Net ir politiškai jautrūs sprendimai negali pakeisti mūsų susitelkimo dirbti Lazdijų kraštui

Gerbiami Lazdijų rajono gyventojai,
po visą mėnesį vykusios Lazdijų rajono mero pavaduotojo Audriaus Klėjaus prašymo atleisti (vėliau – neatleisti) iš užimamų pareigų istorijos jaučiu pareigą į jus kreiptis ir išsakyti poziciją dėl tolimesnio Lazdijų rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) darbo ir savo principinių vertybių – sąžiningumo, konstruktyvumo ir bendradarbiavimo, kuriomis vadovaujuosi ir toliau vadovausiuosi.
Mero pavaduotojo A. Klėjaus prašymo atleisti iš darbo istorijos kulminacija įvyko praėjusį penktadienį. Tarybos posėdyje balsų dauguma mero pavaduotojo prašymas buvo patenkintas. Visa ši istorija – tai nebuvo paprastas noras atsistatydinti, tai buvo gana paini, daug energijos ir laiko pareikalavusi situacija. Komplikuotas A. Klėjaus prašymų pateikimas ir atsiėmimas, taip pat jo besikeičianti pozicija, viešos deklaracijos, bandymas daryti įtaką ir spaudimą natūraliai sulaukė dėmesio ir sukėlė diskusijų dėl teisinio ir politinio vertinimo.
Priminsiu, kad A. Klėjus prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų pateikė prieš mėnesį, po to, kai paaiškėjo jo ir kitų Lazdijų sporto centro lankytojų galimi pažeidimai karantino metu. Taip pat pažymėsiu ir tai, kad tiek aš, tiek kiti savivaldybės vadovai bei koalicijoje dirbantys Tarybos nariai A. Klėjaus teikti prašymo būti atleistam iš užimamų pareigų neraginome, priešingai, net ir pateikus jį kvietėme gerai pagalvoti ir, jei yra noro ir galimybių dirbti Lazdijų kraštui, jį atsiimti. Paskutinis raginimas atsiimti prašymą būti atleistam iš užimamų pareigų A. Klėjui visų koalicijoje esančių Tarybos narių buvo išsakytas trečiadienį (gegužės 26 d. vakare vykusio pasitarimo metu). Neabejoju, kad A. Klėjus, pats ne vienus metus dirbęs savivaldybės administracijos direktoriumi ir Tarybos nariu, puikiai žino Tarybos veiklos reglamentą ir administracines procedūras. Pagal Tarybos veiklos reglamentą papildomi klausimai į posėdžio darbotvarkę gali būti įtraukiami, jeigu jų projektai įregistruoti ne vėliau kaip prieš 24 valandas, išbraukiami iš jos tik parengus darbotvarkės pakeitimo projektą, jeigu yra komiteto, komisijos, frakcijos narių arba ne mažiau kaip 1/3 dalyvaujančių posėdyje Tarybos narių siūlymas. A. Klėjaus prašymas neatleisti jo iš užimamų pareigų nustatyta tvarka pateiktas ketvirtadienį (gegužės 27 d.) 22.08 val. Posėdis vyko penktadienį (gegužės 28 d.) 10.00 val. nuotoliniu būdu.
Taip pat svarbu tai, kad A. Klėjaus prašymas atleisti iš užimamų pareigų nebuvo vertinamas galimų karantino pažeidimų Lazdijų sporto centre kontekste. Ne kartą esu aiškiai deklaravusi, kad A. Klėjaus elgesį ir galimus pažeidimus galima bus vertinti tik tuomet, kai bus aiškios galutinės galimo nusižengimo tyrimo išvados ir teisinis veikų vertinimas. Tokio vertinimo nėra. Mano manymu, suklysti, neapdairiai pasielgti ar priimti neteisingą sprendimą galime kiekvienas, klystame visi. Visgi apie mus daug ką pasako tai, kaip mes elgiamės suklydę.
Vietoj konstruktyvių diskusijų A. Klėjus pasirinko kitą kelią. Taip, rinktis – kiekvieno žmogaus teisė. Kiekvienas renkasi, kaip spręsti iškilusias problemas, kaip elgtis ir kokį kelią rinktis siekiant rezultato. Lygiai taip pat kiekvienas Tarybos narys pats pasirenka, kaip atliepti rinkėjų lūkesčius ir vykdyti jiems duotus pažadus. A. Klėjaus pasirinkimas buvo dviprasmiškas – ir noras pasitraukti iš pareigų, ir noras likti. Kiek tame buvo nuoširdaus apsisprendimo, o kiek politikavimo, galime vertinti kiekvienas.
Nors šios situacijos sprendimas nebuvo lengvas, tačiau Taryba dar kartą įrodė, kad nusiteikimas dirbti Lazdijų krašto žmonėms, nepaisant iškylančių sunkumų ir politinių batalijų, yra visa ko prioritetas.  Todėl tikiu, kad ši istorija neišardys koalicijos ir netrikdys visos Tarybos darbo. Mano nuomone, Tarybos nariai įrodė, kad gali atsiriboti nuo politinių intrigų ir priimti teisėtus sprendimus, taip pat atskirti konstruktyvaus darbo siekį ir savų interesų demonstravimą.
Esu tvirtai įsitikinusi, kad ir toliau būtina brėžti aiškią takoskyrą tarp politinių nuomonių išsiskyrimo ir mūsų pareigos įgyvendinti svarbius Lazdijų rajono bendruomenei projektus bei vykdyti duotus pažadus.
Nesileisdama į galimas manipuliacijas, spaudimą ar intrigas, ir toliau dėsiu visas pastangas, kad koalicija būtų tvirta ir nusiteikusi efektyviai dirbti Lazdijų krašto žmonėms. Neabejoju, kad bet kuris iš keturių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Tarybos narių, kuriems balsus patikėjo rinkėjai, gali eiti mero pavaduotojo pareigas ir tęsti pradėtus darbus mūsų krašto žmonių labui. Mano nuomone, mūsų Taryba dirba vieningai. Dėl to nėra ryškios ribos tarp pozicijos, opozicijos ar atskirų frakcijų. Tikiu, kad esame pavyzdys daugeliui.
Iki šiol gebėjome diskutuoti ir spręsti problemas, tad tikiu, kad ir toliau tai darysime priimdami sprendimus, kurie naudingi ir reikalingi mūsų kraštui bei jo žmonėms.
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

pritruks ir cigarų

Renkamės nutartą dieną ir valandą prie savivaldybės.Kiek jau galima.

Man labai įdomu kai merės laivas nugrimz kaži o kaip visi jos palaikai kur bėgs pas klėjų ar margeli? Ir ką veiks varnelių šeimyna?

Jeigu susirinks visi jos atleisti specialistai, tai gausis nemaza zmoniu grupe. Rasykit komentaruose kas pritriat siai minciai ir siulom piketo laika. Mes laisvi zmones ir gyvenam demokratijoj, turim teise tureti savo nuomone o dabar cia kaip rusu laikais baisu pasakyti ka galvoji

O, Dzievuli brangus, kas kiba neatsimena sitos paneles,Kai dirbo ministerijoj tai su ministeriu soko su skeciais saukdami lietu, suorganizavo baliu,kad net visus jos ,,nuopelnus ir sugebejimus ,,15 min.aprase ir vdeo parode.Geda dvarui.

O, Dzievuli brangus, kas kiba neatsimena sitos paneles,Kai dirbo ministerijoj tai su ministeriu soko su skeciais saukdami lietu, suorganizavo baliu,kad net visus jos ,,nuopelnus ir sugebejimus ,,15 min.aprase ir vdeo parode.Geda dvarui.

Sis kreipimasis tai standartines meres rasliavos. Bet zmones nera tokie buki kaip jai atrodo. Viskas aisku, ji yra demagoge, o jos vadovavimo principai primena sovietmeti. Rinkejai pasitikejo jumis mere. Kai zmogus nesusitvarko su savimi, jam reikia trauktis is pareigu. Tai kur ir kada renkames, krastieciai?

Pritariu piketui,bet reikia ,kad ir iš visų seniūnijų suvažiuotų.

Ar jau Ausma su beniuku ir visa svita pasasiruose dinkt visiems laikams is rajono.

O gali gyventojai isreiksti nepasitikejima mere? Ar tik ji gali auksciau uz dieva buti? Atsakykit kas nors protingas.

Liaudyje sakoma: gera duona šikną drasko. Gyvename kaime, bet tas kaimas ankstesnių savivaldybės vadovų buvo išpuoselėtas, europiečiams ne gėda parodyti. Dabartinė merė didžiuodamasi pristatinėja įgyvendinamus (net dar ne įgyvendintus) projektėlius po keliasdešimt tūkstančių eurų, kai ankstesnių kadencijų metu tokių būdavo ne vieną dešimtis, jų niekas nesureikšmindavo. Na permainų ištroškę rinkėjai, sekančiai kadencijai išsirinkite Klėjų, pamatysite jo tikrąjį veidą, keturi eiliniai stagnacijos ir ,, valymo" metai garantuoti. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Gera duona...

o pirmyn prabilo. nu nu

Nu nu, taigi Margelis viskuo kaltas, kaip kažkada Kubyylius.

Šaunuoliai, organizuokite piketą, pagaliau reikia išreikšti savo nuomonę ir įvertinti atliktus darbus! Lai išgirsta visi kas vyksta čia!

Šaunuoliai, organizuokite piketą, pagaliau reikia išreikšti savo nuomonę ir įvertinti atliktus darbus! Lai išgirsta visi kas vyksta čia!

Aukščiausias poniutės cinizmo lygis, išvadinti visokiais epitetais konservatorius ir kviesti pasilikti koalicijoje.

PIKETAS. BIRZELIO 11 d. 10 val visi norintys isreiksti nepasitikejima mere renkasi prie savivaldybes centriniu duru. Dalinkites skelbimu su draugais ir seimos nariais.

Kas organizuoja konkrečiai piketą? Šitie komentatoriai pasislėpę? Mažiau putokitės čia, samdyti rašliavotojai. Ambicijos užgautos. Merei kantrybės ir užsispyrimo.Viskas bus gerai.

Cha cha cha....stovės 10 megztųjų berečių.

Jei ruošiamės piketuoti, reikia ateiti su plakatai, kad juose atsispindėtų merės darbas. Tai yra užrašytos piketuotojo mintys.

Reikia iškabinti reklaminius plakatus ir išnešioti gyventojams lankstinukus,kad visi demokratiškai žinotų ir čia ne dėl Klėjaus,bet merė nesusitvarko su savo darbu.Daug padaryta klaidų.

Geriau piketa surengti kazkuria is siu dienu birzelio 7-9 dienomis. Penktadienis nera tinkama diena. Tegul ateina ir mere palaikantys asmenys. Zmones nori gyvu diskusiju su mere taip kaip buvo debatu metu pries rinkimus.

Šaunuoliai konservatoriai. Ginkit Klėjų. Guldyti galvą už žmogų, kuris aukoja, viską dėl savo įžeistos savimeilės yra rizikinga. Galite "likti" be galvos. Visi Jūsų komentarai tik parodo, kad konservetorių partija Lazdijuose neturi stuburo. Vieno žmogaus nuomonė ir ambicijos yra aukščiau visko. Esate kaip avelių banda, o Klėjus kaip piemuo jus gano. Kur nori ten ir gena. Ką pasakė, tą net nemąstydami darote. Gaila žmonių, kurie balsavo už konservatorius tikėdami, kad juos sąžininagai atstovaus visi išrinkti į tarybą nariai, bet akivaizdu, kad Klėjaus norai svarbesni už atstovavimą rinkėjui. Klėjus turėjo n galimybių atsiimti prašymą, bet žaidė manipuliacinius žaidimus ir prarado postą tik dėl savo kaltės. Dabar pradeda žaisti iš naujo. Tik ar tai supranta likusieji konservatorių atstovai taryboje... Panašu, kad nelabai... O gaila...

O taip komentatoriau, manipuliacinius žaidimus žaidžia merė su savo komanda. O jums jau neramu. Prisidirbot žaliukai dabar ir srėbkit savo pridaryti darbus.

Ausma, čia tu?

Ausma, čia tu?

ne prisidirbo, o apsidirbo žalieji.

O konservatoriai vieningai prodė turintys stuburą. Tik nereikėjo tiek laukti. O valstiečių avelės kaip liepė Miškinienė su Benium taip ir padarė. O gaila...

Kam reikalingas stuburas, jei ant jo ne galva, o puodynė?

Rinksim ne Klėjų o Jūratę Juodzevičienę arba Joną.

Renkames piketuoti BIRZELIO 8 d 9 val. prie savivaldybes

Durnių šaika piketuotojai, permainų ištroškusieji išsirinkot. O taip valstiečiai su konservatoriais kadrilį šoko prieš Margelį. Cha, cha, cha.

Piketuoti reikia vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymu. Taip greitai nesuorganizuosit. Reimia raštu pateikti merei kad ja nepasitikim. Būtų su parašais.

Minėta ponią A. t.y Šventežerio mokyklos mokytoja kuri jau daug metų deda nelegaliai blakstienas imdama pinigus kaip " gera" meistrė. Dešras vyras taip pat visiems siuli, pardavinėja. Pritariu, kad ji užnešė Covidą Sakale o nukentėjo Audriukas. Reikia šitą blakstienų sakoną ir dešrų fabriką uždaryti. Pritaikius baudziaką už nelegalią veiklq. Siūlau sekančiam tarybos posedį apsvarstyti.

Kiba nuo dešros suviduriavai, ar dėl blogų blakstienų diedas paliko?

Nuo dešrų visas kaimas apsišiko, o nuo blaksčių akys užtino, o nukentėjo Audriukas :(

Oi sujudo konservai, net juokas ima.Šansų į valdžią jau tikrai neturiit, kaip ir jūsų premjerė su visais. Konservai jau neturi žemiau kur pult. Dauguma žmonių šią merę palaiko ir palaikys. Taigi, mažiau rašykit čia nesamones ir eikit plakatų sau paišyt.Labai įdomu būtų pamatyt kiek anonimų susirinktų. Visi drąsūs kol neparodo savo veidų. Beje, komentaros rašo 2-3 tie patys žmonės. Nabagai.

oi klystate. Paklausykit ką apie ją žmonės kalba. Ne šiaip bėga iš rajono

nes merei bijo žmonės į akis pasakyti.

todėl apie merę kalba komentaruose.

Ponia A.M. ne tik dešrom prekiauja ir blaksutes deda o ir šunis kerpa.

Merė pati sau tokia graži lyg princesė. Taip save įsimylėjusi, kad pagrindinis darbas - kaip gražiai atrodyti nuotraukose, facebooke ir savivaldybės tinklapyje, dar ir laikraštyje. Dėl nuotraukos nulėks į bet kokį renginį bet kokiame Lietuvos taške. Tos įspūdis, tarytum gyvas velykinis kiaušinis. Išorė gal dar ir nieko - bet vidus supuvęs. Čia jai ne ministerija, čia reikia dirbti, o ne menkinti kitus ir pirštais į kitus badyti. Visi pažadai seniai subliuško, liko tik skeletas, o dar ir susiėdė su visais, net ir su artimaisiais. Neišlaikė valdžios egzamino.

Tikra tiesa.

Tai nereikėjo apkaltint ansčiau laiko ant visos Lietuvos. O pati su Malinausku be kaukių trinasi, kur jau ten saugus atstumas. Gėda!!!

Eilinis apsimestinis merės ale nuoširdumas. Margelėja ir malinauskėja, tikrai neskanu.

Jeigu komentuoji, tai jau konservatorius?

mano nuomone konservatoriai pasielgė garbingai po tokio valstiečių pasityčiojimo. Posėdžio įrašo klausant yra merės žodžiai" nei opozicija nei pozicija neragino Audriaus atsistatydinti" nu tai akivaizdus melas, mere. Gi spaudoje opozicija netgi reikalavo ne ragino atsistatydinti tai kodėl meluojat? Ar laikot konservatorius be atminties? Tik per ilgai jie tą melą ir nesiskaitymą kentė. Sėkmės konservatoriams dirbant taryboje nepriklausomiems nuo valstiečių.

Konservatoriai su garbe nieko bendro neturi. Nesišikit jau taip.

Nesiginau į šią istoriją su Klėjum. Bet, kad ši merė nesusitvarko su pareigom ir darbu-faktai! Tik pažadai, o realių darbų nulis! Žolė iki kelių mieste-vien tai jau daug ką pasako. Vadovų įstaigos neranda. Na ne kiekvienas gali būti tik merės nurodymų vykdytojas, neturintis savo nuomonės. Direktoriauja tik tie, kurie ir savo šešėlio bijo, kad tik merė jų darbu būtų patenkinta.

na gerai K. Sukackas įvardino savo straipsnyje. Kad nebuvo posėdžio klausimo pristatymas, o vyko teismas. Tai ar čia savivaldybės vadovės ir koalicijos partnerės elgesys. Apsurdas. O tai koks tada jos elgesys per koalicijos pasitarimus?