A. Miškinienė: esame pavyzdys visai Lietuvai – ačiū, tokie ir išlikime

Manęs paklausė, ką manau apie kai kurių šalies merų viešus pasisakymus apie migrantų krizę. Atsakiau, kad man liūdna ir kažkiek gėda už kolegas.
Nes mes, tie merai, kuriems pirmiesiems teko patirti neteisėtos migracijos iššūkį, nesisklaidėm savo feisbukuose frazėmis, kad gulsim ant plento, bet nė vieno migranto rajone apgyvendinta nebus.
Atvirkščiai, pasienio savivaldybės kaip niekas kitas Lietuvoje geranoriškai nuo pirmos akimirkos stengėmės spręsti problemą. Būtent spręsti, o ne priekaištauti, ne aikštintis, ne į krūmus, ne sabotuoti šalies vadovų ir aukštesnių institucijų nurodymus.
Nors, patikėkite, kartais būdavo taip, kad, kaip čia švelniau pasakius, norėjosi net keiktis. Nuo neorganizuotumo, chaoso, nurodinėjančiųjų sutrikimo ir situacijos apsunkinimo labiau, nei kokia ji buvo iš tikrųjų.
Aš džiaugiuosi ir didžiuojuosi. Lazdijai šios krizės suvaldymo etape buvome pirmieji, ir taip sutapo, kad vėliau jau iš mūsų mokėsi kiti. Mokėsi valdyti krizę.
Ačiū visai rajono bendruomenei, ypač kapčiamiestiečiams, savivaldybės administracijos žmonėms – jūs buvote, esate ir būsite atrama mums, politikams.
Tačiau tai, kiek nuėjome, – tik kelio pradžia. Pirmasis etapas. Užgesinome gaisrą, bet židinys rusena, ir neaišku, kada plykstelės liepsnos, kurios gali sunaikinti viską.
Mielieji, gyvename ypač sudėtingomis, įtemptomis sąlygomis. Per trisdešimt su viršum metų mūsų šalis greičiausiai dar nebuvo patyrusi tokio išbandymo, kokį patiriame šiomis dienomis ir savaitėmis.
Turime būti kaip niekada vieningi, susitelkę, o svarbiausia – stiprūs. Stiprūs savo dzūkiška atjauta, pilietiniu patriotizmu, gebėjimu atmesti į šalį asmenines ar politines ambicijas ir veikti rajono bei visos Lietuvos žmonių labui.
Mūsų savivaldybės veiksmai, kada pirmieji ištiesėme ranką Vyriausybei, prisiimdami neteisėtus migrantus, buvo ryžtingi, greiti, o dabar matome – kad ir teisingi. Nes matydami, kad nesame atvirai priešiškai nusiteikę, mūsų rajone apgyvendintieji irgi nekelia saugumo problemų.
Rajono žmonių saugumas – aukščiausias mano ir, tikiu, visų mūsų siekis. Bendras vardiklis, kuriuo dabar turime vadovautis. Todėl kviečiu telktis, nustoti kaišioti pagalius į ratus tiek vienas kitam taryboje, tiek viešai komunikuojant. Susilaikykime nuo nebūtinos kritikos, padėkime vieni kitiems ir valstybei.
Parodėme Lietuvai gerą ir sektiną pavyzdį, mieli mano Lazdijų krašto žmonės. Tokie būkime ir toliau!

Ausma Miškinienė, rajono merė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kokia jūs vaidmainė, ne tik Lazdijai padėjo ištiesti Valstybei ranką, o visa Lietuva. Bet jums reklamos reikia. Žiūrėkite, kas darosi Lazdijų raj. Jau vyksta reorganizacija Turizmo centre, vėl daugėja be darbių. Baisu, kaip jūs paleidome mūsų kraštą, o prašote vienybės. O kam suskaldėt? Dėl politikos. Dėl žmonių jūsų komanda nieko nepadė ir nepadarys, nes jau esate Margio įtakoje. Ir nekvailinkit žmonių, nes jie ne kvaili, kaip jums atrodo.

Bet be Margelio tai niekap? Jei kas Lazdijuose blogai ta vis Margelis kaltas? Kazi sitas zmogus bus kaltas, ne duok Dieve aisku, bet kaip ir grabe gules? Biski jauskit zmones ka jus rasot ir ka kalbat. Vadovai yra rajone sie: Ausma ir Ilona. Jei moteriskes nesusitvarko tai nereikia cia ieskot kaltu

Jau laikas nusiimti rožinius akinius, pažvelgt į realybę ir pripažint, kad emigrantų apgyvendinimas centre miestelio buvo klaida. Yra akių dūmimas, kad visi gyventojai ramiai jaučiasi. Viena migrantų grupė jau klajojo po apylinkes , laiko klausimas kada patrauks kiti ir pas ką pasibels į duris.

Šaunuolė mūsų merė.

Prašyčiau mere pakomentuoti apie laisvas darbo vietas, apie priėmimą į darbą be konkurso, ar tiesa kad iš jūsų komandos vėl bėga žmones? Žurnalistai tai mato bet tyli.

Taigi audrius su andriumi padeda dėl darbo. Jeigu ką. Va ir airidui padėjo.

Gal Artūras padeda , girdėjau jo giminaitę įdarbino.

Kodėl nėra konkurso į kučiūnų bibliotekininkės vietą?

Nu čia riebiai dėjo, lyg visi būtų mulkiai... a nebuvus kitur, kad taip rėki?

Kas liečia migrantus merė pasielgė labai pilietiškai.Visi mes esame žmonės ir žemė yra visų.Gerbiu merę už šį poelgį.Visiem užteks duonos.Šaunuolė merė!

Bet kaip neturi gedos rasyti tokias pievas. Manau, ji supranta jog yra rajono geda, bet trauktis neturi kur. Puiku, kad skestanciai padave lenta, o ne siauda. Pabus dar pusantru metu ir namo. Net geda skaityti toki pagyru straipsni.

Kodėl taip galvojat, kad namo? O gal, kaip tik, ilgai ir laimingai!

Mere o ar per ateinančius rinkimus kandidatuosit?

Ne. Nebus. Ką veikt Lazdijuose. Varysiu į Vilnių

Labai gaila bet mūsų naujoji bibliotekininkė su kompiuteriu nemoka naudotis ir anglų kalba neįkertama jai. Net konkurso nebuvo priėmė. Mere kur skaidrumas.

O kas ta bibliotekininkė?

Gaila bet bibliotekoje net sveikatos paso neatspausdino, nesugebėjo. Gal direktore mokymus pravesk kaip naudotis kompiuteriu.