V. Danauskienė: ko išsigandai, Agnyte? Kad kapčiamiestiečiai ateis paklausti, kaip sekasi?

Ar gali pasienio krizę suvaldyti žmonės, kurie net neatskiria, kokia yra Valstybės sienos apsaugos tarnybos struktūra? Negali.
Nes jei savo darbotvarkėje rašai, kad ministrė Agnė Bilotaitė ir viceministras Vitalij Dmitrijev „lankysis Pagėgių, Vilniaus ir Varėnos pasienio užkardose“, tai apie sienos apsaugą žinai tiek, kiek Gražulis apie gėjus. 
Nėra tokių užkardų. Tiesiog. Yra Pagėgių, Vilniaus ir Varėnos pasienio rinktinės. 
O tose rinktinėse yra pasienio užkardos. Užkardose – praleidimo punktai. 
Negi taip sunku buvo tai per tuos aštuonis mėnesius išmokti? Net toli ieškoti nereikia – vienas atsivertimas VSAT tinklapyje.
Bet juk kam? Aš juk jauna ir graži, aš viską moku. Blondinės mentalitetas, teneužsigauna šviesiaplaukės, nes tai – ne vienas ir tas pats.
Beje, apie šiandieninį vizitą. Aha, atvažiavo į Kapčiamiesčio užkardą ministrė. Prabuvo net 25 minutes, nuo 10.20 iki 10.45 val. Per tą laiką paspaudė rankas rinktinės vadui Raugalei, išsakė susirūpinimą dėl pasieniečių darbo sąlygų ir atsisveikindama dar paprašė laikytis. 
Viskas. Lazdijų rajono savivaldybė, kuri Kapčiamiestyje „Židinio“ vaikų namuose rūpinasi ne tik nelegaliais migrantais, bet ir davusi juos saugantiems pasieniečiams tarnybinio buto raktus, kur pertraukų tarp budėjimo metu gali pareigūnai pailsėti, nusiprausti, pasigaminti valgyti, nors maistu jiems irgi pasirūpina savivaldybė, tai šita savivaldybė apie ministrės ir viceministro vizitą rajone nieko nei girdėjo, nei regėjo.
Žinot, čia kaip ateini į svečius, nežinodamas, ar šeimininkai namie, radęs neužrakintas duris ne tik suėdi šeimininkų pietus, bet ir perstatai čierkutes sekcijoj. Tada užmiegi šeimininkų lovoje, o grįžusiems savininkams stebintis, imi kažką vapėti apie „visi mes čia mandagybės“. 
Ko išsigandai, Agnyte? Kad kapčiamiestiečiai ateis paklausti, kaip sekasi? Mes gi žmonių nevalgom, nebijok. Reikėjo užsukti ir pas nelegalus – jie irgi žmonės, nors ir šika į maisto termosus. 
Kita vertus, bėda neatėjo vakar. Bėda buvo, kai pasienio generolais pastatėme Rusijos aukštųjų karo mokyklų absolventus, o viceministrais – konservatorių vicemerus iš Zarasų, kur seniai savivaldybė tapusi ambasadoriaus Udalcovo vasaros rezidencija.
Čia buvo mūsų bėda. Ir tebėra.
Vilma Danauskienė (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-07-30)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Gal ponia žurnalistė kartu su mere viską geriau sutvarkytų?! Expertė kūbu :D

I like the valuable info you supply on your articles.<br> <br> I will bookmark your weblog and test again here frequently.<br> <br> <br> <br> I am relatively sure I will learn many new stuff right right here!<br> <br> Good luck for the following!<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage :: <a href="https://beaunex.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=87623">methotrexate à prix compétitif en France</a>

Sunku patikėti, kad šitaip ant ekskagėbistų koncervų Vilma drėbtelėjo. Tai kas vyksa- saugumo departamente atsiranda frakcijos?

Bet jūs man pasakykit kas už. 20 tūkstančių eurų iš dalyvaujamojo biudžeto padaryta Kapčiamiesčio centre. Buvau vakar ir nieko nemačiau naujo.

best herbal supplement affiliate programs<br> <br> natural supplements affiliate marketing success stories<br> <br> monetizing a health blog<br> <br> best affiliate programs for weight loss products<br> <br> <br> <br> my web-site; <a href="http://www.koreaht.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=62017">health blog content creation services</a>

ways for doctors to earn passive income<br> <br> part-time pharmacist jobs for retired individuals How can I earn money from <br> <br> my health and beauty blog?<br> <br> ways for doctors to earn passive income<br> <br> <br> <br> Here is my homepage ... <a href="http://dreameg.barunweb.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=23267">Jasmin</a>

cheap menopause supplements with expedited shipping<br> <br> accelerated shipping on hormonal therapy products<br> <br> best hormone supplements for women's fertility<br> <br> holistic women's health supplements<br> <br> <br> <br> Review my webpage: <a href="https://www.planetpillars.com/community/profile/dannieginn83351/">hormone supplements on a budget</a>