakta“ klausimas. Tai įmonė, kuri pastaruosius metus atliko kataraktos operacijas tiek vietos, tiek ir Lenkijos piliečiams. Lietuvos pacientai teigiamai vertina lenkų gydytojų atliktas operacijas, o Lazdijų medikai piktinasi, kad lenkų gydytojai naudojasi ligoninės operacinėmis, nors kataraktos operacijas lenkai atlieka tik savaitgaliais, kai planinės operacijos nevykdomos. Klausimų kelia ir gana žemi patalpų nuomos įkainiai, kurie gali kelti vietinių medikų pasipiktinimą. Šiuo metu nuomos sutartis su „Katarakta“ yra nutrūkusi.
Rugpjūčio 6 d. vykusiame tarybos posėdyje turėjo būti priimtas teigiamas UAB „Katarakta“ sprendimas dėl patalpų nuomos, tačiau to neįvyko. Posėdžio išvakarėse iš Akreditacijos tarnybos buvo gautas raštas, pasirašytas šios tarnybos vadovės, kuriame teigiama, kad abi operacinės, esančios Lazdijų ligoninėje, turi veikti 24 val. per parą ir negali būti išnuomojamos.
Klausimas dėl kataraktos operacijų Lazdijų ligoninėje lieka atviras. Gyventojai buvo patenkinti šiomis operacijomis ir būtų gaila, jei jų neliktų. Juolab kad Druskininkų savivaldybė ir ligoninė sugebėjo išspręsti analogiškus nuomos klausimus „Kataraktai“. Todėl Lazdijų savivaldybei ir ligoninei lieka iššūkis parodyti daugiau pastangų ir išmanumo, sprendžiant šį opų gyventojams klausimą.

Birutė Vėsaitė, Lazdijų rajono tarybos narė (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-08-20).

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jeigu savivaldybėje vadovauja be kompetencijos merė, ligoninès direktorius nedarbingume, tai kaip galima išlaikyti Lazdijų ligoninę. Pradeda žuvis pūti nuo galvos. Liūdna, kad taip yra Lazdijuose.

Ligoninės direktorius tikrai serga (duok Dieve jam greičiau pasveikti), merė be galvos, o jei B. Vėsaitė kažką gelbės, tai tas gelbėjamas iš karto bus pasmerktas pražūčiai (prisiminkime su kokiu entuziazmu kvietė į savo namus pabėgėlius, kaži ar nors vieną priėmė).

Nuo ligos neapsaugotas niekas,taip ,kad nereikia stebėtis ,kad serga direktorius ,ar komentatoriai žino savo likimo vingius,kada susirgs ar nesirgs,atsargiau su tokiais posakiais .O direktoriui linkiu pasveikti.

Online pharmacy for cheap Metformin delivery Want some Lantus <br> <br> insulin for cheap? The internet's got your back<br> <br> Prandin without a prescription, where to find illegally?<br> <br> Cheap diabetes medication online with free delivery<br> <br> <br> <br> Also visit my web-site :: <a href="https://nonihasbunajaya.com:469/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=776">Insulin delivery straight to your doorstep. Because leaving the house is overrated</a>

Jau ko ko ,bet ligoninės uždaryti mes neleisim.Susikibsim rankom ir budėsim.

Juokdariai! Nebūt Lazzzzzdijai :)

Health blog membership programs<br> <br> Affiliate marketing for nutrition bloggers passive income for retired doctors <br> <br> in canada<br> <br> part-time work for compounding pharmacists<br> <br> <br> <br> Also visit my page <a href="http://www.mjaehali.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=122298">Money-Making Tips for Your Health and Beauty Blog</a>

Birute...... politike .... lazdiju raj. tarybos nare.... Najo ..... Zmogus orkestras tinkantis viskam ir visur....

En Popüler 3 Gizemli Kaçış Bulmacasi Çözebilir misin? Türkiye'de PopülerBulmaca, bilmece ve zeka soruları için Beyinn kanalımıza abone olun.<br> <br> <br> <br> my blog ... <a href="http://whaootelde.es/cl/qgxpt737">Męskie skutki uboczne klomifenu</a>

Awesome article.<br> <br> <br> <br> my web page: <a href="https://wecandoitforyou.blogspot.com/2023/04/natural-remedies-to-help-with-anxiety.html">Natural Remedies to Help During Divorce</a>