I. Šaparauskienė: testas ar protestas?

Karantinas užsitęsė. Sunku. Daug kam sunku. O dienos ilgėja, atrodo, jau pavasaris už lango, taip ir norisi užmiršti visus ribojimus. Kaip saulės spinduliai vis dažniau prasiskverbia pro debesis, taip pamažu atlaisvinamas karantino suvaržymų mazgas teikia daugiau vilties, kad gyvenimas nors ir lėtai, bet grįš į savo vėžes.
Taip norėtųsi greičiau, sparčiau, bet užsikrėtusiųjų klastingu virusu vis dar daug, kad galėtume žengti normaliu gyvenimo ritmu. Tačiau reikia tik kantrybės ir šiek tiek pastangų. Ir tikrai ne protestų, o pasidaryti profilaktinį vienkartinį tyrimą (testą), kad būtų galima dirbti ir neužkrėsti kitų.
Nudžiugome išgirdę, kad bus leista veikti įvairioms parduotuvėlėms, turinčioms atskirą įėjimą, kirpykloms ir grožio salonams. Nudžiugome, nes visi norime būti gražūs ir orūs. Smulkieji verslininkai ir individualiai paslaugas teikiantys puikūs specialistai ne tik pasiilgo klientų, bet ir galimybės dirbti bei užsidirbti.
Jau dabar aišku, kad atnaujinantiems veiklą darbo nepritrūks, ir norisi tikėti, kad jiems tokių prastovų patirti neteks. Kita vertus, būtina suvokti, kad kiekvieno mūsų pastangos, kovojant su šiuo nematomu priešu, yra svarbios. Kad sėkmė būtų garantuota ir ilgalaikė, smulkiuosius verslininkus raginu ne tik pasirūpinti visomis dezinfekavimo priemonėmis, laikytis visų saugumo rekomendacijų, bet ir testuotis patiems bei paraginti tą daryti savo darbuotojus. Pradėkime darbus būdami saugūs ir saugokime ne tik savo artimuosius, bet ir klientus. Juk nesinorėtų šia mirtina liga apkrėsti ištikimo kliento, kuris susirgęs gali niekada pas jus ir nebesugrįžti.  
Suprantami ir teisėti verslininkų lūkesčiai bei visuomenės dėmesį prikaustančios akcijos. Tik virusui, šienaujančiam gyvybes, tai nė motais. Juk visi įsitikinome, kad šios ligos pasekmės – neprognozuojamos. Vien Lietuvoje skaičiuojame daugiau nei 5 tūkstančius mirčių ir šis skaičius kiekvieną dieną didėja. O tai juk mūsų broliai ir sesės, tėvai ir mamos, močiutės ir seneliai, dėdės, tetos, brangūs draugai bei kaimynai. Todėl kviečiu mūsų žmones, vykdančius veiklą individualiai ar turinčius nedidelius verslus, neignoruoti rekomendacijų testuotis ir tai kartu su savo darbuotojais padaryti kuo skubiau. Juk nesinorėtų, kad vos duris pravėręs grožio salonas, kirpykla ar kita verslo vieta vėl stabdytų veiklą.
Maloniai norėčiau priminti, kad asmenims, dirbantiems paslaugų ar prekybos vietose, kurių veikla buvo draudžiama, turintiems tiesioginį kontaktą su kitais asmenimis, prieš pradedant dirbti yra skiriamas profilaktinis vienkartinis tyrimas (testas). Pasidaryti tyrimą galima VšĮ Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro patalpose esančioje karščiavimo klinikoje arba kitų miestų mobiliuosiuose punktuose, prieš tai užsiregistravus trumpuoju numeriu 1808 arba elektroniniu būdu svetainėje www.1808.lt.  
Drauge užkirskime kelią plisti ligai!
Ilona Šaparauskienė, Lazdijų rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė
„Lazdijų žvaigždė“

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Norėtųsi informacijos apie padėtį savivaldybėje. Jei ne respublikinė informacija, tai nieko nezinotumėm

Kaip ekstremalių situacijų specialistė dirbate labai prastai. Jokios informacijos . Matosi kad sėdite negavo rogėse. Tai nors naujas spaudos atstovas ka nors parašytų.

Informacija savivaldybes fb puslapyje. Siek tiek pasidomekit.

tai kad ten nieko nera. Labai prastas komunikavimas.

Darbas nuotoliniu būdu labai patogus. Ir parduotuvės aplankytos ir namai sutvarkyti. Sau sėdim ir laukiam algų.

Ilona nepatekai i seimą jei nepateks ir įtarybą kas tada?

Niekas 18 08 neregistruoja reikia elekteoniniu budu užpildyt anketa ir tai gausi testa pagal eile po 5 dienu kitas varijantas turi ieškot pažyspamų PSPC kad padarytų testa kitaip gali pats pasveikt ar numirt kol sulauksi testa tai rašau iš patirties testa daro gerai greitai bet iki tedto patekimo kryžiaus kelias o valdžia deklaruoja kad kas nori tas gali testuotis