Oficialu: dalyvaujamojo biudžeto lėšos – 20 tūkst. eurų – keliauja į Seirijus

Paskutiniu metu gana sparčiai besikeičiantys Seirijai netrukus sulauks dar daugiau teigiamų pokyčių. Daugiausiai gyventojų palaikymo sulaukusiam, miestelio projektui „Seirijai mums rūpi“ bus skirtos dalyvaujamojo biudžeto lėšos – 20 tūkst. eurų. Vytauto g. 38 - Ežerėlio g. „kampas“ pasikeis neatpažįstamai.
Už Seirijų miestelio gyventojų parengtą projektą balsavo net 1056 gyventojų. Antroje vietoje liko projektas „Kurkime jaukesnę aplinką“, surinkęs 393 balsus, o trečioje vietoje – 271 gyventojų balsus surinkęs „Naujas žvilgsnis į Veisiejų miesto viešąsias erdves“.
Projekto „Seirijai mums rūpi“ įgyvendinimo metu atsinaujins už Seirijų kultūros namų esanti erdvė. Ten bus įrengti lauko treniruokliai bei gimnastikos įrengimai įvairaus amžiaus suaugusiems bei jaunimui, o mažiausiems – laipynės. Numatytoje erdvėje puikiai tilps ir stalo žaidimų stalelis protinei mankštai bei poilsio ir pramogų zona. Pasak pačių idėjos autorių, „vyšnia ant torto“ bus interaktyvus suolelis, ant kurio bus galima ne tik prisėsti, bet ir pasikrauti išsikrovusį telefoną.
„Džiaugiuosi, kad dalyvaujamasis biudžetas suteikia ne tik galimybę gyventojams įgyvendinti senas svajones, bet ir sutelkia bendruomenes. Siekdami savo užsibrėžto tikslo – laimėti savivaldybės skirtas lėšas, bendruomenių nariai dirba kartu, tariasi, diskutuoja, o po to ieško bendraminčių ir gyventojų palaikymo. Tikiu, kad dar ilgai gyvuosianti dalyvaujamojo biudžeto priemonė bendram darbui suburs ne vieną pasyvią bendruomenę, o šį kartą – nuoširdžiausi sveikinimai Seirijų projekto autoriams ir visiems gyventojams. Seirijiškiai šiais metais kaip niekad buvo aktyvūs ir kūrybingi“, – kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.
Pernai rajono gyventojų ir savivaldybės tarybos sprendimu dalyvaujamojo biudžeto lėšos – 20 tūkstančių eurų – buvo skirtos Kapčiamiesčios bendruomenės projektui „Kapčiamiesčio miestelio centrinės aikštės infrastruktūros gerinimas“. Nauji medžiai, gėlynai, modernus aikštės apšvietimas, atnaujinti suolai bei šiukšliadėžes – įgyvendinus projektą Kapčiamiesčio aikštė visiškai pakeitė savo rūbą, o praėjusį savaitgalį vyko simbolinis įgyvendinto projekto atidarymas.
Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Seirijai yra Seirijai. Jie dviračių neišradinėja, tik nuolat žengdami pirmyn, juos tobulina.

Gal vertėtų visiems potruputį paskirstyti o nekišti tiems kas merę ,, liaupsina,,. Kažkaip nesąžininga ir matosi kad rajono biudžetas tuščias.

Tai ką Jūs su tuo „trupučiu“ nuveiktumėte?. Sakykim, Lazdijų rajone gyvena 20 000 gyventojų. Rajonas gauna 20 000 € paramą ir mes tą paramą „po truputį“ išsidalinam visiems gyventojamas. Ką Jūs nuveiktumėte su tuo VIENU € ???? Būtumėte labai patenkintas(a) tokia parama?

kad gražės miestelis. Kita vertus turim daug patrauklesne gamta Metelius ,tarp dviejų ežerų, kuriems kaip tik derėtų skirti daugiau dėmesio. Protingai investuojant taptų rekreacijos centru. O tas suolelis pasikrauti telefonams gal būtų naudingesnis paežerių vasarotojams

Ar Meteliai dėjo tam atitinkamas pastangas?

Keistas klausimas.Patangas tai dėjo. Kai turistų daugiau nei gyvenvietėj gyventojų , tuo labiau senyvų žmonių ,kurie kompiuteriu nesinaudoja, tai greičiausiai nelabai kaip jiems vargšeliams ir pavyks.

Gerb.mere kodėl nenušienauti Lazdijų mieste esantys karių kapai ir teritorija prie jų? Gal seniūnė malonumų pravažiuoti ir apsidairyti, o galji laukia jūsų paliepimu ir paraginimo.

Labai prastai prižiūrimos ir senosios Lazdijų kapinės.Kuo toliau tuo reikalai prastėja

Aplamai Lazdijų miestas ir priemiestis apleista, nešienauta Vaida užmigus ant laurų. Burdakai prie autobusų stoties. Mere pereik pėsti per miestą ir pamatysi pati.

už 20 stuku gėlių pasodins.

Meteliuose stovyklautojams ir poilsiautojams gal ir reikalingi tie treniruokliai, o ar jau Seirijams per maža renovuotos sporto salės ir didžiulio sporto aikštyno kai ištuštėjęs miestelis ir mokinių skaičius taip mažėja. Ot jau treniruosis tik gražią vietą užgriozdins.

Ima pavydas?