Lazdijuose lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys

Lazdijuose viešėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jis susitiko su rajono savivaldybės atstovais. Susitikime dalyvavo rajono merė Ausma Miškinienė, vicemeras Valdas Petras Mikelionis, savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė, jos pavaduotojas Saulius Petrauskas, sveikatos priežiūros įstaigų vadovai.

Susitikime kalbėta apie COVID-19 ligos situaciją, priemones jai suvaldyti, vakcinacijos eigą, medicinos paslaugų teikimą nelegaliems migrantams bei kitomis temomis.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys akcentavo vakcinacijos svarbą, nes tai – efektyviausias būdas sustabdyti COVID-19 ligos plitimą. Jis tvirtino, kad 8–9 asmenys iš 10-ies gulinčių ligoninėse arba sunkiai sergančių, yra nepaskiepyti. Testavimas, anot ministro, mažina riziką užsikrėsti, bet problemos neišsprendžia. Vienintelė išeitis – skiepai. Tik tada nenukentėtų tiek daug Lietuvos žmonių – ypač verslininkai, moksleiviams nereikėtų mokytis nuotoliniu būdu. Kalbėdamas apie medicinos paslaugų teikimą nelegaliems migrantams, sakė, kad greitosios medicinos pagalbos sistema dėl didelio migrantų skaičiaus buvo išbalansuota. Tačiau su Finansų ministerija jau sutarta, kad bus finansuojamas mobilių medicinos brigadų steigimas. Merė A. Miškinienė pritarė šiai minčiai, bet akcentavo, kad rajone labai trūksta medicinos darbuotojų – šeimos gydytojų, slaugytojų.

Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Simona Jasinskienė pristatė vakcinacijos duomenis. Ji sakė, kad rugpjūčio mėnesį vakcinacijos tempai padidėjo. Lazdijų rajone paskiepyta 3 proc. daugiau gyventojų nei Lietuvos vidurkis. Iš viso vakcinuota 54,1 proc. žmonių. Rajono reikmėms buvo gauta 15800 įvairių vakcinų. Iš jų jau panaudota 14640.

Merės A. Miškinienės teigimu, kad žmonėms būtų patogiau pasiskiepyti, nuo šios savaitės pabaigos mobilūs vakcinavimo punktai veiks kultūriniuose renginiuose, Žolinių atlaiduose, bendruomenių sąskrydyje.

Lazdijų rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Aušra Dainauskienė kalbėjo apie medicininių paslaugų teikimą nelegaliems migrantams ir dėl jų kylančias problemas. Labai padidėjo greitosios medicinos pagalbos užimtumas. Pasak ministro, siekiant išspręsti šį opų klausimą, svarstoma apie Krašto apsaugos ministerijai pavaldžių paramedikų pagalbą.

Susitikimo metu taip pat aptarti būsimi sisteminiai pokyčiai sveikatos apsaugos sistemoje.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys lankėsi ir vakcinavimo centre, įsikūrusiame policijos komisariato pastate bei Lazdijų ligoninėje: susipažino su ligoninės darbo veikla, rezultatais, problemomis, ateities planais.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nuo kada Sveikatos apsaugos ministras vykdamas į vizitus saugomas pareigūnų? Iki ko Lietuva dasigyveno? Visa savivaldybė buvo apstatyta policijos pareigūnais, nes pasirodo sveikatos ministras atvyko. Lyg būtų Premjėrė ar Prezidentas....dar to nebuvo per visą Lietuvos nepriklausomybę

Ministrukas bijo žmonių. Konservukai peršikę realybėje.

Miškiniene, Miškiniene. Stebėjau šiandien posėdį. Ir galvojau su kuo tu susidėjai? Benius ir Margelis dar ne tiek maklių pridarys tau.

You could certainly see your skills within the work you write.<br> <br> The sector hopes for even more passionate writers such as <br> <br> you who aren't afraid to mention how they believe. Always follow your heart.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my web blog :: <a href="https://babecolate.com/categories/Anti-Viral/Acivir-Pills">Buy acivir pills online</a>

Amazing! Its in fact awesome post, I have got much clear idea regardin from this piece <br> <br> of writing.<br> <br> автополив купить <a href="http://forum.city-craft.eu/viewtopic.php?id=125132">web site</a> <br> <br> система автополива

Amazing things here. I'm very happy to peer your article. Thanks a lot and I'm looking ahead to touch you.<br> <br> Willl you please drop me a mail?<br> <br> Coolers like yeti site - http://forum.city-craft.eu/viewtopic.php?id=37137 yeti coolers oon sale

dirbt ir turet atsakomybe yra sunkiau,nei sedet ant sofos ir ieskant subineje razinku komentarus rasineti

Nuo 6 d.Italija jau pradeda pasų patikrą. Pasak Pompėjoje dirbančios gidės , nepasiskiepinusieji įeidami į turistinį objektą parodo galiojantį 48 val. neigiamą testą. Neturintys jo turistai gali paeiti į šalimais esantį patikros punktą, kur yra atliekamas greitasis ir nemokamas testas. O gal prisitaikysim europiečių patirtį ir mes. Kol kas vienintelis nepatogumas nusidriekusios eilės.

Very good article. I am going through many oof thes issues as well..<br> <br> <br> <br> оборудование для автоматического полива <a href="https://enterprise-suite.info/index.php?title=%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8C%D1%8F_N46_%D0%9E_%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B2_%D0%9E%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0_%D0%A1%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D0%BC%D0%B8_%D0%A0%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8._%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0_%D0%94%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9E_%D0%A1%D0%B2%D0%BE%D0%B8%D1%85_%D0%A0%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%85_-_%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B2_%D0%93%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%BE%D0%BA">homepage</a> купить систему <br> <br> автоматического полива

Čia pametė? 130.punktu plano ieško?

Aš tai galvoju, kodėl taip Margelis su Miškiniene nemyli ligoninės. O skaityt svetimus laiškus viešai tai manau žema.

Bet jau Beniaus lygis, jis net balsuodamas nesiorientuoja. Jau abudu su artūru aikit ūkininkauti nes gėda klausyt abiejų. Ir merei manau su jais nelengva gi prabyla ir jau gėda.

Gal mūsų ligoninė ir neperspektyvi, bet vis dar dirba kažkaip. M.Valutkevičius. Būtent, dirba kažkaip, o ne taip kaip galbūt galėtų. Užsisėdėję seni tranai, palaikomi ,,chebrytės” neįsileidžia jaunų gydytojų, jaučia konkurenciją. Dirbkite senieji, bet nedarykite ,,diedoščinos”, leiskite ligoninei atsijauninti. Kiek tie keli pensininkai padaro operacijų? Gal dešimtąją dalį minimalaus kiekio reikalingo ligoninei išsaugoti. Gal geriau reiktų pagalvoti, kad Kataraktos operacijas pripliusuoti prie ligoninės balanso? Dabartiniams ligoninės ,,vedantiesiems” daktarams (gydytojais vadinti liežuvis neapsiverčia) nusispjauti ant ligoninės likimo. Svarbu dabar išspausti kuo daugiau algos rėkimu, paskui pofig, nors ir tvanas. Eis švilpaudami pensijon. Bet ar oagalvoja, kad juos jau garbaus amžiaus greitoji gali nedavešti iki Alytaus, Kauno ar Vilniaus? O gal žino, kad jų įstaigon jau geriau nepapulti, gal geriau rizikuoti pavažiuoti toliau?

Na iš šono žiūrint didžiausia merės klaida buvo konservatorių išstūmimas iš valdančiųjų rajone. Kažko ji labai paklausė, o dabar vargsta....

Kažkada ta greitoji buvo negarbaus amžiaus,mokykitės ,tapkite daktarais ir būsit jauna greitoji ,tik ar pavešit tą krūvį ,kurį dabar dar vis veža garbaus amžiaus greitoji...Ir kuris gi čia buvo nedavežtas to garbaus amžiaus greitosios iki Alytaus ligoninės?

Ale tikrai kurį jau čia ta garbaus amžiaus greitoji pametė pakeliui važiuodama i Alytų ,Kauną ar Vilnių,džiaukitės,kad dar išvis yra kas veža .

Jūs "judėtojai" mažiau apie tuos pensininkus čia rėkit, nes tuoj užsidarys ligoninės ne dėl to, kad reformaos, o dėl to, kad nėra kam dirbti. Pervažiuokit visas rajonines ligonines ir pamatysite kas darosi, kad trūksta gydytojų. Čia ne Kaunas ar Vilnius. Dar ačiū gydytojams pasakykit. Ir greitukei nepamirškit padėkot. Bet gi jums svarbiau Katarakta, nes verslas, o ne Lazdijų ligoninė.

You relly make it seem so easy with your presentation but I inn finding this matter to be really one thing tuat I <br> <br> tthink I'd by no means understand. It seems too complex and extremely <br> <br> large for me. I am having a look ahead to youjr subsequent publish, I will try to <br> <br> get the hang of it!<br> <br> автоматический полив чертежи <a href="http://brotherland-2.de/community/profile/lillianadodson4/">web page</a> веерные форсунки для полива

I read this paragraph completely regarding the difference of latest and preceding technologies, it's remarkable article.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Visit my website ... 123Movies.com - https://au123movies.com/movies/

Jūs gal tik ką baigęs studijas gydytojas ,kurio nepriima dirbti į ligoninę. Naivuoli ,visoje Lietuvoje ta pati problema,trūksta provincijoje medikų ,džiaukitės ,kad yra tų ,kaip jūs sakote pensininkų ,kurie dirba,o tai tikrai tektų važiuoti į kitus miestus užsidėti įtvarą ant sulūžusios kojos ar išsioperuoti apendicitą ar susilašinti vaistus nuo pakilusio kraujospūdžio.Greitoji pagalba neatlieka taksi funkcijų važinėti pagal jūsų pageidavimus po Lietuvos ligonines ,ji skirta teikti skubią pagalbą gyvybei pavojingų būklių atvejais.

Benius: "Klausyk,mere, ar tu čia mane ignoruoji. Spaudau, spaudau ir neduoda. Duok ir man sekunde pašnekėt" Tai ar čia yra normalus toks tarybos nario pasisakymas?! Kaip kokiam baliun sededamas kalba.

Jeigu jus jaunas ir perspektyvus prašom pasibaigti mokslus ir pradėti darbą ,kad ir toj garbaus amžiaus greitojoj ,bet čia darbas ne fotosesija fb su gražia uniforma ,o sunkus darbas , įvažiuoti 800km per parą ,retas furistas tiek įvažiuojat, kovidai ,pabėgėliai ,darbas sunkus ir reikalaujantis ne tik fizinių jėgų, bet ir emociškai sunkus. Gal padėkokime tiems garbaus amžiaus žmonėms, kurie gelbsti gyvybes, nereikia įžeidinėti ,jei 50m žmonės jums jau garbaus amžiaus ,tai gal valstybė tegu juos išleidžia į pensiją ,kad atlaisvintų vietą jauniems komentatoriams

manau, kad gi čia "pirmyn judėtojai" komentuoja, kurie galvoja, kad senjorų medikų pagalbos jiems neprireiks.

Durnumo viršūnė. Judėtojams iki lemputės kai kariauja Benius su Audriuku. Durnelis komentatorius.

Su teksto suvokimu daugeliui komentatorių sunkoka. Gal reiktų prašyti laikraščio, kad komentarus būtų galima piešti, gal daugiau supras. Alio, Aliošos, ,,judėjimas" yra opozicijoje, rajonui vadovauja permainų ištroškusių išsirinkta merė. Taigi ir visos pretenzijos jai.

Hey there I am so delighted I found your website, <br> <br> I really found you by mistake, while I was researching on Aol for something else, <br> <br> Anyways I am here now and wold just like to sayy thanks for a incredible post <br> <br> and a all round thrilling blog (I alkso love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but <br> <br> I have book-marked it aand also added your RSS feeds,<br> <br> so when I have time I will be back to read a great deal more, <br> <br> Please do keep up the great b.<br> <br> туманообразование киев <a href="https://wiki.cepheid.org/index.php/%D0%97%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0_N16_%D0%9F%D1%80%D0%BE_%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0_%D0%9F%D0%BE%D0%B4_%D0%9A%D0%BB%D1%8E%D1%87">web page</a> автополив газона

kap pastiko režimo sraigtelį Kalvarija. Movė šūkiais "gėda" palydėtas. O dzūkulis tik iš už kampo papletkavot drąsus. O kažkada čia būta bebaimių jotvingių. Baudžiava savo padarė?

Tikrai Beniui reikėtų kultūros pasimokyti. Labai negražiai jau girdisi ,,ėėė, mere, ką tu čia darai?" kada vyksta viešas posėdis. Ir taip labai jau darosi nekokia Lazdiječių taktika.

It's hard to find educated people about this subject, but you sound like you know <br> <br> what you're talking about! Thanks<br> <br> система полива газона <a href="https://forum.mkovalcik.cz/viewtopic.php?id=294918">webpage</a> автополив растений

Konservukai prisiš....o į kelnes...Ooooooo kalti judėtojai.

Komentatoriui vaidenasi konservukai.

o tai kad posėdyje merės pasiūlymą dėl kataraktos palaikė ir nekerštingi konservatoriai, o benius paklausęs judėtojų ir tik vėliau susivokė, kad ne taip balsavo ir pasitaisė. Gėda. Merei derėtų pagalvoti kaip ji pasielgė su konservatoriais gi ir pasisakymai posėdyje jų yra rimti, dalykiški, kultūringi tai ne beniaus (eee mere) ar artūro "sporinam' , sukertam... nu tikrai nekaip klausosi tie vyrukai.

uzsidarys ir savivaldybė. Tokia ambicijų kaina. O ambicijos pas visas partijas . Tikslas vienas , lovys.

Sako, kad savivaldybės vadovai neleido medikams susitikti su ministru.

Sako, kad savivaldybės vadovai neleido medikams susitikti su ministru.

Today, I went tto thee beach with my kids. I found <br> <br> a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell to her ear and <br> <br> screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.<br> <br> Shhe never wants to go back! LoL I know thi is totally off topic but I had to tell <br> <br> someone!<br> <br> система туманообразования <a href="https://rodnreel.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0-n69-%d0%be-%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%bf%d1%8b%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8c-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%8b-%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b8%d0%bc/">website</a> веерные форсунки для полива

Definitely imagine that that you stated. Your favourite reason seemed to <br> <br> be on the internet thhe simplsst factor to keep in mind <br> <br> of. I say to you, I certainly get annoyed even as other folis consider worries <br> <br> that they just do not knhow about. You managed to hit the nail upon the highest and defined out the entire thing without having side <br> <br> effect , other folks can tae a signal. Will likely be back to get <br> <br> more. Thanks<br> <br> микрокапельный полив <a href="https://www.onlinedoktorasor.com/mgunay/46483/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8C-n11-%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D1%8B-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D1%8B%D1%85-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%8D%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B5">website</a> проект <br> <br> системы полива