A. Mikelionis: konservatorių vadovybė Lazdijų pavyzdžiu griauna Palangos skyrių

Sakoma, kad istorija mėgsta kartotis. Būna, kad apima vadinamasis deja vu jausmas, kai matydamas kokį nors dabarties įvykį niekaip negali atsikratyti pojūčio, kad kažką panašaus ar net identiško praeityje jau teko stebėti ar matyti.
Lazdijų savivaldos istorijoje stipriausiu kažkada buvo galima pavadinti konservatorių skyrių, vadovaujamą ne vieną kartą meru buvusio A. Margelio. Konservatoriai su minimu politiku laimėjo ne vienus Lazdijų savivaldos rinkimus ir ilgai buvo Lazdijų rajono valdžioje. Lazdijų konservatorių skyrius ilgą laiką buvo vienas gausiausių respublikoje, jeigu ne gausiausias. Tuomet vyravo puikūs Lazdijų rajono konservatorių santykiai su respublikine konservatorių valdžia. Bet prieš kelerius metus, kai vyko Lietuvos konservatorių partijos pirmininko rinkimai, Lazdijų rajono konservatorių skyrius nutarė paremti ne iš viršaus nuleistą jaunojo G. Lansbergio kandidatūrą, o itin patyrusią I. Degutienę. Gabrielius, kaip itin jaunas, nepatyręs ir labai ambicingas politikas, negalėjo to Lazdijų konservatorių skyriui atleisti ir pradėjo imtis įvairių žygių, kaip pakeisti mūsų rajono konservatorių pirmininką A. Margelį. Kalbama, kad tuo metu į Vilnių nuvyko vienas itin ambicingas Lazdijų konservatorius turėdamas tikslą skųsti A. Margelį. Galbūt tų skundėjų buvo net ne vienas ir jie visi G. Landsbergiui į ausį šnabždėjo, kad A. Margelis nekenčia naujo konservatorių partijos pirmininko ir visaip jį niekina.
Kuo toliau, tuo labiau darėsi aišku, kad A. Margelis neliks Lazdijų rajono konservatorių partijos pirmininku. Labai gaila, bet dėl respublikinės konservatorių vadovybės kaltės, empatiškumo ir diplomatiškumo stokos prieš kelerius metus skilo vienas didžiausių Lietuvoje konservatorių skyrius. Lazdijų konservatoriai skilo į dvi dalis: stipriai nukraujavusį konservatorių skyrių ir itin stiprią ir gausią su A. Margeliu nuo šios partijos atskilusią dalį, kuri tapo visuomeniniu judėjimu „Pirmyn! Kartu mes galime“. Nuo to labiausiai nukentėjo Lazdijų konservatorių skyrius, kuris neteko nemažai itin konservatoriškas vertybes puoselėjančių asmenybių.
Šios savaitės pradžioje respublikinė spauda paskelbė, kad praktiškai analogiška situacija, kaip prieš kelerius metus Lazdijuose, susidarė Palangoje. Šio Lietuvos kurorto konservatorių skyrius yra spaudžiamas respublikinės konservatorių valdžios. Kaip žinoma, dabar pastariesiems vadovauja G. Landsbergio aplinka, šiuo atveju kalbama, kad prie to prisidėjo ir patriarchas V. Landsbergis. Ir kaip čia nerūstausi?! Matot, Palangos konservatorių skyrius išdrįso Seimo rinkimuose vienoje iš apygardų iškelti savo kandidatą, o ne iš viršaus nuleistą Seimo narę A. Bilotaitę.
Konservatorių viršūnėms šiuo atveju gresia prarasti visą Palangos partijos skyrių (beje, vieną stipriausių respublikoje), valdžią kurorto savivaldybėje, vieną žinomiausių šalies merų, taip pat labai tikėtiną Seimo nario mandatą per būsimus Seimo rinkimus. Tai labai daug, bet konservatorių grietinėlei į tai nusispjauti – svarbiausia parodyti, kuris žvėris svarbiausias miške.
Nors konservatoriai dažnai mėgsta pašnekėti apie demokratiją, bet jų valdžiai neretai pavyksta įsivelti į vidaus karus su konservatorių rajoniniais skyriais. Užuot pasitikėjęs žmonių išrinkta vietos valdžia, G. Landsbergis su kompanija negali pakęsti prieštaravimų, stengiasi bizūno principu kištis į vietinių konservatorių skyrių veiklą. Tai tik dar kartą įrodo, kad G. Landsbergis konservatorių partijos pirmininku tapo gerokai per anksti.
Sakykite, ką laimėjo garsiausio Lietuvos anūko vadovaujama partija, suskaldžiusi Lazdijų konservatorių skyrių? Klausimas retorinis. Lazdijų konservatorių valdžioje teliko politikai, kurie su konservatoriškomis vertybėmis nelabai turi ką nors bendro. Prieš paskutinius savivaldos rinkimus, pamatęs Lazdijų konservatorių sąrašą, parodžiau jį bičiuliui. Šis kiek paskaitęs tarė: „Sąrašas konservatorių, o jame – vien komunistai.“ Iš tiesų, ko norėti, jeigu Lazdijų konservatoriams vadovauja A. Klėjus, buvęs socialdemokratas, augęs ir brendęs toli gražu ne patriotiškoje aplinkoje.

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

O aš paskaitiau sąrašas judėtojų pirmyn ir vieni komjaunuoliai per sąjūdį nespėję tapti komunistais ir komunistai jau po kelis kartus buvę socdemų sąraše. V a manau cia tai patriotai, ale kiti manė kitaip atsirinko žmonės.

Miręs tas "Pirmyn" tinklapį pažiūrėkit, o be to labai nemažai jau grįžo ''judėtojų'' pas konservatorius, kiti pas valstiečius :)

O tai Margelis jau Dagio partijoj taip rašė tai kur judėtojus malinauskui paliko ar kam?

"Pirmyn" yra visuomeninis judėjimas. Kaip suprantu jam gali priklausyt įvairių partijų nariai.

Žinai Mikelioni, esi ne žurnalistas o tik pasamdytas pakalikas.Tavo nuomonės tokios šlykščios, o dabar ir melagingos. Puikiai žinai kas suskaldė Lazdijų konservatorių skyrių, bet pasamdytas Margelio skleidi melą ir šmeižtą. Na o jei nežinai, tai pasakysiu, kad Margelio vadovaujamas Lazdijų " stipriausias " skyrius buvo tik butaforinis. Narių skaičius buvo nerealus, surašyti rajono kaimų žmonės, kurie net nežinojo, kad esą partijos nariais. O skyrių suskaldė ne G. Landsbergis o Tavo darbdavys, kurį Tu taip bandai visokiais būdais padaryti G. Landsbergio auka. Bet nepavyks jo išbaltinti, nes jis per daug yra susitepęs, o taip darydamas ir pats tapai tokiu pat. Na o jūsų visų, kurie taip nekenčia konservatorių, turiu nuliūdinti, nes dabar skyrius yra vieningas, stiprus ir nėra nė vieno komunisto, kai tuo tarpu prie Margelio skyriuje jų buvo nemažai. Taip pat esame dėkingi A. Klėjuj , kad jo dėka mūsų skyrius išliko ir sustiprėjo.

Klausyk, Mikelioni, gal tu augai ir brendai toje pačioje aplinkoje, kaip ir Klėjus, jeigu žinai, kokioje aplinkoje jis užaugo?

o koks gi tavo "zurnaliste" su......as reikalas kaip konservatoriai tvarkosi? Tik faktas, kad nuo melagių, savanaudžių ir sukčių stengiasi apsivalyti.

Mikelioni, praleidai progą patylėti. Būtum protingiau padaręs, o dabar matau eilinį kartą nusirašei. Manau, kad dėmesio trūkumas pačiam :-(

Nesuprantu ko čia visi pyksta ant autoriaus. Jis parašė savo nuomonę, kiti turi savo nuomonę ir tiek. Nuomonių skirtumas ar jų gausa normalus dalykas laisvoje šalyje. Ankščiau gi už kitą nuomonę persekiodavo ir kišdavo į cypę. Negi norit, kad tie laikai sugrįžtų?

Judetojau, pasakysu tau tep. Nomones gerai, ale cia ne nuomone o propaganda

Nesigirkit rajone valstieciai tvarkosi jus tik is paskui lakstot. Toli jums konservatoriai dar mero kede.

Na na ir kas sutvarkyta? nematau, kad būtų tvarkomasi ir nematau, kad kas lakstytų paskui.

Valstiečiai suvalgė ir suvirškino konservatorius. Viską rajone sprendžia merės partija, o konservatoriai tyli arba apsimeta, kad dar kažką gali, bet net patys tuo netiki.

Aš manau, kad pats laikas konservatoriams pasakyti valstiečiams STOP. Ir net labai jums stengtis nereikėtų. Nes iš šono pažiūrėjus jūs per daug jau valstiečiams leidžiate. Taip, kad susiimkit.

Stopnepasakys nessedi labai labai siltose ir minkstose kedese, nebent pries pat rinkimus va tada merei ir visiem valstiečiam parodys , karšta bus.

Margelis niekada nebuvo tikru konservatoriumi. Jo neapykanta Landsbergiams jau seniai buvo žinoma ir girdima, jis niekada neturėjo jokių konservatoriškų vertybių, jo pernelyg didelis ambicingumas pražudė jį patį. Tad "žurnaliste," geriau būtų, kad taip nesistengtumėt jį kelti į viršūnes ir daryti iš jo šventąjį, Lazdijai mažas miestelis ir jį puikiai pažįsta. Taip elgdamasis Jūs sugadinsite ir savo reputaciją, žinoma, jei jau nesugadinote su savo rašliava.

bet jei žmogui gerai moka tai gal jam apsimoka

Pajuokinai: konservatoriai ir vertybės. Cha, cha, cha

O kokios valstiečių vertybės?

Tikru konservatoriu lazdijuose labai mazai belike arba margelio partija arba socdemai. Nemanau kad jie laimetu pries valstiecius.

Tą patį straipsnį įdėjo ir į Dzūkų žinias. Kiek Lazdijų kraštui įdomu kas dedasi pas konservatorius Palangoje? Na o iš vertinimo apie Klėjaus aplinką, galima suprasti, kad čia rašytojui galimai prasimušė vaikystėje patirtos psichologinės traumos. Etikos sumetimais patylėsiu apie rašytojo šeimą. Palinkėsime greičiau sukurti savo šeimą ir suprasti kas yra auklėjimas ir kaip išugdyti patriotiškus vaikus.

Bet tai koks populiarus žurnalistas , kad tiek daug komentarų. Vadinasi žmonės domisi jo straipsniais, puiku, pirmyn ir tik pirmyn!! :)

Net neskaitau jo straipsnių.

ot jau populiarumas, kad visi komentaruose ir apklausoj spjaudosi ant jo nesąmonių tai nėra kuo girtis

Būtų labai įdomu sužinoti, kokioje šeimoje augo šio straipsnio autorius. Pasakius A reikia pasakyti ir B, o gal nėra ką pasakyti?..

Didžiausias įvertinimas autoriui, kai jo nekenčia ir jį keikia, bet vis tiek skaito.

ale tikrai... nežinojau, kad tokis malonus jausmas kai tavęs nekenčia kaip melagio ar pletkiniko... nu įdomi nuomonė ane?

Ale anonime parašyk, kur šitam straipsny meluojama ir pletkinama. Tiksliai parašyk. Gali ir iš kitų straipsnių pateikt pavyzdžių.

Ale anonime, tamsta esi visiškas mulkis, kad negali pakęst kitos nuomonės. Tau geriausia buvo prie ruso, kai buvo viena partija ir viena tiesa. Važiuok in baltarusijų - tau ty vieta.

Na ir komentarai. Tegul jus kur velias nuneštų...

Realiai tai komentarų būtų dvigubai mažiau, jei mikelionis pats į juos neatsirašinėtų...

Tau gali taip atrodyt, bet įrodyt negali. Belieka spėliot...

Algimantas šaunuolis. Besmegeniams tiesa akis bado. Sukilo šunauja loti. Algi, sakyk teisybę visados.

Teisybė yra reliatyvus dalykas, - kas kaip ją supranta. ☻ Tavo „šaunuoliui“ vienokia, „Besmegeniams“ kitokia. Ir komentuokit sekmingai toliau, kol bus parašyta bent 100 komentarų.