Dėl G. Landsbergio pozicijos homoseksualių asmenų atžvilgiu A. Klėjus konkretus būti nenorėjo

Vicemeras A. Klėjus: „Jeigu tokį įstatymą priims Seimas, sutiksime, kad kiekvienas mūsų šalies pilietis turėtų lygias teises savo gimtojoje šalyje.“

Šia savaitę Lenkijoje viešėjęs užsienio reikalų ministras G. Landsbergis davė interviu vienam didžiausių Lenkijos žurnalų „Rzeczpospolita“. Jis buvo klaustas ir apie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų požiūrį į LGBT (lesbietes, gėjus, biseksualus ir transseksualus) asmenis, apie ketinimą įstatymu Lietuvoje įteisinti vienos lyties asmenų partnerystę. Atsakydamas į šį klausimą ministras teigė, kad toks įstatymas turi būti priimamas. Pasak jo, net popiežius Pranciškus sako, kad partnerystės klausimas turi būti išspręstas. Tai orumo klausimas.  
Išspręsti šį klausimą per 100 dienų po rinkimų yra žadėjusi ir Laisvės partija, su kuria valdančiojoje koalicijoje yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Iš oficialių pasisakymų matyti, kad klausimo sprendimas juda į priekį – yra sudaryta darbo grupė, kuri svarsto Civilinio kodekso nuostatų, įteisinančių tokius santykius, pakeitimus. Juos Seimui darbo grupės vardu žada teikti pati Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen. Seimo narys, Laisvės partijos atstovas V. T. Raskevičius viešojoje erdvėje jau analizuoja, kiek Seimo narių už tai balsuotų.
Pakomentuoti šį ir kitus su vienos lyties asmenų partnerystės įteisinimu susijusius klausimus, artimiausiu metu planuojamus spręsti Seime, kurio valdančiąją daugumą sudaro, taigi, ir lemiamą žodį turi konservatoriai, „Lazdijų žvaigždė“ paprašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Lazdijų skyriaus pirmininką, savivaldybės vicemerą Audrių Klėjų.
– Ką jūs, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Lazdijuose, apie tai manote? Kokia jūsų pozicija šiuo klausimu? Ar sutinkate su savo partijos vadovu, kad klausimą reikia spręsti ir kad tai – orumo klausimas?
– Esu linkęs žvelgti šiek tiek plačiau ir akcentuoti, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis Lenkijoje kalbėjo ir apie kitus svarbius sprendimus. Ministras akcentavo Rusijos grėsmę, kai ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis vizito metu buvo pažemintas Rusijoje. G. Landsbergis tikisi, kad po šio efekto ES taps dar vieningesnė Rusijos atžvilgiu bei priims naujas sankcijas dėl žmogaus teisių pažeidimo. Vienas iš prioritetinių dalykų, kuris buvo akcentuotas – Lenkijos ir Lietuvos bendradarbiavimas. Ministras teigė, kad „valstybiniu lygiu turime labai šiltą požiūrį į Lenkiją“. Mano nuomone, tai yra vienas iš prioritetinių dalykų mūsų šaliai toliau išlaikyti gerus santykius su mūsų kaimynais.
Ministras buvo paklaustas ir apie partnerystės įstatymą. Kalbėdamas apie šį įstatymą ir žinodamas, kad valdančiojoje koalicijoje yra dvi liberalios partijos, supranta, kad šis klausimas bus liečiamas. Tačiau, kaip teigė ministras, galiu pasikartoti ir aš, jeigu įstatymas bus priimtas, jį priims Seimas, tai bus jų galutinis sprendimas.
– Kaip įsivaizduojate tokių santykių įteisinimo padarinius Lietuvoje? Ar į vienos lyties asmenis, oficialiai prisipažinusius apie tai ir įteisinusius savo santykius, būtų kitaip reaguojama, jei įstatymas tai leistų? Ar jie nebūtų užpuldinėjami, kaip tai yra pasitaikę anksčiau?
Kaip įsivaizduojate situaciją Lazdijų krašte, kur žmonės dar labiau konservatyvūs nei visoje Lietuvoje, nes yra uolūs katalikai bei vyresnio amžiaus? Ar gyvenimas Lazdijuose vienos lyties partneriams netaptų pragaru? Kas turėtų užsiimti švietėjiška veikla savivaldybėse, kad taip nenutiktų?
– Tikiu, kad Lietuvoje yra svarbesnių klausimų – tiek geopolitinės, tiek ekonominės problemos. Jeigu tokį įstatymą priims Seimas, sutiksime, kad kiekvienas mūsų šalies pilietis turėtų lygias teises savo gimtojoje šalyje. Noriu pabrėžti, kad yra kalbama ne apie santuokos, o partnerystės įstatymą. Tačiau, kaip ministras teigė, šiuo metu vyksta diskusijos su Lietuvos Katalikų Bažnyčia, o diskusija ir bendras sutarimas šiuo klausimu yra svarbiausia.
„Lazdijų žvaigždė“ (2021-02-12)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pone, jei jau ruošiesi rinkimams, tai dirbt pradėk rajono žmonėms. Pozavimas nieko nepadės.

Tegul tie homoseksualai „partneruoja“ tarp savęs, man nesvarbu kas su kuo guli, bet įstatymu įteisinti ju patrtnerystę kaip oficialią šeimą, tai jau NE. Normalią šeimą sudaro tik skirtingų lyčių žmonės.

Puiku, Audriau. Pritariu!

Anonime, o jūs gal prie jo sėdite, kad sprendžiate ar dirba, ar ne :-(

O kada,jis buvo konkretus .Geda tokiam apsiskelbusiam partijos vadu,nors viceministras be vidurinio isilavinimo,gabriukas jau dalina vakcinas, net ne ES narems, nors mes neskiepyti.

tai kam padalino??? tik pletkų nešiotojai jau dalina... o kalbėtasi, kad kai bus galimybių padėti kitiems, o "liežuviai" jau ir dalina.

If you wish for to take a great deal from this post then you have to apply these methods <br> <br> to your won website.<br> <br> <br> <br> My homepage: <a href="http://0553721256.ussoft.kr/g5-5.0.13/bbs/board.php?bo_table=board01&wr_id=461">vendita di cebrocal in Roma</a>

nu "pirmyn"... paverkit paverkit... jums gi nuo to lengviau pasidaro. O Klejaus nuomonė man patinka!

Komentatoriau, esi "vyras" ir pletkini. Nors ir ankstesniame darbe buvai pašaipų objektas.

PAGAL,TAMSTOS ,RAŠLIAVĄ,IR JOS STILIŲ, IR DABAR JUOKINI IR PATS KELI PAŠAIPAS SAU.TIESIOG VAIKŠČIOJANTIS ANEKDOTAS ESI.

Koks gražiuoliukas. Jūsų rajono garbė ir veidas.

O man Klejus patinka ir tikiu, kad ateityje bus rajono meras.

Tikėk, tikėk, viltis durnių motina.

O tu, dar tikek turbūt grįž tavo caras! Viltis kvailių motina :)

pharmacy affiliate website design<br> <br> affiliate programs for immunity-boosting herbal supplements<br> <br> online jobs for students to earn money<br> <br> Join the top-rated supplements affiliate programs<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web page: <a href="https://demo.paganprideofeasttn.org/community/profile/hilariohamilton/">affiliate programs with high conversion rates</a>

Nenueikim komentuodami nuo straipsnio temos, bet iš esmės tai čia tiems Seimo Konservatoriams ir neapsiplunksnavusiems Laisvės partijos kanapių rūkoriams turėtų būti visai ne pakeliui. Jeigu jau deklaruojamos šeimos vertybės ir tik bac įstatymas apie gėjų santuokas, tai kaip čia tie Konservatoriai atrodys, kur jų pamatinės vertybės, ar jau čia dėl valdžios eina kad ir su velniu obuoliaut?

Tai čia santuokos dar ne viskas, dar bus gražu kaip du tėveliai arba dvi mamytės vaikus įsivaikins - jeigu šeima, tai ko ne? Dar to nebuvo Laisvoj Lietuvoj, bet kad koalicija neiširtų, tai eina kaip su buldozeriu, net kunigo nuomonę, kuris pasisakė už tradicinę šeimą, ,,sumalė į miltus''.

reikia skirti partnerystes ir santuokos savokas.

Esmė ne partnerystė ar santuoka, bet ar šie institutai bus šeima.

Gerbiamas vicemeras atsargus ir šiuo klausimu diplomatiškas. Atsakė visiškai teisingai. Vicemeras įstatymų nepriiminėja, jis privalo juos vykdyti. Įstatymus priima seimas. Jei bus priimtas toks įstatymas seime, teks jo laikytis. Esu katalikas ir visiškai pritariu bažnyčios pozicijai.

Jis labai atsargus, kai naudinga vienos partijos narys, kai naudinga kitos, kai naudinga...

Bet jis niekuomet aiškiai neišdėsto SAVO aiškaus požiūrio į nagrinėjamą dalyką.

Dar ir kaip išdėsto, na jūs pripratę prie vieno ex pono burbėjimo, kuris visada buvo "teisus" tai dabar ne visiems suprast.

work from home writing jobs for moms<br> <br> telecommuting jobs<br> <br> affiliate marketing tips for beginners<br> <br> How to register for PharmEmpire<br> <br> <br> <br> my web site :: <a href="https://cursos.wonderwomanguatemala.gt/forums/users/danielleplace/">recurring commission affiliate programs in healthcare</a>