Oficiali savivaldybės pozicija dėl griežtą papeikimą gavusio architekto R. Vyšniausko

Lazdijų rajono savivaldybės vyr. architektas  Ričardas Vyšniauskas įsitikinęs – absurdiškais kaltinimais valdžia susiuvo papeikimą.

Vyr. architektas atmetė visus kaltinimus teigdamas, kad tai savivaldybės vadovų kerštas dėl jo pareikštos principingos pozicijos dėl saulės jėgainių statymo, nepritarimo ir atsisakymo derinti jų statybos projektą. Jis komisijai pateikė savo paaiškinimus dėl jam inkriminuojamų pažeidimų, kad esą neetiškai bendravo su kolegomis, netinkamai organizavo darbus skyriuje bei netinkamai vykdė tarnybines funkcija, kad atvyko į darbą su žmona.

Paaiškinime jo darbą tyrusiai komisijai, kuri vėliau rekomendavo architektui skirti papeikimą, R. Vyšniauskas rašo, kad dar praeitų gruodžio mėnesio pabaigoje pradėjęs dirbti rajono savivaldybėje aptarė su vadovais darbo gaires, numatė, kaip bus siekiama tobulinti savivaldybės architektūrinę aplinką, gerinti skyriaus atliekamų funkcijų kokybę, įgyvendinti kitus savivaldybės strateginius uždavinius, siekiant pritraukti daugiau turistų, investuotojų. Tačiau R. Vyšniauskas pažymėjo, kad nuo pirmų darbo dienų susidūrė su skyriaus darbuotojų priešprieša bei nepritarimu bandomiems daryti pokyčiams. Apie skyriaus darbuotojų jam demonstruojamą priešiškumą ir susidariusią situaciją vadovybę informavo nuo pirmosios savo darbo savaitės, ne kartą prašė imtis veiksmų padedant užtikrinti darbo drausmę, tačiau į jo išsakomas pastabas vadovybė esą nereagavo. 

Savivaldybės administracija atkerta: R. Vyšniausko nuomonė dėl saulės jėgainių ir jam skirtas griežtas papeikimas neturi nieko bendro. 

,,Savivaldybė, jausdama pareigą stabdyti įžūlų R. Vyšniausko melą, gyventojams pateikia objektyvią informaciją, kurią architektas iki šiol aktyviai mėgina pateikti sau naudinga linkme. Savivaldybės vyr. architektas R. Vyšniauskas klaidina visuomenę susiedamas du nieko bendro tarpusavyje neturinčius faktus: jam skirtą griežtą papeikimą bei savo poziciją dėl saulės jėgainių. Jo pateikiama informacija nėra teisinga, nes iki šiol laikraščių, kuriuose anksčiau pasirodė publikacijos apie minėtą situaciją, žurnalistai nesikreipė į savivaldybės darbuotojus bei vadovus, norėdami išgirsti jų poziciją šiuo klausimu bei pateikti nešališką informaciją. Nepakalbinti liko ir R. Vyšniausko vadovaujamo skyriaus darbuotojai, patys raštu informavę savivaldybės administracijos vadovę I. Šaparauskienę dėl skyriaus vadovo jiems daromo psichologinio spaudimo ir įžeidinėjimų. 
Reikėtų paminėti ir tai, kad po viešų vyriausiojo architekto pasisakymų žiniasklaidoje savivaldybę pasiekė potencialių investuotojų abejonės dėl jų ketinimo investuoti Lazdijų rajone bei priekaištai dėl vyriausiojo architekto R. Vyšniausko daromų kliūčių. Dėl to savivaldybė patiria neįkainojamą žalą – kyla grėsmė prarasti milžiniškas investicijas bei galimas naujas darbo vietas", - teigia Lazdijų rajono savivaldybės administracija.

Plačiai apie konfliktą, dėl kurio vyr. architektas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, skaitykite ,,Lazdijų žvaigždėje" (2020-07-24).
     

Autorius: 
"Lazdijų žvaigždės" inf.

Komentarai

Uzmirso kas ji pasamde ir kam dirba, mane ateis ir vadovaus? Juokinga kad zmogus nesuvoke kas ji samde ir ko is jo buvo tikimasi , jis darbininkas ne darbdavys... ehhhh

zita, na tu ir kaimiete, na ir poziuris. Suvok, kad savivaldybe ne siu zmoniu nuosavas ukis ir kad jie visi turi dirbt rajono zmoniu labui, nes juos rinko. Pagal tave, jei zmogu prieme i darba, tai jis turi vykdyt visus valdzios norus, nebutinai teisetus, va todel sioje salyje mes taip ir gyvenam...

Taip ir nesupratau iš tavo komento dėl ko tau baisu.

Tokia musu ,,geru profesionalu,, vadovybe.Prieme I darba architekta ir nori padaryti vergu.Sekmes architekte tau kovoje su bekompetenciniais vadovais.

Labai gražūs maišukai valstiečių sąskrydyje. Kur tokių galima gauc...?

Dovanų maišiukai?

Bet tikrai. Lazdijų savivaldybės maišiukais apdovanojami valstiečių sąskrydžio dalyviai? čia normalu? ar jūs juokaujat?