Kokį šiaudą ištraukė smulkiojo verslo atstovai Kūčių vakarą?

Anot N. Kirsnos bendruomenės pirmininkės N. Apolskienės, provincija - tai ne didmiestis, kuriame užsakymai plaukė netgi Kūčių vakarienės patiekalams paruošti. 

Kokį šiaudą ištraukė smulkiojo verslo atstovai Kūčių vakarą, kaip kapstosi pandemijos akivaizdoje, ar sotus jų gyvenimas šiandien?
Artūro Pilecko individuali įmonė Miškinių kaime anksčiau turėjo 25 darbuotojus, dabar - viso labo 3.
 „Tai ne vien tik dėl pandemijos, - patikina A. Pileckas. - Žinoma, ir pandemija įtakoja. Sunkiai einasi. Dirbame, bet labai silpnai“. 
Įmonė dirba jau 23 metus, vis ieško būdų, kelių, kaip išgyventi. „Pandemija viską dar paaštrino“, - neslepia jis. Net prisireikus kokios detalės, turi sukti galvą, kaip nuvažiuoti. 
„Paramos ir pagalbos dėl pandemijos į valdžią nesikreipiau, tiesiog pavargau“, - teigia jis. Tikina, kad stengiasi, verčiasi per galvą, bet kaip toliau bus, nė pats nežino: „Situacija nedžiuginanti“. 
Ir Stebuliuose, ir Kaune gyvenanti Aurelija Ambo, įkūrusi grožio studiją „Ambo studio“, sako, kad prasimušti didmiestyje dar sunkiau nei provincijoje, mažame miestelyje. 
Anot Aurelijos, dabartiniai draudimai buvo padaryti pakankamai greitai, bet ji stengėsi išlikti pozityvi. „Norėjau, kad ir darbuotojai būtų pozityviai nusiteikę. Apie uždarymą sužinojome tik sekmadienį, daugelis meistrų pirmadienį, antradienį dirbo po 16 valandų, stengėsi išnaudoti visą įmanomą laiką. Pati dirbau nuo 7 ryto iki 12 nakties“, - sako Aurelija, kuri jaučiasi atsakinga ir už 8 salono darbuotojas. 
Naujosios Kirsnos kaimo bendruomenė įsikūrė virtuvę su visa reikalinga įranga, manė, gamins maistą tiek pagal užsakymus, tiek vietoje, bendruomenės patalpose, bus norinčiųjų savo šeimos šventes švęsti. Be to, kaimo žmonės iš čia savo kaimynus išlydi ir į paskutinę gyvenimo kelionę, tad ir gedulingi pietūs užsakomi. „Viską sujaukė pandemija“, - patvirtina bendruomenės pirmininkė Neringa Apolskienė. 
Daug išsamiau - D. Babarskienė ,,Lazdijų reklamoje" (2020-12-29).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

tai kad nemačiau reklamos, kad ruošiate šv. patiekalus

kad jiems nereikia reklamos viešos. Iš lūpų į lūpas geriausia reklama.

Man tai užteko rudenį reklamos susidaryti nuomonę, kaip atidarymas buvo prieš Merę šėliojosi .Ooo tai bent - scenarijus buvo!

Naujoj Kirsnoj maistas išsinešimui. Na, gražu... Kas čia jo atvažiuos - Šeštokai ar Krosna?

Baigsis nma pinigai ir balius baigtas.

Kirsniokai pripažinkit tai pasaka. Kuri daug kainavo. nors merė pinigų jum negailėjo.

Nu jo pinigų davė daug bet kas iš to. ? Kažkas pasinaudojo o ausma liko ant ledo.

Niekas neatvažiavo ebn ap.... ir ur...... giminės ir artimieji pinigų plovimas. Laikas susidomėt stt.

Maistą užsisakom pas pyplienę ir labai patenkinti, urba..... primena senus tempo laikus pilni bliudai salotų ir mišrainių.... nors matosi kad pavalgę.

AŠ KAŽKAIP JAUČIU, KAD ŠI VIRĖJA UŽSIDIRBS KOKĮ NORS POSTĄ.

Kaži ar nevietoj m.....?

Gerai, kad moka uodegą kišt kur reikia. Šiais laikais tai reikia sugebėti!

Jau ką sugeba, tai sugeba, nesimuilinus sulenda dėl savo gerovės

projektui virš 60000 plius sriuba 7000 nu žinot geras verslas o įdomu kiek sudarbinta savų? Viskas aišku baigsis pinigai baigsis meilė merei. O ji apie sukurtas darbo vietas kalbėjo.

Dineta ačiu taip mes sužinome kaip taškomi pinigai ir kuriamos darbo vietos.O su tokia pompastika pradžia buvo, gaila pinigai baigsis darbo vietos gal irgi..........>