V. Danauskienė: Streikus elgiasi apgailėtinai

Seimo narys „valstietis“ Zenonas Streikus elgiasi apgailėtinai, kai besibaigiant kadencijai tarsi kaulą šunims numeta vieną patarėjo Seime etatą lazdijiečiams.
Kai oficialioje savivaldybės interneto svetainėje perskaičiau šitą žinią, pateikiamą kaip svarbiausią rajono naujieną, supratau, kad per daugiau nei dvidešimt metų veiklos žurnalistikoje įgyta manoji patirtis, lyginant su savivaldybės komunikacija, yra tik pradžiamokslis.
„Ištriūbyti“ faktą, kad mokesčių mokėtojų pinigus pasidalijome Seimo nario padėjimu saviems, t. y. „valstiečiams“, čia jau drąsu, Karlai, labai drąsu!
Žmogiškai aš labai suprantu Lazdijų „valstiečių“ vadą Benių Rūtelionį, tapusį naujuoju Streikaus padėjėju Seime. Prieš pensiją, kas aktualu ponui Beniui, kiekvienas papildomas euras yra svarbu, nes kuo didesnė alga dabar, tuo didesnė pensija vėliau.
Suprantu žmogiškai, bet nesuprantu kaip politiko.
Negi manote, pone Beniau, kad rinkėjai pateisins tuos keturis šimtus eurų į rankas papildomai prie Jūsų gaunamo Seimo nario Tomo Tomilino padėjėjo algos, atlygio už darbą savivaldybės taryboje, atlyginimo draudimo kompanijoje, kurią jūs deklaruojate savo interesų deklaracijoje, pajamų iš ūkio, kurį turite?
Man gėda už Jus. Ir kartu užjaučiu. Užjaučiu dėl tokio gėdingo nusižeminimo.
Puikiai prisimenu, kaip tik išrinktas į Seimą 2016-aisiais ponas Streikus demonstratyviai ir viešai sumenkino Jūsų sugebėjimus, patirtį, įdirbį tiek politikoje, tiek jo paties rinkimų pergalėje. Puikiai prisimenu, kaip jis pareiškė, kad Jūs nebūsite jo padėjėju, nes esate netinkamas, „ne teisininkas“.
Dabar jau šitas gėdą praradęs politikierius, ketverius metus ėmęs nemažą algą Seime, numeta Lazdijams priešrinkiminį apgraužtą kaulą, o visi rajono „valstiečiai“ puola lankstytis dėkodami.
Ne savo šeimininko vergai labiausiai nekenčia, bet to, kuris tapo laisvu. Išsilaisvinkite, Lazdijų „valstiečių“ partijos nariai. Linkiu to.
Vilma Danauskienė, žurnalistė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Pataikėte į patį dešimtuką.

nemanau ,kad rajone jau nėra daugiau išsilavinusių žmonių ,kurie galėtų tapti gerb. seimo nario padėjėjais,kam skirti į šias pareigas jau turinčius darbą asmenis,gal suteikime progą padirbėti ir tiems ,kas neturi darbų,ar čia suveikia pažinčių ir švogerizmo praktika

Kur jums jie išsilaisvins, kai laksto paskui kaulą. Tokie žmonės niekada nesikeičia, kur kaulas ten ir jie.