Sausų plaukų priežiūra: 5 esminiai patarimai

Norite turėti gražius plaukus? Tokiu atveju teks įdėti šiek tiek pastangų, kad jie taptų elastingi, gyvybingi bei ryškios spalvos. Dažniausiai skundžiasi tos moterys, kurių plaukai yra sausi, tad kuo daugiau jais rūpinsitės - tuo pats plaukas atrodys gražiau.

  • Aliejinės kaukės plaukams

Jeigu plaukas labai veliasi, tikėtina, kad jis yra labai sausas. O susivėlusių plaukų natūralios būsenos nėra, yra tik nepamaitintas plaukas, tad būtinai turite bent kartą per savaitę daryti aliejines kaukes, kurios maitina plauką iš pat vidaus. Aliejai plaukų galiukams yra labai įvairūs, tad verta daugiau dėmesio skirti sudėčiai, kad įsigytumėte tikrai geros kokybės. Rinkitės kuo natūralesnius, kuriuose mažiau silikonų, žinoma, su alyvuogių, kokosų, arganų bei kitais aliejais, kurie pasižymi drėkinančiomis savybėmis.

Jeigu kaukes dažniausiai darome kartą per savaitę, tai šampūno reikia kur kas dažniau. Visgi, kasdienis plaukų plovimas labai juos sausina, tad bandykite retinti plovimą iki 2-3 kartų per savaitę. Vėlgi, rinkitės specializuotis šampūnus, kurie skirti būtent sausų plaukų priežiūrai. Prie sausėjimo prisideda tie, kurie skirti dažytiems plaukams, taigi, gali tekti atsisakyti priemonių, kurios “palaiko” spalvos ryškumą. Apsispręskite, ar šiuo atveju labiau rūpi sodri spalva, ar lankstus plaukas.

  • Venkite formavimo priemonių

Bene labiausia plaukui kenkia priemonės, kurios veikia karščio pavidalu. Tai reiškia, kad jau vien atsisakius plaukų džiovintuvo bei tiesintuvo - galėsite džiaugtis kur kas elastingesniu plauku, kuris netrupa. Taip, pačioje pradžioje dažniausiai atrodo, kad plaukai susivėlę, norisi juos pakoreguoti su tiesintuvu. Visgi, jau po kelių savaičių - plaukas bus pailsėjęs ir atrodys kur kas gražiau. Svarbiausia yra palaikyti tokią jo priežiūrą.

  • Nesausinkite ir nešukuokite šlapių plaukų

Taip pat venkite intensyvaus plaukų valymo rankšluosčiu po plovimo. Tegul jie natūraliai išdžiūsta. Lygiai taip pat šlapių plaukų geriausia nešukuoti, kadangi būtent tuomet jie yra labiausiai pažeidžiami ir šukavimo metu galiukai išsišakoję.

  • Neriškite stabdžių kasų

Galiausiai, suteikite plaukams daugiau laisvės ir atsidėkodami jie atrodys kur kas gražiau. Nakties metu daugelis merginų susiriša plaukus, kadangi taip išvengiama susivėlimo. Gerai, tačiau bent jau dienos metu nešiokite palaidus,  kad jie įkvėptų kuo daugiau deguonies. Tuomet ir pats plaukas atrodys gražiau.

 

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O kur komentarai? Juk tema tai aktuali, ypač moterims...