Pradinių klasių mokiniai į kontaktinį ugdymą grįžta saugiai, savivaldybė gavo 4 pavadinimų vakcinos siuntą

Nuo šiandien,  gegužės 3 d., Lazdijų rajono savivaldybėje nėra taikomos švelnesnės karantino sąlygos. Tai reiškia, kad pradinių klasių mokiniai, norėdami tęsti ugdymo procesą kontaktiniu būdu savo mokykloje, turi periodiškai profilaktiškai tikrintis kaupinių PGR metodu. Todėl Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pradėjo vykdyti profilaktinį kaupinių tyrimą devyniose Lazdijų rajono savivaldybės ugdymo įstaigose. Tyrimui tepinėliai imami iš nosies landų (negiliai, 1,5 – 2 cm) ir toje pačioje virusologinėje terpėje grupuojami po ne daugiau kaip 6 asmenų į vieną mėgintuvėlį. Kaupinių testavimas patvirtintas ir aprobuotas. Jo tikslumas 94 procentai.
Šiandien profilaktinis tyrimas buvo atliekamas Lazdijų mokyklos – darželio „Kregždutė“ 65 mokiniams ir 4 darbuotojams, suformuojant 14 kaupinių bei 43 Lazdijų mokyklos – darželio „Vyturėlis“ pradinių klasių mokiniams, suformuojant 9 kaupinius. Tyrimai jiems bus kartojami kas savaitę. Tyrimą atlieka vaikas pats savarankiškai. Pirmą kartą tyrimą atlikti vaikus apmoko VšĮ Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro slaugytoja ir prižiūri visuomenės sveikatos specialistės. Tyrimo rezultatus sužinosime po paros laiko. Jei vaiko tyrimas teigiamas, tėvai/globėjai gaus SMS žinutę su kvietimu užsiregistruoti standartiniam PGR testui atlikti. Jeigu tyrimo rezultatai bus neigiami ugdymo procesas tęsis įprastai.
Balandžiui baigiantis, rajone paspartėjo vakcinacija. Jau paskiepyti didelė dalis norą skiepytis pareiškusių prioritetinių grupių gyventojų. 1 doze paskiepyta 4151 asmuo, 2 doze – 1875. Šią savaitę savivaldybė gavo naują vakcinų siuntą. Joje 4 gamintojų vakcinos: Pfizer-BioNTech gamintojo vakcina „Comirnaty“, Moderna TX gamintojo vakcina „Moderna“, „AstraZeneca“ gamintojo vakcina „Vaxzevria“ bei „Johnson & Johnson“ vakcina tuo pačiu pavadinimu. Gyventojai, norintys vakcinuotis, turi kreiptis pas savo šeimos gydytoją ir pareikšti norą skiepytis. Konkretų skiepijimo laiką ir vietą gali sužinoti paskambinę telefonu 8 318 41 200 arba el. paštu skiepai@lazdijai.lt Apie kitokią vakcinavimo tvarką informuosime specialiu pranešimu.
Šios dienos duomenimis, rajone COVID-19 liga susirgo 3 gyventojai. Iš viso serga 55, saviizoliacijoje yra 332 asmenys, pasveikusiais laikomi 734.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gal užteks biurui girtis, kaip gerai dirba. Be "Vyturėlio" ir "Krėgždutės" yra ir kitose mokyklose grįžusių pradinukų ir net nemažai, bet iki šios dienos nėra testuoti ir nežinia, kada tai bus padaryta.

Kaimo mokyklose pradinių klasių mokiniai dar netestuoti, o jau mokosi nuo pirmadienio. Ar jiems kitokie reikalavimai? Kodėl niekam tai nerūpi, nors valdžios nurodymai tai visiems vienodi. Kaip gali dirbti mokytojai su netirtais vaikais?

Kiti nedirba, tik jų poziuris toks

Kodėl A. Kirsnos mokykloj nutrauktas kūrenimas, nes mūsų rajone dar nėra įsakymo, kad baigtas kūrenimas.Taupom vaikų sąskaita ir sveikata!

Seimos gydytoja senai uzregistravus pagal liga skiepintis...antras menuo eina ir nieko...kazkokia juoda skyle su skiepais Lazdijuose

Kai kurie šeimos gydytojai tik vaidina , kad dirba. Į esveikata net nesuvesti ligos kodai, o kai paklausi, koks ligos kodas, išpučia akis ir pasako, kad "nežinau, mes ligų kodų nerašom" (I. Žukauskienė ir jos seselė A. Kondratavičienė). Tai įdomu, ką veikia?