R. Sadauskas-Kvietkevičius: atsisakantis skiepytis mokytojas yra tarsi kunigas, kuris netiki Dievu

Būkite atsargūs, Lazdijų krašto pirminės sveikatos priežiūros įstaigos jau surašinėja 65 metų sulaukusius asmenis, norinčius pasiskiepyti nuo COVID-19 viruso. Jeigu norite greičiau paveldėti savo pensinio amžiaus tėvų ar senelių nekilnojamąjį turtą, jokiu būdu neleiskite jiems užsiregistruoti skiepytis, nes paskiepyti jie gali ir pandemijos pabaigos sulaukti. O tai ne tik atitolins jūsų svajones parduoti spekuliantams protėvių mišką, bet ir atims uždarbį iš paskutinio dar gyvo šiame rajone verslo – ritualinių paslaugų įmonių.
Kaip teigia „Euromonitor International“ duomenų mokslininkas, premjerės sudarytos Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos narys Vaidotas Zemlys-Balevičius, gruodžio mėnesį kas antras miręs Lietuvoje žmogus arba sirgo, arba buvo persirgęs COVID-19. Dabar maždaug kas ketvirtas miręs arba serga, arba yra persirgęs COVID-19.
Kuo mažiau senolių norės skiepytis, tuo greičiau ateis eilė jums – jauniems ir sveikiems. Mokytojus juk visai neblogai patraukėme iš eilės. Pakako kelių feisbuko įrašų apie baisų „Astra Zeneca“ vakcinos šalutinį poveikį, gandų, esą lyg Marijampolėje, lyg Landsbergienės mokykloje iškrito visi paskiepyti pedagogai ir šimtai mokytojų jau atsisako skiepo.
Jei rimtai, tai truputį nusivyliau, kad nebus mokytojo specialybė prestižinė nei iki 2025, nei iki 2030 metų, nes per daug tamsių žmonių ją yra pasirinkę.
Kai pirmieji buvo skiepijami medikai, jiems taip pat pasireiškė organizmo imuninis atsakas į vakciną. Bet absoliuti dauguma suprato, kad taip ir turi būti – taip formuojasi imunitetas.
Mokytojų skiepijimas pavirto antivakserių propagandos šou. Deja, paaiškėjo, kiek daug iš pirmo žvilgsnio išsilavinusių žmonių, kuriems patikėta mokyti mūsų vaikus, nesugeba „paguglinti“ ir atskirti patikimas žinias nuo gandų.
Gal tikrai, pasibaigus pandemijai, reikėtų švietimo sistemai kažkokios neeilinės atestacijos, kurios metu būtų tikrinamos ne pažymos apie kvalifikacijos kėlimo kursų išklausymą, o gebėjimai orientuotis šiuolaikiniame pasaulyje ir atsirinkti informacijos šaltinius. O įrašas apie laiku atliktą skiepą galėtų būti vienu iš tokio gebėjimo požymių. Mokytojas, kuris netiki mokslu, yra tarsi kunigas, kuris netiki Dievu, bet neatsisako savo pareigų, nes nieko kito dirbti nesugebėtų.
Negaliu atsistebėti, kaip greitai iš apyskurdės posovietinės šalies mes tapome „auksinio milijardo“ – turtingųjų pasaulio – dalimi, kad net norime rinktis, kuria iš geriausių vakarietiškų vakcinų pasiskiepyti. Tai testams naudojamas „nosies krapštukas“ čakrą praduria, kaukė dusina, ventiliatorius sielą išpučia, dabar ir „Astra Zeneca“ vakcina per prasta. Tuo metu, kai didžioji dalis trečiojo pasaulio žmonių išvis nežinia kada tos vakcinos sulauks, o jei metų pabaigoje ir gaus skiepą, tai abejotiną kinišką arba rusišką.
Šioje komunikacijos krizėje matau tik vieną išeitį – nepaisant eilės pagal amžių, viešai paskiepyti „Astra Zeneca“ Vyriausybės narius, prezidentą, visų savivaldybių merus ir keletą daugiausiai sekėjų socialiniuose tinkluose turinčių nuomonių formuotojų. Net jeigu dėl to kas nors bambės, kad jiems padaryta išimtis vėl diskriminuoja paprastą žmogų.
Filosofuoti apie laisvą valią ir pasirinkimo teisę galėsime tada, kai pandemija bus pasibaigusi. O dabar tik nuo mūsų sąmoningumo priklauso, ar trečioji koronaviruso banga, apie kurią šią savaitę užsiminė Statistikos departamentas, palaidos visas viltis dar šį pavasarį sulaukti karantino ribojimų švelninimo. Ypač kai grėsminga Pietų Afrikos Respublikoje atsiradusi koronaviruso mutacija aptikta visai šalia, Suvalkų krašte, kur iki sienos uždarymo apsipirkinėjo kas antras lazdijietis.
Romas Sadauskas-Kvietkevičius
„Lazdijų žvaigždė“, 2021-02-26

Š. Mažeikos nuotr.

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Gyvūnai kalbėt pradėjo.

Mėėė ėė ėėė

Gėda, kad tokius "pezalus" dar kažkas spausdina ir leidžia skelbti savo svetainėje!

Žmogus vis nori prasigyvent, tai rašo ko nori užsakovai.

L. Žvaigždė pasiekinėja dugną.

Ačiū. Pagaliau kažkas išdrįso nevyniodamas į vatą pasakyti, kad ne visi mokytojai yra šviesuoliai.

O kas jis toks,tas "kažkas"?

Teisingas tekstas.

Neblogas,matom kad be klaidų parašei....

telehealth jobs<br> <br> fitness affiliate programs for bloggers<br> <br> affiliate marketing for alternative health bloggers<br> <br> make money from home with your phone<br> <br> <br> <br> my webpage; <a href="https://resheniya.com.ua/forums/users/sadyei2985815758/">work from home jobs for graphic designers</a>

Šitas straipsnis - sąmoninga, nors ir užslėpta, Astra Zenecos antipropaganda? :) Sadauskas jį užbaigia žinia, kad Astra Zenecai atspari viruso afrikinė mutacija jau pasiekė Suvalkus, duodamas minty, kad tuo ir Lietuvoj išplis. Vadinasi skiepytis Astra Zeneca - beprasmis poelgis, nes nuo afrikinės atmainos ji nei kiek negelbsti. AčiŲ tau, Sadauskai, viso pasaulio antivakserių vardu, už tokį antipropagandinį šios vakcinos straipsnį :D

Labai geras straipsnis, bet iš komentarų panašu, kad avių banda tik mekena ir nieko nesupranta :D

arogantiškas mulkis stato save ant moralinio pranašumo postamento: atseit ša kaimiečiai, jūs nieko nesuprantat.

geras straipsnis.Dėkui autoriui.Gal ką nors paskatins pagalvot,kad reikia ne tik bambėt dėl esamos situacijos,bet ir kažkaip prisidėt prie bendro reikalo.

Dar vienas-išminčius...

O Romas, kaip gydytojas galėtų gal ir sudėtį pakomentuoti ir kaip sudėtis purškalo pakeis mūsų RNR? Vakcina, tai kai sudėtyje yra viruso. Bet kai viruso nėra tik RNR genomo koduotė, tai mažiausiai ką galima teigti tai tapimas modifikuotu individu , Tad iki vakcinos šitam skysčiui toli.

Pilietis Romas narsiai tyli,nes apie RNR ir DNR supranta kaip kiaulė apie debesį...

Baisus palyginimas. Kur laisvas žmogaus pasirinkimas? Tik visai nemąstantis žmogus gali rizikuoti savo gyvybe švirkšdamasis eksperimentiniu skiepu.

Toks jausmas, kad didžioji dalis Lietuvos biologijos nesimokė. Visiems siūlau dar kartą pasikartoti, kas yra DNR, kas yra RNR, genomo sąvoką, vakcinų rūšis ir gaminimo technologijas, antikūnų gamybos mechanizmą ir tik po to skambiai svaidytis sąvokomis. Autoriui taip pat siūlau pasidomėti, kad ne visiems, ne visos vakcinos tinka. Ir kalba eina ne apie eilinius šalutinius poveikius po skiepo, o daug rimtesnes sveikatos problemas visam gyvenimui. Mokytojus neišmanėliais taip pat neetiška vadinti. Šeimos gydytojai irgi savo darbą turėtų daugiau dirbti, daugiau švietimo, daugiau konsultacijų savo pasientams, ar galima skiepytis, kokia vakcina skiepytis. Be aiškios informacijos visuomenei Lietuvoje vakcinavimas ir kova su covidu virto chaosu, viskas apipinta mitais.